MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przejście z Opery na FireFoxa - warto ?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 14:56

Przeglądarka: Opera/7.60 (Windows NT 5.1; U; pl)

cyberrus pisze:FF ma WSZYSTKO czego używasz w Operze
tzw. bullshit :lol:

- a gdzie caszowanie w RAMIE? (nie proxy pipeling i inne "przyśpieszacze" bo to zupełnie inna rzecz)
- zintegrowany klient e-mail jako panel?
- odtwarzanie sesji po crashu?
- przeciąganie przycisków na powierzchni całej przeglądarki z Shiftem?
- kopiuj jako notatke?

znalzło by sie jeszcze pare innych ale te są te najwazniejsze

gdyby firefox miał rzeczywiście WSZYSTKO co ma Opera plus more, to juz dawno bym się na niego przesiadł, niestety tak nie jest :cry:
Gość

Postautor: Gandalf » 19 lutego 2005, 15:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Racja, Fx nie ma wszystkiego co ma Opera, postaram sie tylko odpowiedziec jak wyglada "status" tych rzeczy:

Anonymous pisze:- a gdzie caszowanie w RAMIE? (nie proxy pipeling i inne "przyśpieszacze" bo to zupełnie inna rzecz)

W b.m.o jest blad 274784 poswiecony temu zagadnieniu. Rozmawialem tez z Brendanem, ktory nad tym pracuje. Mamy nadzieje dodac taka funkcjonalnosc do Firefoksa 1.1.

Anonymous pisze:- zintegrowany klient e-mail jako panel?

Tego faktycznie nie ma, choc w Mozilli Suite np. mozna w panelu napisac "chrome://mailnews/content" :) Tutaj akurat Firefox poszedl w strone "browser only", a Opera w strone "whole suite" dodajac klienta irc i mail.

Anonymous pisze:- odtwarzanie sesji po crashu?

Ztcw istnieje przynajmniej jedno rozszerzenie dla osob ktore potrzebuja takiej funkcjonalnosci.

Anonymous pisze:- przeciąganie przycisków na powierzchni całej przeglądarki z Shiftem?

Nie jestem pewien co masz na mysli... Otworzylem Opere i jedyne co moglem przeciagnac "z shiftem" to zakladki :/ W Firefoksie mozesz kliknac prawym na panelu i wybrac "dostosuj" a potem dowolnie dopasowac paski narzedzi. Poniewaz caly interfejs jest napisany w XUL+CSS+DOM mozesz oczywiscie znajac podstawy tworzenia stron przebudowac dowolnie swoj interfejs.

Anonymous pisze:- kopiuj jako notatke?

Tu tez moge sie mylic, ale chyba jest na to rozszerzenie.

Anonymous pisze:znalzło by sie jeszcze pare innych ale te są te najwazniejsze

Anonymous pisze:gdyby firefox miał rzeczywiście WSZYSTKO co ma Opera plus more, to juz dawno bym się na niego przesiadł, niestety tak nie jest :cry:

Firefox ma inne cele i inny rynek, wiec nie sadze zeby byly powody aby "mial wszystko co Opera", ale z drugiej strony jego rozszerzalnosc jest tak niesamowita, ze mysle, ze taki moment moze kiedys nastapic. Istnieja juz klienci FTP jako rozszerzenia, wiec klient poczty to tylko kwestia czasu, od dwoch miesiecy mozna dodawac nowe jezyki poprzez rozszerzenie (to naprawde ogromny przelom!) i juz jest obsluga XForms, wiec obsluga VoiceXML w takiej formie jaka ma Opera 8 rowniez imho jest kwestia czasu... Wierze, ze Ci ktorzy chca Firefoksa, ale lubia cos z Opery dostana to. Jesli jest popyt, to bedzie i podaz :)
IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 15:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-EN; rv:1.7) Netscape/7.1

Anonymous pisze:- zintegrowany klient e-mail jako panel?
- odtwarzanie sesji po crashu?

gdyby firefox miał rzeczywiście WSZYSTKO co ma Opera plus more, to juz dawno bym się na niego przesiadł, niestety tak nie jest :cry:

