Mozilla i banki
Moderator: Pomocy?!
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Prosze o pomoc...
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Anonymous pisze:jestem laikiem,zainstsalowalem Windowsa 2000 i teraz nie dziala mi strona www.kb24.pl, sciagnalem najnowszą wersje mozilli ,ale nie wiem co dalej.
Co to znaczy nie działa?
- zwierz
- Moderator
- Z nami od: 31 sierpnia 2003, 10:13
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
Anonymous pisze:wchodzi do strony logowania,ale po wpisaniu loginu oraz pinu wyskakuje komunikat,ze storna nie zostala zaladowana do konca lub nie dziala poprawnie,cos takiego..
Poproszę o zrzut ekranu lub dokładną treść komunikatu.
- zwierz
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050525 Firefox/1.0+
Anonymous pisze:Tresc komunikatu....Strona nie zostala zaladowana do konca lub ustawienia przegladarki uniemozliwiaja zalogowanie.
Wpisz w pasku adresu:
- Kod: Zaznacz cały
about:plugins
i naciśnij ENTER. Co tam widzisz?
Ps. Dlaczego używasz IE, na dodatek wersji z 1999 roku?
- zwierz
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)
Zainstalowane wtyczki
Więcej informacji o wtyczkach znajdziesz na Netscape.com.
Pomoc dotycząca instalacji wtyczek jest dostępna na plugindoc.mozdev.org.
Mozilla Default Plug-in
Nazwa pliku: npnul32.dll
Default Plug-in
Typ MIME Opis Końcówki Włączony
* Mozilla Default Plug-in * Nie
Jakies dlasze wskazowki ??
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8b2) Gecko/20050525 Firefox/1.0+
1. "strony KB24 zostały zoptymalizowane dla najnowszych wersji przeglądarek internetowych"
2. Użytkownicy przeglądarek innych niż IE 5.5 i 6.0 i systemu innego niż Windows XP nie potrzebują dodatkowego oprogramowania (np. Javy).
3. "Użytkownicy systemu WINDOWS 2000, nie mogący wyświetlić strony logowania muszą pobrać ze strony:http://www.microsoft.com/windows2000/downloads/recommended/encryption
uaktualnienie, które umożliwi korzystanie z 128-bitowego klucza SSL (funkcja niezbędna w celu skorzystania z usług internetowego serwisu KB24)."
Ktoś kto to pisał był chyba pijany.
Zainstaluj sobie Javę.
- zwierz
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
System raz działa, raz nie działa, czyli przestaje reagować na klikanie w jakiekolwiek przyciski - nie ładuje się żadna podstrona, nie pokazuje komunikat, że nie można się połączyć. Być może ma to jakiś związek z tym, że cała strona jest w ramce.
Pani w banku oczywiście zaleciła używać Internet Explorera, ale uwaga!, z takim argumentem się jeszcze nie spotkałem - Mozilla (chodziło konkretnie o Firefoxa) jest "za dobra". Nie ja rozmawiałem z panią, więc nie wiem, co miała na myśli.
Przysłali też z banku maila:
"Bank w celu zapewnienia prawidłowego działania systemu iBRE, rekomenduje następujące parametry techniczne dla przeglądarki internetowej:
- min. przeglądarka Internet Explorer w wersji 5.0 (rekomendowana 6.0 lub wyższa) ;
- włączona obsługa skryptów JavaScript;
- włączona obsługa ciasteczek (cookies);
- włączona obsługa HTTP 1.1;
- szyfrowanie 128 bitów;
- SSL 3.0.
Dodatkowo zalecamy instalację na bieżąco udostępnianych przez producenta servicepacków i patchy do systemu operacyjnego i przeglądarki."
Intrygująca jest rekomendowana wersja IE 6.0 lub wyższa.
- Witia
- Z nami od: 25 lipca 2003, 13:36
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050517 Firefox/1.0.4 (Debian package 1.0.4-2)
Dom Inwestycyjny BRE Banku jest osiołkiem, więc się nie zdziwcie, jeśli się na Was "wypną". Powinniście zgłosić tę stronę... i też się wypiąćWitia pisze:www.ibre.com.pl, czyli odmiana BRE Banku dla firm. Właśnie dzisiaj mieliśmy dyskusję z nimi.
...wiatr musi wiać z południa.Witia pisze:- min. przeglądarka Internet Explorer w wersji 5.0 (rekomendowana 6.0 lub wyższa) ;
- włączona obsługa skryptów JavaScript;
- włączona obsługa ciasteczek (cookies);
- włączona obsługa HTTP 1.1;
- szyfrowanie 128 bitów;
- SSL 3.0.
- lotan
- Z nami od: 02 sierpnia 2003, 21:56
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050517 Firefox/1.0.4 (Debian package 1.0.4-2)
Anonymous pisze:juz nie wiem jak mama sie dostac do tego banku....
Są dwa rozwiązania:
- Nie korzystać z osiołkowatych banków. Najlepsze rozwiązanie. Sam wypróbowałem, działa w 100%

- Opisać dokładnie, co jest nie tak. Jakie błędy się pojawiają, kiedy, komunikaty. Co się zmieniło po instalacji Javy?
Tak czy inaczej, warto napisać do banku, że obsługa jest problematyczna. Może w końcu zdecydują się to poprawić.
- lotan
- Z nami od: 02 sierpnia 2003, 21:56
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4 (ax)
golden pisze:pragniemy poinformować, że w związku z zainteresowaniem naszych Klientów oraz śledzeniem statystyk popularności przeglądarki Mozilla Firefox już w najbliższej przyszłości zostanie udostępniona naszym Klientom możliwość obsługi aplikacji Millenet za jej pomocą.
Z poważaniem,
Departament Bankowości Internetowej
czyli skoro malo ludzi uzywa to mamy ich w d...e, natomiast wiekszej ich liczby juz nie mozemy miec w d...e, bo po prostu sie nie zmieszcza. super polityka.
musze jednak przyznac, ze ostatnio zalogowalem sie bez zmieniania UA, bo po prostu zapomnialem i Millenet zalogowal mnie bez problemow. tylko ile miesiecy trwala ta batalia.
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3
matid pisze:Bank BPH
Firefox, Linux - działa tylko z Javą 1.5.0 BETA, ze starszymi nie ładował się komponent.
Firefox, Windows - nie działa bez zastosowania User Agent Switcher'a i przedstawiania się jako Linux. Wtedy działa z aktualną Javą (chyba 1.4.2)
Ja z JAVĄ nie mam problemów ale potrzebuje wtyczkę do podpisu elektronicznego. Bez tego też działa ale nie wszystkie funkcje wtedy działają. Np. nie moża podać "zaufanego numeru telefonu komórkowego , na który Bank będzie przesyłał Kody."
- Molas
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8b4) Gecko/20050722 Firefox/1.0+
Molas pisze:Ja z JAVĄ nie mam problemów ale potrzebuje wtyczkę do podpisu elektronicznego.
Tak jak napisał matid. Użyj Firefoksa w Linuksie lub do Firefoksa w Windows doinstaluj User Agent Switcher i zmień identyfikację swojego Firefoksa na linuksowego. Wtedy żadna wtyczka nie będzie Ci potrzebna i będą działać Ci wszystkie - dostępne w systemie BPH Sezam - funkcje.
Ps. Zadzwoń też na infolinię, pomęcz ich trochę, niech wreszcie coś z tym zrobią.
- zwierz
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6
- JBG
- Z nami od: 17 marca 2005, 12:57
MULTIBANK - Problem z logowaniem !!!!!!!!!!!!!!
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4
- jarekmorze
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony