MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

FF2.0 -> Opcja: "pokaż wszystkie karty"

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

FF2.0 -> Opcja: "pokaż wszystkie karty"

Postautor: wabik » 10 października 2006, 13:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061003 Firefox/2.0

Witam.

Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Jak zdeaktywować opcję "pokaż wszystkie karty" która jest po lewej stronie paska tab'ów?

Może można to zrobić w about:config? tak jak przycisk "Go" przy pasku adresu? :)

Z góry dzięki...

Pozdrawiam,
wabik
wabik

Postautor: manieKMP » 10 października 2006, 17:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

Wpisz do userChrome.css (utwórz w katalogu chrome - w profilu - notatnikiem, zmień rozszerzenie tego na css)
.tabs-alltabs-button, .tabs-alltabs-box{
display: none !important;
}

Chodzi Tobie o tą listę rozwijaną paneli otwartych, ona nie jest przypadkiem po prawej? Z tego co pamiętam to po lewej jest przycisk do przewijania paneli.

Pozdrawiam.
manieKMP

Z nami od: 23 września 2006, 18:28

Postautor: wabik » 11 października 2006, 07:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061003 Firefox/2.0

Zgadza sie po prawej :) pomyliło mi sie ...

Dzieki za pomoc zaraz sprawdze czy dziala :)

Pozdrawiam,
wabik
wabik

Postautor: wabik » 11 października 2006, 07:30

Witam,

Działa :) Dzieki ...

A jeszcze jedno .. Da sie przesunąc jeszcze prawy pasek przewijania do końca prawej krawędzi bo teraz zostało poste miejsce ....

Pozdrawiam,
wabik
wabik

Postautor: manieKMP » 11 października 2006, 08:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7

Wykonałem poprawki w tym swoim "modzie" i sprawdziłem u siebie na FF 2 RC2 portable (troche się namęczyłem przy tym, bo po przesunięciu przycisk nie chciał reagować jak się na niego najechało)
.tabs-alltabs-button, .tabs-alltabs-box, .tabs-alltabs-box-animate{
}

.scrollbutton-down, .scrollbutton-down-box, .scrollbutton-down-box-animate{
margin: 0 !important;
}

Wywal ten wcześniejszy, który podałem i daj ten, wszystko teraz będzie poprawnie.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 października 2006, 09:10 przez manieKMP, łącznie zmieniany 1 raz
manieKMP

Postautor: wabik » 11 października 2006, 09:04

Dzieki wielkie!!!

Pozdrawiam,
wabik
wabik

Postautor: terrence81 » 15 lutego 2007, 13:30

Przeglądarka: Opera/9.10 (Windows NT 5.1; U; pl)

Jestem laikiem i dopiero sie ucze o ff bo niedawno zmienilem z opery.

Mam pytanie czy ja mam poprostu to wkleic do tego pliku userChrome-example.css na samym końcu czy jak? bo gdy wklejam to i tak strzalka nie znika moze cos źle robie. Moze tam trzeba te *,/ powstawiec jak wyzej. Nie mam pojecia pomocy
terrence81

Postautor: manieKMP » 15 lutego 2007, 14:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

Możesz to do tego pliku wkleić (nawet usunąć z niego inne rzeczy/wpisy), ale po tym jeszcze musisz usunąć z nazwy pliku -example, bo ten plik to przykład a FF "pobiera" informacje z userChrome.css, a nie z userChrome-example.css. A co do /* */ to są takie znaczniki rzeczy "wyłączonych" (nie są brane pod uwagę przez FF, tak jakby ich tam nie było), można w nie wpisać np. informację od działaniu danego wpisu/kodu, czyli zatytułować lub wpisać sobie podpowiedź.
/*=otwierający (to co za nim jest znaczone jako "tytuł")
*/=zamykający (zamyka "tytuł" i to co za nim, jest już rozpoznawane jako kod)

Przykład wpisu z /**/ pisze:/*Wysokość paska statusu*/
#status-bar /*odzwierciedla pasek statusu*/{padding: 0px !important; margin: -3px /*zamast -3 dasz np. 5 to pasek będzie większy*/!important; border: none !important;}/*jak zamiast margin wpiszesz margin-top to zmieni się tylko margines górny*/

program będzie widział/używał tylko pisze:#status-bar {padding: 0px !important; margin: -3px !important; border: none !important;}

Można oczywiście tych "odcinajek" używać też do samych parametrów i reszty rzeczy np. jak chcesz coś "wyłączyć", a nie chcesz się tego pozbywać z pliku, bo może się to przydać w przyszłości. No chyba to jest już w miarę jasne ;) (bo jeszcze mi jakiś felieton/rozprawka wyjdzie :D).

Pozdrawiam.
manieKMP

Postautor: zarazeq » 18 marca 2008, 17:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Po wklejeniu tego kodu:
.tabs-alltabs-button, .tabs-alltabs-box, .tabs-alltabs-box-animate{
}

.scrollbutton-down, .scrollbutton-down-box, .scrollbutton-down-box-animate{
margin: 0 !important;
}

z paska zakładek zostanie usunięty przycisk listy otwartych kart oraz te puste miejsce po nim. A ja mam pytanie...
co trzeba zmienić w tym kodzie aby odległość ostatniej karty od krawędzi okna była taka sama jak karty na początku - czyli wynosiła parę pikseli?

myślałem że wystarczy zmienić wartość margin na inną ale nie daje to efektów...
--------------------------------------------------------------------------------
oki dzięki że nie odpisywaliście :D
sam do tego doszedłem:

.tabs-alltabs-box {width: 3px !important; background: none !important;}
.tabs-alltabs-button, .tabs-alltabs-box-animate {display: none !important;}
zarazeq

Z nami od: 17 października 2006, 15:48

Wróć do Przeglądarka Firefox