FF nie ma w sobie klienta poczty, dlatego trudno czepiac sie tutaj o to :). poza tym klient w opera to hmmm, pozostawie to bez komenatarza ;).
odtwarzanie sesji po crashu jest jako rozszerzenie crash recovery http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=164513. nie wiem czy podobnie nie dziala session saver.
to czego Ci jeszcze brakuje z Opery :P ?
Gość

Postautor: Operowiec » 19 lutego 2005, 16:13

Przeglądarka: Opera/7.54 (Windows NT 5.1; U) [pl]

FF ma WSZYSTKO czego używasz w Operze plus:

Chwileczkę chwileczkę! Goły firefox nie ma prawie NICZEGO z tego, co ma Opera. Żeby mieć to co się ma w Operze trzeba doinstalowywać rozszerzenie, najpierw oczywiście szperając w sieci tracąc czas. A do tego zwróćcie uwagę ile zajmuje Opera która ma wszystko a ile Firefox, który nie ma niczego.
Operowiec

Z nami od: 11 listopada 2004, 14:53

Postautor: Gandalf » 19 lutego 2005, 16:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

stwierdzenie "firefox nie ma niczego (co ma Opera)" jest klamstwem.

kłamstwo n III, Ms. ~wie; lm D. kłamstw
«twierdzenie niezgodne z rzeczywistością, wypowiedziane z zamiarem wprowadzenia kogoś w błąd; fałsz, łgarstwo, nieprawda»

Zazwyczaj ludzie doinstalowuja rozszerzenia te ktorych potrzebuja. Malo kto potrzebuje "wszystkiego" tego co ma Opera.
IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót
Gandalf

Postautor: Gość :) » 19 lutego 2005, 17:12

Przeglądarka: Opera/8.00 (Windows NT 5.1; U; en)

Nie jestem pewien co masz na mysli... Otworzylem Opere i jedyne co moglem przeciagnac "z shiftem" to zakladki :/ W Firefoksie mozesz kliknac prawym na panelu i wybrac "dostosuj" a potem dowolnie dopasowac paski narzedzi. Poniewaz caly interfejs jest napisany w XUL+CSS+DOM mozesz oczywiscie znajac podstawy tworzenia stron przebudowac dowolnie swoj interfejs.

to spróbuj raz jeszcze :) Ponadto w Operze również można modyfikować w 100% interfejs wykorzystując pliki .ini - pliki konfiguracyjne to nie tylko domena Firefoksa niestety :)
Zazwyczaj ludzie doinstalowuja rozszerzenia te ktorych potrzebuja. Malo kto potrzebuje "wszystkiego" tego co ma Opera.

to Ty tak twierdzisz. Chociaż w sumie masz rację :) Ci którzy potrzebują tego co ma Opera, z reguły używają własnie Opery :) Są też twybryki natury w stylu: Opera jest zamknięta/nie free i nigdy nie skalam komputera używając jej(mając przy tym pirackiego windowsa oczywiście :P) i tacy sadomasochiści instalują po 50+ rozszerzeń tylko po pto by mieć chociaż trochę zbliżoną przeglądarkę do Opery :]

PS: wogóle to bardzo śmieszne jest, jak ktoś tu wali z tekstem: "Czy warto przechodzić z Opery na Firefoksa". Ludzie, na Boga, to jest Forum Mozilla.pl! Co oni mają powiedzieć? Że nie warto? Kurcze... Tacy to robią chyba tylko po to żeby jakiegoś flejma wywołać albo co... :)
Gość :)

Postautor: Gandalf » 19 lutego 2005, 17:44

Gość :) pisze:

to spróbuj raz jeszcze :)

Sprobowalem. Nie moge zamienic miejscami menu File i Edit - od ktorej Opery to jest?

Gość :) pisze: Ponadto w Operze również można modyfikować w 100% interfejs wykorzystując pliki .ini - pliki konfiguracyjne to nie tylko domena Firefoksa niestety :)

Wybacz, ale bardzo trudno mi uwierzyc w te 100%. Troche znam Opere i jest ona tak zbudowana, ze nie sadze abys plikiem .ini mogl np. dodac kolejne menu miedzy Go a Bookmarks na przyklad. Mozesz?
Btw. Gdyby mozna bylo w 100% zmieniac interfejs, usuniecie reklamy byloby po prostu jednym wpisem w CSS (display:none) wiec nie sadze aby to zrobili.
Gandalf

Postautor: zwierz » 19 lutego 2005, 17:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20050212 Firefox/1.0

Gandalf pisze:Wybacz, ale bardzo trudno mi uwierzyc w te 100%. Troche znam Opere i jest ona tak zbudowana, ze nie sadze abys plikiem .ini mogl np. dodac kolejne menu miedzy Go a Bookmarks na przyklad.

