MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jeśli to jest babol Firefoxa to po prostu pięknie - NO SSL

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jeśli to jest babol Firefoxa to po prostu pięknie - NO SSL

Postautor: Gość » 12 listopada 2007, 19:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.8) Gecko/20071008 Firefox/2.0.0.8

Witam

Mam nadzieję, że jakieś mózgi co tworzą firefoxa to czytają bo mi to wygląda na niezłą szopkę.

Używam sobie cudnych ustawień serwera proxy, dla wszystkich rodzajów połączeń poza SSL. Dla nie kumatych - nie wybieram, co by automatycznie używał wpisanego serwera proxy dla wszystkich rodzajów połączeń.

Nie chcę korzystać z proxy dla bezpiecznych połączeń więc nic tam nie wpisuję. I mam taką szopkę, że żadne bezpieczne strony mi się nie otwierają (poczta, banki, cokolwiek ssl/https). Czyżby fifrefox miał takiego babola? I to już od 3 wersji to samo. Nie pomaga nic. Port pokazuje 0. Kasowałem 0, ale wraca ;) Próbowałem 80. Już nawet pisałem "none" w miejscu serwera (fakt miałem fantazję :)), ale ciągle nic.

Jakieś propozycje, poza "fenomenalną" standardową procedurą diagnostyczną? Komp mam od miesiąca i zaczynałem od wersji 2.0.0.6, a importowałem tylko zakładki.

Oczywiście po wpisaniu proxy dla SSL wszystko od razu śmiga. Ale ja nie chcę używać proxy dla SSL. No, żeby w IE to działało a w Firefoxie nie? A po to instaluję fifrefoxa, żeby czuć się bezpieczniej...

Z niecierpliwością oczekuję rozwiązania...
Pozdrawiam

Adrian
Gość

Re: Jeśli to jest babol Firefoxa to po prostu pięknie - NO S

Postautor: E2rd » 13 listopada 2007, 08:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

Anonymous pisze:Mam nadzieję, że jakieś mózgi co tworzą firefoxa to czytają

Zapewniam, że nie czytają. Tu jest forum użytkowników. Jeśli chcesz dotrzeć do programistów, pisz na Bugzillę.

Nie wiem, dlaczego chcesz wyłączać proxy dla HTTPS? Serwer proxy nie jest w stanie odczytać zaszyfrowanych danych, które przekazuje. Ponadto proxy SSL to chyba nie to samo, co proxy HTTPS...

Nie duplikuj postów. Jak już napisałeś w tamtym temacie, to po co zakładasz ten? Zamykam, kontynuuj w tamtym.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Przeglądarka Firefox