witam!
borykam sie juz kilka dni z problemem, którego nie rozumiem.
zainstalowalem u siebie na serwerze darmowy prosty skrypt oparty na plikach tekstowych do dodawania i modyfikacji niusów - psNews http://www.krejzibob.za.pl/psnews11.zip.
jest tam możliwość dodawania oraz edycji obrazków przy niusie. edycja niusów działa mega poprawnie, ale wymiana obrazków siada po pierwszej próbie a potem działa mniej więcej raz na 10 razy..
przeanalizowałem cały kod i nie potrafię znależć z nim błędu.. kod każe stronie wygenerować pop-up z wyborem obrazka, wybiera sie obrazek, php wysyła go zmienna post, strona przechwytuje i kiedy wybiera sie zapisz - wszystkie zmienne zapisują się ślicznie oprócz tej ze zmiana obrazka.
najgorsze jest to, że skrypt działa za każdym razem poprawnie w każdej innej przeglądarce oprócz firefoxa!! do tego sprawdzałem to na 4 kompach - łącznie z moim, na każdym jest tak samo, opera, safari, google chrome śmigaja na tym skrypcie jak szalone, a firefox działa raz na 10 razy..
zmieniałem prawa dostępów do plików, zmieniałem ustawienia coockisów, pamięci podręcznej, wszystkie rzeczy, które przyszły mi do głowy i nie mam zielonego pojęcia, z czego może wynikać to, że skrypt nie działa na fire foxie..
jakieś sugestie?[/url]
PsNews - tylko w firefoxie nie działa poprawnie
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
PsNews - tylko w firefoxie nie działa poprawnie
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10
- krejzibob
- Z nami od: 07 czerwca 2009, 22:06
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10
1. nie ten dział - przenoszę do właściwego.
2. udostępnij gdzieś wersję działającą - naprawdę nie przekonasz nikogo do wrzucania jakiś dziwnych plików na własny serwer i testowanie... dostęp do php już mamy - ale warto by zobaczyć to w akcji.
3. bez zaglądania wkod - obstawiam problem z js - złe przekazanie informacji do formularza...
2. udostępnij gdzieś wersję działającą - naprawdę nie przekonasz nikogo do wrzucania jakiś dziwnych plików na własny serwer i testowanie... dostęp do php już mamy - ale warto by zobaczyć to w akcji.
3. bez zaglądania wkod - obstawiam problem z js - złe przekazanie informacji do formularza...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Troszkę pokombinowałem - zostawiłeś login i hasło na wierzchu.... i działa w 100% dodawanie - faktycznie z edyją (podmianą obrazka jest coś nie tak - niby go pokazuje - ale nie zapamiętuje - nie przekazuje go dalej, do zapisu do bazy.
Obstawiam jakiś błąd w JS.
Obstawiam jakiś błąd w JS.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
dzieki za pokombinowanie.. i sory za złe miejsce na topik, ale skoro to nie dziala tylko w firefoxie, myslalem, ze to dobre miejsce. specjalnie zostawilem login na wierzchu i link do skryptu, żeby ktoś, jesli ma czas mógł pokombinować i mógł sprawdzić, bo ja już bez kitu nie mam pomysłu.. kiepawe jest to, że nie widzę żadnego błędu w js i php, a najgorsze, że ta edycja obrazków ma problemy z działaniem tylko i wyłącznie w firefoxie! - jak masz chwile, sprawdz sobie. we wszystkich innych ustrojstwach działa poprawnie za każdym razem..
a jakby na to nie patrzec, zakladajac nawet, ze jest problem z js, to explorer powinien sie przede wszystkim sypac przy problemach z js.. a nie sypie sie, dziala perfekcyjnie - nigdy o czyms takim nie slyszalem i to rozklada mnie totalnie.
a jakby na to nie patrzec, zakladajac nawet, ze jest problem z js, to explorer powinien sie przede wszystkim sypac przy problemach z js.. a nie sypie sie, dziala perfekcyjnie - nigdy o czyms takim nie slyszalem i to rozklada mnie totalnie.
- krejzibob
- Z nami od: 07 czerwca 2009, 22:06
• Strona 1 z 1