Chyba się da.

BTW. Zaczynam być za blokowaniem tematów typu "Firefox vs. Opera. Co jest lepsze?" Czemu to służy?
zwierz
Moderator

Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13

Postautor: Gosć :) » 19 lutego 2005, 18:37

Sprobowalem. Nie moge zamienic miejscami menu File i Edit - od ktorej Opery to jest?

Akurat menu głównego z shiftem nie pozamieniasz, ale da się pozamieniać przez pliczek ini :)

Wybacz, ale bardzo trudno mi uwierzyc w te 100%.

no dobrze, 99%.
Troche znam Opere i jest ona tak zbudowana, ze nie sadze abys plikiem .ini mogl np. dodac kolejne menu miedzy Go a Bookmarks na przyklad. Mozesz?

Można. Słabo znasz Operę :)
Btw. Gdyby mozna bylo w 100% zmieniac interfejs, usuniecie reklamy byloby po prostu jednym wpisem w CSS (display:none) wiec nie sadze aby to zrobili.

tego nie, ale i to w wersji niezarejestrowane jest możliwe, dość nietypowy sposób, bez edytowania plików ini.
Gosć :)

Postautor: Gandalf » 19 lutego 2005, 19:12

Masz jakis link w sieci do takiego pliku ini?
Gandalf

Postautor: riddle » 19 lutego 2005, 19:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

Mimo, ze nie uzywalem Opery i raczej nie zamierzam, to ciekawi mnie czemu dev ffoxa nie zechce umozliwic trzymanie stron ktore sie juz odwiedzilo w ramie, zeby potem byl szybki dostep do nich. Podobnie jak zapisywanie sesji.. czasem zamkne strone i nie wiem jak do niej wrocic.. chyba tylko przez Historie, co bywa problemem (nie zapisuję jej). Podobnie chcialbym miec mozliwosc szukania w polach formularzy (nie twierdze, ze Opera to ma .. po prostu gdybam) i powiekszania ich dowolnie. Denerwuje mnie tez sposob przechowywania favikonek w bookmarkach.. wielokrotnie mam je z kosmosu. :/
riddle

Z nami od: 24 maja 2004, 17:43

Postautor: Użyszkodnik » 19 lutego 2005, 19:39

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 8.00

Gość :) pisze:

tego nie, ale i to w wersji niezarejestrowane jest możliwe, dość nietypowy sposób, bez edytowania plików ini.
usunięcie reklamy/paska reklam odbywa sie poprzez zarejestrowanie programu :wink: trudno zeby twórcy pozwalali usuwać baner w niezarejestrowanej wersji, wtedy nikt by jej nie rejestrował
zresztą jak komuś bardzo zależy żeby piracić opere to wcale nie musi nic edytować tylko wstukać 'opera serial' w goolglach ale to już inna bajka....

Gandalf pisze:W b.m.o jest blad 274784 poswiecony temu zagadnieniu. Rozmawialem tez z Brendanem, ktory nad tym pracuje. Mamy nadzieje dodac taka funkcjonalnosc do Firefoksa 1.1.
o to ciekawa rzecz, byłoby super
póki co cachowanie w Operze jest dla FF tym, czym Adblock w FF jest dla Opery ;)

Gandalf pisze:Poniewaz caly interfejs jest napisany w XUL+CSS+DOM mozesz oczywiscie znajac podstawy tworzenia stron przebudowac dowolnie swoj interfejs.
niestety, podobnie jak większość ludzi na tej planecie nie znam XUL+CSS+DOM, nie poto ścągam firefoxa żeby zapisać sie na studia i po pińciu latach napisać sobie rozszerzenie :lol:

