MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

"Dymki" nad panelami

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

"Dymki" nad panelami

Postautor: cyberrus » 31 grudnia 2004, 14:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

gdzieś był podany wpis w about:config likwidujący dymki pojawiające się po najechaniu kursorem nad zakładki paneli ale coś nie mogę tego znaleźć - ktoś pamięta jak to się usuwa???

może by przykleić post z kompletem tweaków w about:config?

.
cyberrus

Z nami od: 31 maja 2004, 09:13

Re: "Dymki" nad panelami

Postautor: piotrek84 » 31 grudnia 2004, 17:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

cyberrus pisze:gdzieś był podany wpis w about:config likwidujący dymki pojawiające się po najechaniu kursorem nad zakładki paneli ale coś nie mogę tego znaleźć - ktoś pamięta jak to się usuwa???

Z tego co pamiętam był wpis, który alt traktował tak jak title, chyba, że coś mi się pomyliło :)

może by przykleić post z kompletem tweaków w about:config?

Wątki są na forum Serwis MozillaPL.org: about:config i userchrome.css
Popieram przyklejenie :)
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Postautor: cyberrus » 05 stycznia 2005, 05:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

już znalazłem - trzeba wyedytować wpis:

browser.chrome.toolbar_tips "true"

na "false"

wbrew pozorom bardzo ułatwia to pracę z przeglądarką bo często się zdarza, że te dymki zasłaniają kolejne panele i nie można bez dodatkowego kliknięcia ani zamknąć ani zmienić panelu

OCZYWIŚCIE ŻADEN MODERATOR NIE POFATYGUJE SIĘ ŻEBY PRZYKLEIĆ TOPIK Z WPISAMI W USER.JS (ABOUT:CONFIG), BO PO CO - LEPIEJ POPRAWIAĆ KOLORKI I KASOWAĆ POSTY - NIEPRAWDAŻ?
cyberrus

Postautor: piotrek84 » 05 stycznia 2005, 06:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0

cyberrus pisze:już znalazłem - trzeba wyedytować wpis:

browser.chrome.toolbar_tips "true"

Przy stosowaniu tego jest taki jeden mały feler a jak dla mnie bug ciągnący się odkąd używam Mozilla Suite a potem FF. W MozSuite opcja jest gdzieś w preferencjach i chyba była w jakiejś starszej wersji FF.
Przestawienie tej opcji powoduje nie tylko wyłączenie podpowiedzi ale wyłącza również obsługę title na stronie internetowej. :(
piotrek84

Z nami od: 11 września 2003, 18:48

Postautor: teo » 05 stycznia 2005, 12:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041208 Firefox/1.0

Cyberrus!! Ty tutaj nie wrzeszcz, bo to nie jest rykowisko. Każdy z moderatorów ma mnóstwo innej roboty, i często egzaminy na karku, więc weź na wstrzymanie. To co robia robią dla całej społeczności z dobrej nie przymuszonej woli, a jak ktoś przymusza, to nie osiągnie swojego celu.
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Postautor: Olhado/256 » 05 stycznia 2005, 12:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

A propos przyklejania - już kiedyś pisałem, że ja, będąc moderatorem, nie mam możliwości przyklejania tematów, co mnie nieco dziwi. Czy na tym forum tylko admini mogą przyklejać posty, czy tylko ja jestem jakiś felerny? :wink:
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: E2rd » 05 stycznia 2005, 12:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Z pozycji moderatora powiem, że przyklejanie na wieczność takich drobnostek jak ten wątek to kiepski pomysł. I wrzaski przez megafon tego nie zmienią.

Do zgłaszania tipsów w about:config mamy już ten wątek (link z 4ch postów wyżej :P :P ). Potem ma być to przepisane do Wiki (kto chętny?), więc przyklejanie tamtego wątku także nie ma sensu.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: cyberrus » 10 stycznia 2005, 17:15

możesz się tuzin razy ogłaszać i kupa z tego wyjdzie - nawet jak ktoś pozbiera w całość topiki o które chodzi to jak później wrzucisz to w tę gównianą wiki, gdzie niczego nie można znaleźć to NIKT oprócz twórców tej wiki (którzy przecież nie potrzebują takiego topiku) nie skorzysta z tej informacji

witryna mozillapl.org ma beznadziejną strukturę

ale wam to nie przeszkadza, bo wy przecież nie korzystacie z niej żeby coś znaleźć... wy już po prostu wszystko wiecie

@e2ard - nie chodzi o ten wątek tylko o topik zbierający w całość informację na temat prefs.js i wszystkich udokumentowanych i nieudokumentowanych twaeków mozi oraz FF
@teo - jak nie masz czasu na zajmowanie się forum to przekaż swe obowiązki komuś innemu
@piotrek84 - u mnie title działa i w mozi i w FF razem z opisanym wyżej tweakiem
cyberrus

Postautor: Olhado/256 » 10 stycznia 2005, 21:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

cyberrus pisze:możesz się tuzin razy ogłaszać i kupa z tego wyjdzie - nawet jak ktoś pozbiera w całość topiki o które chodzi to jak później wrzucisz to w tę gównianą wiki, gdzie niczego nie można znaleźć to NIKT oprócz twórców tej wiki (którzy przecież nie potrzebują takiego topiku) nie skorzysta z tej informacji

witryna mozillapl.org ma beznadziejną strukturę

ale wam to nie przeszkadza, bo wy przecież nie korzystacie z niej żeby coś znaleźć... wy już po prostu wszystko wiecie

