nie, ale mogę taki z powodzeniem przygotować. Rzeknij tylko jakie menusy chcesz mieć na głównym pasku(niestety i tu kolejny zgrzyt, nie można umieszczać na tym pasku pól edycyjnych, czyli np. pola adresowego ale jak bardzo chcemy to i to da się zreobić wykorzystując.... inny pasek i umieszczając tam menusy z paska "głownego"

)
Albo mam lepszy pomysł, Gandalf, zrób obrazek jak chciałbyś żeby te menuski wyglądały a ja Ci to przygotuję
Mimo, ze nie uzywalem Opery i raczej nie zamierzam, to ciekawi mnie czemu dev ffoxa nie zechce umozliwic trzymanie stron ktore sie juz odwiedzilo w ramie
bo to trochę inaczej działa i gdyby było takie proste to napewno już by było... a może nie było, kto ich tam wie

usunięcie reklamy/paska reklam odbywa sie poprzez zarejestrowanie programu
normalnie tak, ale można tak spreparować interfejs Opery żeby reklamy nie było, a cała reszta pasków narzędzi tak

trudno zeby twórcy pozwalali usuwać baner w niezarejestrowanej wersji, wtedy nikt by jej nie rejestrował
zresztą jak komuś bardzo zależy żeby piracić opere to wcale nie musi nic edytować tylko wstukać 'opera serial' w goolglach ale to już inna bajka....
a to już są rozważania moralne. Technicznie wykrozystywanie możliwości to nie piracenie, ale... no własnie

zeby uzytkownicy opera przyznali, ze wola uzywac the bat,
phi... znam conajmniej kilkunastu.
czy to znaczy, ze ten klient jest super hiper? jest deliakatnie mowiac do pupy i nie jest to odosobobniona opinia
jedni go kochają, a inni nienawidzą. I nie przedstawiaj swojej opinii jako fakt.
owszem, poczte to wysle i odbierze, ale niektorzy chca wiecej
czego można się spodziewać po kimś, kto plecie o oprogramowaniu którego kompletnie nie zna

rzeczywiscie musiz tracic czas. masz rozszerzenia w jednym miejscu i tylko je instalujesz.
no właśnie, instalujesz... tylko tyle i aż tyle.
wole takie rozwiazanie niz jakie jest w opera, ktora moze i ma wiecej defaultowo, ale wez sie do tego dokop - cos jak dzielo domoroslego majsterkowicza, ktory tylko on wie co gdzie jest
idąc tym tokiem rozumowania FF wygląda jak niedorobiony syf, który musisz sam naprawiać. Osczędź sobie głupich porównań. To, że ty nie znasz aplikacji i nie chcesz poznać, a potem wydać sobie o niej opinii, nie znaczy że masz siać FUD. Wg. mnie Opera ma bardzo logicznie i ergonomicznie wszystko rozmieszczone, jednocześnie wszystko po prostu działa i współpracuje. Niestety kosztem początkowego zmieszania użytkownika.
podjales temat "wagi". wiesz, mnie to rybka. mam stale lacze, miejsca na dysku tez od liku, pamieci rowniez. co to zmienia?
ciągle dużo ludzi ma modem. dla nich wybór między ściągnięciem 3,5 MB Opery, a 5,5MB + 6,5MB Thunderbirda będzie znaczącą różnicą, dodając do tego fakt, że do FF i TB nalezy jeszcze spędzić cza na sieci znajdując i instalując rozszerzenia.
ja nie mam nic przeciwko operze, ale nikogo nie urazajac, spora grupa operowcow to bardzo infantylna grupa, ktora jest odpowiedzialna za wpisy w komentarzach, dyskusjach na wielu stronach w rodzaju "opera rules", chocby dyskusja dotyczyla nowego proszku do prania
to żeś mnie rozbawił

Żebym nie zaczał cytować tej ogromnej rzeczy infantylnych frajerfoksowców którzy twierdzą że zbawiają świat i wszędzie mieszają każdego z błotem, kto nie ma racji.
nie wiem co oni chca w ten sposob osiagnac. moze to jakis powod do nobilitacji .
o, święty się odezwał. Idź zbawiać świat.