Gość pisze:FF nie ma w sobie klienta poczty, dlatego trudno czepiac sie tutaj o to :). poza tym klient w opera to hmmm, pozostawie to bez komenatarza ;)
jak to trudo się czepiać? to kolejny przydatny feature który Opera MA a Firefox NIE MA i nie ma na to rozszerzenia
poza tym nie rozumiem uszczypliwości że klient e-mail w Operze to "bez komentarza", jakoś wielu ludzi go używa z powodzeniem mając przecież do wyboru te wszystkie The Baty i inne; na samym forum Opery jest ankieta w której 65% użytkowników Opery korzysta także z jej klienta poczty
http://my.opera.com/forums/forumdisplay ... forumid=60
gdyby był "bez komentarza" to pewnie nikt by go nie używał...

ach te flejmiki czwartkowe :D
Użyszkodnik

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 19:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20050218 Firefox/1.0

Użyszkodnik pisze:
Gość pisze:FF nie ma w sobie klienta poczty, dlatego trudno czepiac sie tutaj o to :). poza tym klient w opera to hmmm, pozostawie to bez komenatarza ;)
jak to trudo się czepiać? to kolejny przydatny feature który Opera MA a Firefox NIE MA i nie ma na to rozszerzenia
poza tym nie rozumiem uszczypliwości że klient e-mail w Operze to "bez komentarza", jakoś wielu ludzi go używa z powodzeniem mając przecież do wyboru te wszystkie The Baty i inne; na samym forum Opery jest ankieta w której 65% użytkowników Opery korzysta także z jej klienta poczty
http://my.opera.com/forums/forumdisplay ... forumid=60
gdyby był "bez komentarza" to pewnie nikt by go nie używał...

teraz to opadlo mi wszystko :). to, z opera ma wbudowanego klienta to znaczy, ze FF tez musi miec? tylko po co? mozesz mi to odpowiedziec? mnie to do szczescia nie jest potrzebne i wielu ludziom tez. Ci co tesknia za tym maaj do wyboru Mozilla badz opera. ja wole miec domyslnego klienta poczty, ktory siedzi sobie w trayu.
wielu ludzi ma do wyboru fierofx, k-meleon, opera, mozilla itd., a i tak uzywaja IE. cos kiepsko argumentujesz Drogi Panie. trudno, zeby uzytkownicy opera przyznali, ze wola uzywac the bat, thunderbird, foxmail skoro uzywaja opera. czy to znaczy, ze ten klient jest super hiper? jest deliakatnie mowiac do pupy i nie jest to odosobobniona opinia 8). owszem, poczte to wysle i odbierze, ale niektorzy chca wiecej. juz do takiego malutkiego foxmaila nie umywa sie. tak "objechanegoo" IE ludzie tez uzywaja :).
Gość

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 20:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20050218 Firefox/1.0

Operowiec pisze:Żeby mieć to co się ma w Operze trzeba doinstalowywać rozszerzenie, najpierw oczywiście szperając w sieci tracąc czas. A do tego zwróćcie uwagę ile zajmuje Opera która ma wszystko a ile Firefox, który nie ma niczego.

rzeczywiscie musiz tracic czas. masz rozszerzenia w jednym miejscu i tylko je instalujesz. naprawde, straszna katorga :P. wole takie rozwiazanie niz jakie jest w opera, ktora moze i ma wiecej defaultowo, ale wez sie do tego dokop - cos jak dzielo domoroslego majsterkowicza, ktory tylko on wie co gdzie jest :D.
podjales temat "wagi". wiesz, mnie to rybka. mam stale lacze, miejsca na dysku tez od liku, pamieci rowniez. co to zmienia? no chyba, ze taka opera zajmowalalaby np. 4-5 MB, a FF 100 MB. to faktycznie bylaby roznica, ale jaka jest ona teraz to sam dobrze wiesz.
ja nie mam nic przeciwko operze, ale nikogo nie urazajac, spora grupa operowcow to bardzo infantylna grupa, ktora jest odpowiedzialna za wpisy w komentarzach, dyskusjach na wielu stronach w rodzaju "opera rules", chocby dyskusja dotyczyla nowego proszku do prania :). nie wiem co oni chca w ten sposob osiagnac. moze to jakis powod do nobilitacji :D.
Gość

