MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Obrazek zawiera błędy?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Obrazek zawiera błędy?

Postautor: Domel » 17 maja 2002, 23:27

Przeglądarka: -

Ostatnio wszedłem na strone mozilla.org i nie wyświetliło mi się logo. Wybrałem opcję Pokaż obrazek i jakież było moje zdziwienie gdy wyświetlił się komunikat 'Obrazek "http://www.mozilla.org/images/mozilla-banner.gif" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy." Nie bardzo wiem co oznacza ten komunikat, to chyba jakiś dziwny żart. Może ktoś się spotkał z takim przypadkiem?
Domel
 
Posty: 2252
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Re: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: GmbH » 18 maja 2002, 22:37

Przeglądarka: -

Domel pisze:Ostatnio wszedłem na strone mozilla.org i nie wyświetliło mi się logo. Wybrałem opcję Pokaż obrazek i jakież było moje zdziwienie gdy wyświetlił się komunikat 'Obrazek "http://www.mozilla.org/images/mozilla-banner.gif" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy." Nie bardzo wiem co oznacza ten komunikat, to chyba jakiś dziwny żart. Może ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Komunikat ten jest wyświetlany w przypadku, gdy obrazek... zawiera... błędy... :D Tzn. Gdy np. ma zerowy rozmiar - może akurat trafiłeś na aktualizację logo ;)
GmbH
 
Posty: 823
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: Domel » 18 maja 2002, 22:42

Przeglądarka: -

GmbH pisze:Komunikat ten jest wyświetlany w przypadku, gdy obrazek... zawiera... błędy... :D Tzn. Gdy np. ma zerowy rozmiar - może akurat trafiłeś na aktualizację logo ;)

Sprawdzałem. Cały czas jest tak samo już od kilku dni. Sprawdzałem w innych przeglądarkach i jest OK więc to chyba nie to.
W dodatku na Waszej stronie jest to samo :D
Ostatnio zmieniony 18 maja 2002, 22:45 przez Domel, łącznie zmieniany 1 raz
Domel
 
Posty: 2252
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Re: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: GmbH » 18 maja 2002, 22:44

Przeglądarka: -

Domel pisze:
GmbH pisze:Komunikat ten jest wyświetlany w przypadku, gdy obrazek... zawiera... błędy... :D Tzn. Gdy np. ma zerowy rozmiar - może akurat trafiłeś na aktualizację logo ;)

Sprawdzałem. Cały czas jest tak samo już od kilku dni. Sprawdzałem w innych przeglądarkach i jest OK więc to chyba nie to.

Hmmm... Tutaj jak zwykle działa :D
GmbH
 
Posty: 823
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: Domel » 18 maja 2002, 22:54

Przeglądarka: -

GmbH pisze:Hmmm... Tutaj jak zwykle działa :D

To dziwne. Ale u mnie jest źle :(
Może są jakieś ustawienia po stronie przeglądarki?
Domel
 
Posty: 2252
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Re: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: GmbH » 18 maja 2002, 23:08

Przeglądarka: -

Domel pisze:
GmbH pisze:Hmmm... Tutaj jak zwykle działa :D

To dziwne. Ale u mnie jest źle :(
Może są jakieś ustawienia po stronie przeglądarki?

Spróbuj wyczyścić cache...
GmbH
 
Posty: 823
Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38

Re: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: Domel » 19 maja 2002, 12:17

Przeglądarka: -

GmbH pisze:Spróbuj wyczyścić cache...

Pomogło, dziękuję :)
Domel
 
Posty: 2252
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Pomogło wyłączenie Skype extension for Firefox

Postautor: neo69 » 14 maja 2008, 21:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Opisywany problem dotknął również i mnie, ale znalazłem tu: http://forum.pclab.pl/t363765.html rozwiązanie; wystarczy wyłączyć Skype extension for Firefox i problem znika.
Dodam, że przeglądarka szalała również przy plikach PDF oraz mediach strumieniowych.
neo69
 

Postautor: KLAPEK » 15 maja 2008, 07:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686@lapcok; pl-PL; rv:1.8.1.13) Gecko/20080313 SeaMonkey/1.1.9

:o
Odgrzebałeś temat sprzed 6 lat :D
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2148
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: Igi » 05 lipca 2008, 12:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

KLAPEK pisze::o
Odgrzebałeś temat sprzed 6 lat :D

Odgrzebał ale za to bardzo pomógł ;)
Igi
 

Obrazek zawier błędy...

Postautor: KoLo WP » 31 lipca 2008, 10:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

A witam serdecznie!
Po przewertowaniu internetu w końcu znalazłem lekarstwo na denerwującą wiadomość, że otwierane zdjęcie, obrazek itp. nie mogą być pokazane, ponieważ zwierają błędy...jakie błędy...Przeglądarka nowo zainstalowana-tak jak nowy windows, java również,a błąd jak był tak jest...
Tak więc:
- wystarczy w pasku menu firefoxa wejść w narzędzia,
- dodatki,
- rozszerzenie,
- podświetlić Skype extension for Firefox,
- następnie "WYŁĄCZ",
- uruchom jeszcze raz przeglądarkę
- i po problemie.

POZDRAWIAM!
KoLo
KoLo WP
 

Postautor: KLAPEK » 31 lipca 2008, 12:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 SeaMonkey/1.1.11

Trzy posty wyżej napisał o tym neo69 ;)
Nie wspominając już o tak drobnym fakcie jak to, że podajecie rozwiązanie dla Firefoksa, a to jest dział... Seamonkey ;p
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2148
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: Gość » 03 sierpnia 2008, 17:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

I mnie też się przydało dzięki "grzebaniu" przez neo69 i KoLo WP .Dzięki
Gość
 

Odp: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: kaczornh » 16 marca 2014, 20:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:27.0) Gecko/20100101 Firefox/27.0

a u mnie to nie dziala i dalej nie wyswietla nadmienie ze nie posiadam dodatku do Skype
kaczornh
 
Posty: 8
Z nami od: 16 marca 2014, 20:44

Odp: Obrazek zawiera błędy?

Postautor: Hxa » 24 lipca 2014, 23:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

Może winny jest dostawca internetowy, komentatorze wyżej…
Hxa
 


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: