MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Flash blokuje zakładki

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Flash blokuje zakładki

Postautor: freeer » 23 lipca 2007, 17:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.5) Gecko/20070713 FileDownloader

Witam. Mam taki oto problem z Firefox 2: gdy uruchomię jakiś film np. na youtube to najczęściej nie mogę już poruszać się pomiędzy zakładkami. Dopiero po zapauzowaniu animacji mogę zamknąć okno, lub przełączyć na inną kartę. Gdy włączę więcej niż jeden film zaczynają się ciąć (obraz). W Safe Mode dzieje się to samo. Opera troszkę lepiej sobie z tym radzi, choć też flash jej bardzo przeszkadza. Zaznaczam, że chodzi tutaj jednak głównie o filmy... strony wykonane w tej technologii nie sprawiają kłopotów. Piszę bo mnie to dziwi, wydaje mi się, że mam dość mocny sprzęt. Można jakoś przyspieszyć działanie flasha, czy jestem na to skazany?

Mój komputer: Intel Pentium 2 x 2,8 Gb, 1 Gb RAM, GForce 256 Mb.
System Windows XP Professional.

ps. Po formacie i nowej instalacji systemu problem nie zniknął.
freeer

Re: Flash blokuje zakładki

Postautor: Grzegorz » 24 lipca 2007, 00:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.5) Gecko/20070713 Firefox/2.0.0.5

freeer pisze:ps. Po formacie i nowej instalacji systemu problem nie zniknął.

O kurde..... Kto w ten sposób rozwiązuje problemu z Flashem? Aktaulizacja wtyczki = 3 min. reinstalacja Windows = minimum 40 min. + czas na sterowniki i programy
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Re: Flash blokuje zakładki

Postautor: freeer » 24 lipca 2007, 05:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.5) Gecko/20070713 FileDownloader

GrzegorzJZD pisze:O kurde..... Kto w ten sposób rozwiązuje problemu z Flashem? Aktaulizacja wtyczki = 3 min. reinstalacja Windows = minimum 40 min. + czas na sterowniki i programy
Nie nie... źle się wyraziłem ;) Oczywiście format nie był spowodowany flashem. Poszedł mi cały system i się windows nie uruchamiał (twierdził, że jest zły format plików).
freeer

Wróć do Przeglądarka Firefox