Postautor: Gość :) :) » 19 lutego 2005, 20:24

nie, ale mogę taki z powodzeniem przygotować. Rzeknij tylko jakie menusy chcesz mieć na głównym pasku(niestety i tu kolejny zgrzyt, nie można umieszczać na tym pasku pól edycyjnych, czyli np. pola adresowego ale jak bardzo chcemy to i to da się zreobić wykorzystując.... inny pasek i umieszczając tam menusy z paska "głownego" :))
Albo mam lepszy pomysł, Gandalf, zrób obrazek jak chciałbyś żeby te menuski wyglądały a ja Ci to przygotuję :)
Mimo, ze nie uzywalem Opery i raczej nie zamierzam, to ciekawi mnie czemu dev ffoxa nie zechce umozliwic trzymanie stron ktore sie juz odwiedzilo w ramie

bo to trochę inaczej działa i gdyby było takie proste to napewno już by było... a może nie było, kto ich tam wie ;)
usunięcie reklamy/paska reklam odbywa sie poprzez zarejestrowanie programu

normalnie tak, ale można tak spreparować interfejs Opery żeby reklamy nie było, a cała reszta pasków narzędzi tak :)
trudno zeby twórcy pozwalali usuwać baner w niezarejestrowanej wersji, wtedy nikt by jej nie rejestrował
zresztą jak komuś bardzo zależy żeby piracić opere to wcale nie musi nic edytować tylko wstukać 'opera serial' w goolglach ale to już inna bajka....

a to już są rozważania moralne. Technicznie wykrozystywanie możliwości to nie piracenie, ale... no własnie ;)
zeby uzytkownicy opera przyznali, ze wola uzywac the bat,

phi... znam conajmniej kilkunastu.
czy to znaczy, ze ten klient jest super hiper? jest deliakatnie mowiac do pupy i nie jest to odosobobniona opinia

jedni go kochają, a inni nienawidzą. I nie przedstawiaj swojej opinii jako fakt.
owszem, poczte to wysle i odbierze, ale niektorzy chca wiecej

czego można się spodziewać po kimś, kto plecie o oprogramowaniu którego kompletnie nie zna :)
rzeczywiscie musiz tracic czas. masz rozszerzenia w jednym miejscu i tylko je instalujesz.

no właśnie, instalujesz... tylko tyle i aż tyle.
wole takie rozwiazanie niz jakie jest w opera, ktora moze i ma wiecej defaultowo, ale wez sie do tego dokop - cos jak dzielo domoroslego majsterkowicza, ktory tylko on wie co gdzie jest

idąc tym tokiem rozumowania FF wygląda jak niedorobiony syf, który musisz sam naprawiać. Osczędź sobie głupich porównań. To, że ty nie znasz aplikacji i nie chcesz poznać, a potem wydać sobie o niej opinii, nie znaczy że masz siać FUD. Wg. mnie Opera ma bardzo logicznie i ergonomicznie wszystko rozmieszczone, jednocześnie wszystko po prostu działa i współpracuje. Niestety kosztem początkowego zmieszania użytkownika.
podjales temat "wagi". wiesz, mnie to rybka. mam stale lacze, miejsca na dysku tez od liku, pamieci rowniez. co to zmienia?

ciągle dużo ludzi ma modem. dla nich wybór między ściągnięciem 3,5 MB Opery, a 5,5MB + 6,5MB Thunderbirda będzie znaczącą różnicą, dodając do tego fakt, że do FF i TB nalezy jeszcze spędzić cza na sieci znajdując i instalując rozszerzenia.
ja nie mam nic przeciwko operze, ale nikogo nie urazajac, spora grupa operowcow to bardzo infantylna grupa, ktora jest odpowiedzialna za wpisy w komentarzach, dyskusjach na wielu stronach w rodzaju "opera rules", chocby dyskusja dotyczyla nowego proszku do prania

to żeś mnie rozbawił :) Żebym nie zaczał cytować tej ogromnej rzeczy infantylnych frajerfoksowców którzy twierdzą że zbawiają świat i wszędzie mieszają każdego z błotem, kto nie ma racji.
nie wiem co oni chca w ten sposob osiagnac. moze to jakis powod do nobilitacji .

o, święty się odezwał. Idź zbawiać świat.
Gość :) :)

Postautor: gość :) :) » 19 lutego 2005, 20:27

errata do powyższej wypowiedzi :

jest:
to żeś mnie rozbawił Żebym nie zaczał cytować tej ogromnej rzeczy infantylnych frajerfoksowców którzy twierdzą że zbawiają świat i wszędzie mieszają każdego z błotem, kto nie ma racji.