@e2ard - nie chodzi o ten wątek tylko o topik zbierający w całość informację na temat prefs.js i wszystkich udokumentowanych i nieudokumentowanych twaeków mozi oraz FF
@teo - jak nie masz czasu na zajmowanie się forum to przekaż swe obowiązki komuś innemu
@piotrek84 - u mnie title działa i w mozi i w FF razem z opisanym wyżej tweakiem

Człowieku, nawet jeśli jesteś potwornie nadpobudliwy i nawet rano, jedząc płatki, przeżywasz emocje porównywalne z mistrzostwami świata w piłce nożnej, opanuj się, bo nie jesteś u siebie w domu, tylko w miejscu publicznym, gdzie ludzie zapewne nie chcą czytać twoich wrzasków i frustracji. Zamiast nas atakować i mówić nam co jest gówniane i beznadziejne, zrób coś sam, pokaż nam, że potrafisz lepiej i wtedy się będziesz mógł wymądrzać.
Zrób witrynę lepszą, niż nowa mozillapl, która zostanie opublikowana za kilka dni. Zrób lepszą i bogatszą bazę wiedzy, niż nasza Wiki. Załóż forum, na którym sztab ludzi będzie siedział 24h na dobę i spełniał zachcianki każdego chama, który przyjdzie i będzie wrzeszczał i mówił innym co mają robić.
A do tego czasu łaskawie zmień ton, dobra?
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Postautor: cyberrus » 10 stycznia 2005, 22:25

"rękę stracił przy maszynie odznaczenie go nie minie"

nie bądź taki stachanowiec wujku "dobra rada" :D :D :D odznaczenie i tak cię nie minie

baza wiedzy??? chyba coś ci się pomyliło - to są jakieś zapiski sprzed roku, dwu lat najczęściej dawno już nieaktualne z niespójną terminologią bez przemyślanej struktury - zupełnie nieprzydatne dla zwykłego juzera

a swoją drogą to masz bardzo korzystną opnię nt temat użytkowników forum :D :D :D

a o tej nowej stronie to przebąkujecie już od - bagatela - pół roku, że już za kilka dni...

ty chyba dawno nie oglądałeś strony startowej mozillapl.org
cyberrus

Postautor: wariat » 11 stycznia 2005, 00:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Jeśli juz nie można tego wątku wymoderować to może chociaż ktoś go zamknie? Bardzo proszę...
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
wariat

Z nami od: 09 maja 2002, 20:01

Postautor: teo » 11 stycznia 2005, 00:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041208 Firefox/1.0

Na bana zasłużył kilkakrotnie. Admin do dzieła :D
Obrazek
teo
Moderator

Z nami od: 16 czerwca 2004, 09:15

Postautor: Lichurec » 11 stycznia 2005, 00:46

cyberrus pisze:a o tej nowej stronie to przebąkujecie już od - bagatela - pół roku, że już za kilka dni...

Znaczy sie ze od ponad pol roku chcielibysmy, zeby byla "juz".. ze sie niestety nie dalo - zdaza sie :( Nie chcemy przeciez wypuszczac "bubla" - cos co bedzie
1 - bzydkie
2 - niefunkcjonalne
3 - nieaktualne
4 - zaraz zmieniane
5 - wszystko powyzej...

cyberrus pisze:ty chyba dawno nie oglądałeś strony startowej mozillapl.org

Ja staram sie byc mozliwie najczesciej.. ty tez powinienes.. ale zamiast sie wypowiadac - czasami lepiej po prostu "(po)czytac"

PS
jest takie powiedzenie - "cierpliwi zostana wynagrodzeni".. Firefox zrodzil sie z Mozilli.. ta przez wiele lat byla udoskalana.. Dzis Firefox (pod)pala siec.. Za rok czy dwa - bedzie zajmowal dominujaca, badz chociazby rownorzedna (znaczaca) pozycje "na rynku".. a wszystko dzieki Cierpliwosci i mozolnej pracy nielicznych..
Wyrozumialosci...
Studia :) Czas liczenia zasobow :|
Lichurec
Moderator

Z nami od: 25 września 2002, 16:25

Postautor: Olhado/256 » 11 stycznia 2005, 17:38

cyberrus pisze:baza wiedzy??? chyba coś ci się pomyliło - to są jakieś zapiski sprzed roku, dwu lat najczęściej dawno już nieaktualne z niespójną terminologią bez przemyślanej struktury - zupełnie nieprzydatne dla zwykłego juzera

I znowu - nie napisałeś zupełnie nic konstruktywnego, tylko wytknąłeś że to i to jest złe i do bani. Co chcesz osiągnąć oprócz tego, że możesz się poczuć mądrzejszy? Proszę, pokaż nam jak twoim zdaniem powinna wyglądać taka baza wiedzy - wtedy pogadamy.
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Wróć do Przeglądarka Firefox