problem
Moderator: Pomocy?!
problem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
to zamiast czata mam taki komunikat:
"We encountered an issue while trying to automatically install Java™ software onto your machine. As a result, Java software was not installed properly.
You may not have the right system requirements to support Java software (see the box below). Most other issues can be resolved. Please consult the Help or FAQ sections for assistance."
Co zrobic zeby sie otwarl czat? Mam przeciez jave ktora jest wymagana bo w operze np sie otwiera czat, w ie tez sie otwieral.
- Eric_Cantona
Re: problem
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041120 Firefox/1.0
Nie znam się na Windows, ale chyba musisz zainstalować plugin w firefoksie.Eric_Cantona pisze:Yo, mam maly problem, mianowicie jak wejde tu: http://plackowo.com/chat/index.php?room=ekipa%20remontowa
to zamiast czata mam taki komunikat:
"We encountered an issue while trying to automatically install Java™ software onto your machine. As a result, Java software was not installed properly.
You may not have the right system requirements to support Java software (see the box below). Most other issues can be resolved. Please consult the Help or FAQ sections for assistance."
Co zrobic zeby sie otwarl czat? Mam przeciez jave ktora jest wymagana bo w operze np sie otwiera czat, w ie tez sie otwieral.
PS. Cantona_Eric - grasz w hattricka?

- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041211 Firefox/1.0
Albo webmaster nie lubi Mozilli albo Mozilla nie daje rady z czymś...
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041113 Firefox/1.0

a co do problemu to
- Kod: Zaznacz cały
<object classid="clsid:8AD9C840-044E-11D1-B3E9-00805F499D93"
codebase="http://java.sun.com/update/1.4.2/jinstall-1_4_2_01-windows-i586.cab#Version=1,4,2,10"
width=100% height=100%">

- Taeril
- Z nami od: 23 września 2003, 22:18
taka mała dygresja
Przeglądarka: Opera/7.60 (Windows NT 5.0; U; en)
Taeril pisze:to mi się nie podoba... skąd ten " na końcu? pomijajac już to, że powinno być width="100%" height="100%" czyli w "uszach" ale i bez tego przeglądarka łyknie to
Brak cudzysłowów jest jak najbardziej zgodny z HTML. Nie ma to nic wspólnego z łykaniem błędów. Pozdrawiam.
- gość
Re: taka mała dygresja
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)
gość pisze:Brak cudzysłowów jest jak najbardziej zgodny z HTML. Nie ma to nic wspólnego z łykaniem błędów. Pozdrawiam.
Jesli wartosc nie jest sama liczba (jest np. liczba + "%" jak w tym wypadku) cudzyslowy sa całkowicie obowiązkowe. Przepuśc przez validator to zobaczysz. A tylko cudzysłów zamykający bez otwieracjącego jest oczywiście całkowicie niedopuszczalny.
- Ludwik
- Moderator
- Z nami od: 10 marca 2003, 10:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041212 Firefox/1.0
też nic tych dywagacji nie kapuję i szczerze mówiąc nie che mi się JUZ ZADAWAC PYTAŃ NA TYM FORUM...

- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
Anonymous pisze:no własnie.... chłopcy sobie "czatują" na forum a ZU pozostał sam z nierozwiązanym problemem... w ten sposób nie zachęci się ludków do Liska, oj nie...
też nic tych dywagacji nie kapuję i szczerze mówiąc nie che mi się JUZ ZADAWAC PYTAŃ NA TYM FORUM...
Strona jest błędnie napisana - Opera i IE takie błędy tolerują, FF nie. Wałkowaliśmy to ze sto razy. Napisz do webmastera, możesz mu też podać link do tego wątku.
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Wróć do Standardy WWW i źle działające strony