a być powinno:
to żeś mnie rozbawił. Żebym nie zaczał cytować tej ogromnej rzeczy infantylnych frajerfoksowców którzy twierdzą że zbawiają świat i wszędzie mieszają każdego z błotem, kto nie ma racji, dodajmy, zgodnej z ich racją.
gość :) :)

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 21:10

@Gość :) :)
niestety dla Ciebie, ale to co napisalem to fakty. klient poczty w Opera to nedza straszna. potwierdzasz rowniez to, ze operowcy w duzej czesci sa infantylni 8), bo ja daleki jestem od rzucania "syfow" w strone opery (oprocz jej naprawde badziewnego klienta poczty). wiesz, ja nie wchodze na fora operowe i nie pisze, ze opera jest do pupy, a ff rules. nie mam na to czasu ani ochoty.

PS. jakos nic nigdy nie musialem naprawiac w ff. w ff przynajmniej wiesz co gdzie jest, bo wszystko jest na swoim miejscu. nic nie umujac skutecznosci dzialania opery to dostep do jej opcji/narzedzi to niezly grajdolek.
przez ten caly czas, ktory zmarnowales na strzepienie jezyka na MOZILLOWYM forum zdazylbym juz ze trzy poinstalowac rozszerzenia do FF :>
Gość

Postautor: Gość :) :) » 19 lutego 2005, 21:35

niestety dla Ciebie, ale to co napisalem to fakty. klient poczty w Opera to nedza straszna.
nie, dorgi kolego. to co napisałeś to tylko i wyłącznie twoja opinia, a nie fakty. robisz się śmieszny, zauważ to: wydajesz opinię na temat programu którego wogóle nie znasz i jeszcze śmiesz przedstawiać ją jako fakt.
potwierdzasz rowniez to, ze operowcy w duzej czesci sa infantylni

rofl :) zdolales obrazic ca. 400,000 ludzi, niezly jestes :) poza tym nie uda ci sie zrobic flejma.
bo ja daleki jestem od rzucania "syfow" w strone opery (oprocz jej naprawde badziewnego klienta poczty).

właśnie to zademonstrowałeś. nigdy przenigdy nie rzucasz "syfów".

wiesz, ja nie wchodze na fora operowe i nie pisze, ze opera jest do pupy, a ff rules.

no pokaż mi gdzie ja takie coś napisałem.
nie mam na to czasu ani ochoty.

bo musisz siedzieć i instalować rozszerzenia :D :D :D ROFL. A masz, widzisz jak ci pojechałem :D
PS. jakos nic nigdy nie musialem naprawiac w ff. w ff przynajmniej wiesz co gdzie jest, bo wszystko jest na swoim miejscu.

hahaha :)
nic nie umujac skutecznosci dzialania opery to dostep do jej opcji/narzedzi to niezly grajdolek.

znowu twoja opinia i znowu przedstawiasz ją jako fakt :) Idź zbawiać świat gdzie indziej, proszę cie. ja tu czekam na odpowiedź Gandalfa, a nie na jakiegoś kleche wyznającego oprogramowanie.
przez ten caly czas, ktory zmarnowales na strzepienie jezyka na MOZILLOWYM forum zdazylbym juz ze trzy poinstalowac rozszerzenia do FF :>

jak chcesz w ten sposób to ja ci odpowiem tak: przez ten cały czas kiedy ty instalujesz rozszerzenia ja mam czas na przeglaanie i ew. spamowanie na forum mozilli :) zielono ci pewnie co? :)
Gość :) :)

Postautor: Gość » 19 lutego 2005, 22:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

brr, wyglada jak dyskuja na forum opery na temat FF tylko na odwrot :)
Lepiej zajac sie "nawracaniem" uzywajacych IE niz walka miedzy soba, tu sytuacja wyjasni sie sama (zapewne w kierunku jak na zachodzie, gdzie opera ma sladowa popularnosc).
Zreszta na tym forum i na operowym nikt nikogo nie przekona, decyduja zwykli uzytkownicy, a dla nich FF jest lepszym rozwiazaniem
Gość

Postautor: systemsoft » 19 lutego 2005, 22:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

No tak, oczywiście, Firefox jest całkowicie wolny od klątwy. I jest free! Curse free :D
SYSTEMsoft
...z racji inspiracji
systemsoft

Z nami od: 12 lutego 2005, 22:45

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox