Instalator rozszerzeń
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
najłatwiej dać narzędzia - opcje i przesunąć na okno które wyskoczy pliki *.xpi
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
Po zainstalowaniu rozszerzenia MR Tech Local Install przechodzisz do Narzedzia -> Dodatki i juz masz tam opcje zainstaluj,wciskasz przycisk instaluj i wybierasz rozszerzenie które chcesz zainstalować
- TomekNH
- Z nami od: 13 kwietnia 2006, 19:03
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0
-Findbar Basics (dodaje do paska statusu ikonkę, dzięki której można szybko "szukajkę" wyświetlić (standardowo Ctrl+F) nie przechodząc do menu na górze - dla osób, które nie są obeznani ze skrótami klaw. lub leniwców takich jak ja
-GetMail (przywraca w FF 2 menu dla poczty)
-DownThemAll (bardziej rozbudowany menedżer pobierań od tego standardowego)
To tyle z tych bardziej podstawowych, chyba że jeszcze Chorme Edit Plus (by sie nie bawić w szukanie tego userChrome.css, userContent.css i user.js - podstawowa wersja ma możliwość edycji tych plików, bo jest też wersja rozszerzona z dopiskiem SE (Spacial Edition)
Pozdrawiam.
- manieKMP
- Z nami od: 23 września 2006, 18:28
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
teo pisze:Pliki *.xpi to nic innego niż archiwa .zip tylko o nazwie .xpi. Rozpakowujesz któryś z pakietów (w zależności dla, której aplikacji chcesz zastosować) i kopiujesz plik install.rdf. Teraz wybrane przez ciebie rozszerzenia i motywy pakujesz razem z tym plikiem do pliku .zip. Zamieniasz rozszerzenie *.zip na *.xpi i gotowe.
Ja jakoś mam problem ze zrobieniem własnej paczki... przy próbie instalacji wyskakuje mi błąd...
Tutaj skopiowałem 11 moich ulubionych dodatków.
- Kod: Zaznacz cały
http://cristians.neostrada.pl/addons.rar
pomoże mi ktoś zrobić z tego jedną instalke xpi?
z góry dzieki! pozdro!
- cristians
- Z nami od: 25 października 2006, 13:06
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3
Adblock Plus
All-in-One Gestures
DownThemAll
Plain Text Links
Tab Mix Plus
A z motywów to ...Winestripe!
--= Keep on rockin' =--
---------------------------
- cyke
- Z nami od: 30 marca 2004, 19:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.2) Gecko/20070219 Firefox/2.0.0.2
ForecastFox to bardziej luzny dodatek tak wiec nie koniecznie.
IETab wciaz jeszcze czasami sie przydaje.
Mouse Gestures zamienilbym na All-In-One Gestures, chociaz dla ZU pewnie to pierwsze bedzie wystarczajace.
MR Tech Local Install to juz chyba przesada, ZU nie bedzie wiedzial o co chodzi.
TabMixPlus jak najbardziej.
Ze swojej strony zaproponuje:
Download Statusbar - powinien byc w standardzie dolaczany, bo domyslny podglad sciaganych plikow jest upierdliwy.
draganddropupload - umozliwia przeciaganie plikow (na GMailu nawet wielu na raz) na pola do uploadu na formularzach.
Linkification - robi klikalne linki z tekstow na stronie
i ewentualnie
Update Notifier - powiadamia o dostepnych aktualiczacjach rozszerzen i motywow.
Motywy
To faktycznie sprawa gustu i naprzyklad ja nie potrafie sie rozstac z Qute, uzupelnianym ikonkami w menu, czyli rozszerzeniem CuteMenus - Crystal SVG
- Yaper
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3
Pakiet nr. 1 jest do Firefoksa (max 2.0.0.*)
Pakiet nr. 2 jest do Thunderbirda (max 1.5.0.*)
[gwiazdka * oznacza, że i z przyszłymi 2.0.0.x działać powinno].
Jeśli próbowałeś instalować Pakiet nr. 1 no to trochę dziwne, że nie wyszło, ponieważ wszystkie rozszerzenia w tym pakiecie są zgodne z FF 2.
Pozdrawiam.
- manieKMP
jak instaluje go to mi sie pojawia okienko niekompatybilne rozszerzenie
i muszę tworzyć nowy profil bo po uruchomieniu ff nie wyswietla mi ostatnich kart a tak mam ustawione
-----------------off topic-----------------------
a przy okazji istnieje rozszerzenie które daje na pasek narzedzi przycisk ostatnio zamkiete karty?? 8)
- miloszlik
- Z nami od: 09 kwietnia 2007, 18:07
miloszlik, ściągnij sobie ten pakiet na HDD (link pobierz na stronie pakietu), otwórz ściągnięty plik XPI (to jest ZIP tylko inne rozszerzenie ma) w Total Commander i wyedytuj (np. notatnikiem) plik install.rdf (możesz go na czas edycji wyciągnąć z XPI, a potem wstawić spowrotem), z najdź w nim wiersz, który podałem (ten pochylony) i zmień w nim 1.5.0.* na 2.0.0.*. Chyba że poczekasz aż teo to poprawi (już to zgłosiłem).
PS. Co do pytania o rozszerzenie to jest Undo Closed Tabs Button
Pozdrawiam.
EDIT [12.04.07]// Błąd w pakiecie nr.1 na PBR został poprawiony.
- manieKMP
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.2pre) Gecko/2008071606 GranParadiso/3.0.2pre
goso pisze:A co zrobić, jeśli w niektórych plikach instalacyjnych *.xpi mam pliki install.js ?? Dwóch na siebie nie skopiuję raczej....
Ale o co chodzi.....

- teo
- Moderator
- Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15
Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa