ale ogolnie bardzo suuuuuper-tylko jest jeszcze pare niedorobek
Nowa MozillaPL.org
Moderator: Pomocy?!
czy tak zostanie?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (ax)
ale ogolnie bardzo suuuuuper-tylko jest jeszcze pare niedorobek
- ktos-tam
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Brawo
- Alenson
- Z nami od: 20 sierpnia 2003, 07:36
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
Strus pisze:Jest łądne, piękne, ALE! dlaczego takie mikroskopijne ???
NIE rozciąga się, musicie to poprawić jest do kitu,
nie każdy pracuje w rozdzielczości 800x600....
W 1024x768 wyglada bardzo dobrze, duża część osób nie ma większej rodzielczości...
Zauwazyl ktos ta literke "z"? np. tutaj: http://mozillapl.org/baza_rozszerzen/inne
po lewej u gory...
- nutado
- Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Brawo, na forum działa odnośnik do pierwszego nieczytanego posta w wątku
- większe czcionki dla nazw forów na stronie indeksowej
- problem zmiany ftopic i sutra na about i post. Możemy mieć z tego powodu dużo niepotrzebnych pytań, bo nawigację wewnątrz forum szlag trafił.
(Nie działają zresztą też linki w całkiem starym stylu: http://www.mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=40, choć działa, jeśli zastąpić phpBB2/ przez forum/ - może da się z tym coś zrobić?)
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (Yano) Mnenhy/0.6.0.103
Gandalf pisze:Zielony schemat na forum zupelnie nie pasuje do kolorystyki stronyPrzykro mi.
O nie. Przy poprzednich podmiankach usunęliście zielony a zostawiliście niebieski, mimo że zielony bardziej pasował do poprzedniego designu. Więc teraz nie wykręcajcie kota ogonem.
Poza tym bez zielonego już się nie czuję jak na forum MozilliPL tylko jak na szablonowym forum phpBB
Gandalf pisze:Natomiast sama strona "pobierz" wymaga jeszcze troszke pracy i bedziemy ja poprawiac
Oj, przydało by się. Bo kaszana straszna.
Jeszcze w kwestii uwag:
1. W poprzedniej wersji storny były zarzuty na nieznajdywalny link do strony pobierania. Teraz jest lepiej, ale jeszcze bardziej bym go uwidocznił.
2. Stare linki do forum kompletnie przestały działać
Tyle narazie. Jak mi się coś jeszcze przypomni to dam znać.
- Yano
- Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8a5) Gecko/20041121 MultiZilla/1.8.0.0a
Na 1600x1200 strona jest zupelnie czytelna ale moglaby byc wysrodkowana
Pozatym pelno drobnych uwag ktore przeslalem do Marka na jabbera (dam je rowniez tu jak wroce do domu
- Adrianer
- Moderator
- Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217 --==MOZILLA RULLEZ ;)==--
Nareszcie jest - kawał dobrej roboty...
...ale, kilka 'ale' musi być
* stronę główną i forum warto by wyśrodkować
* można by także wreszcie poprawić błąd forum z nieodznaczaniem przeczytanych działów
* DLACZEGO JEST FF
* kolorystyka zielona była fajniejsza, bardziej gadzia, a teraz rozumiem, że wszystko musi być pod FF i ciągle i wszędzie ten niebieski ;(
* gdzie można znaleźć wersje MozillaPL?
Koniec czepiania
Ale naprawdę gratuluję, iż wreszcie się udało [choć wypuszczony 'nielegalnie' layout z jaszczurem bardziej mi się podobał...]
Mam nadzieję, że z czasem wszystko będzie dopieszczone
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
- Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
coś z forum jest nie tak... niektóre posty się nie zawijają... a to utrudnia czytanie jak wywala paza docelową ramkę forum
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11 FluxBox; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 -=(.Anarchia..KLAPEK..Pokój.)=-
PS czy coś się dzieje z serwerem, przez parę ładnych godzin było time out, a i teraz za szybko to się nie ładuje
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11 FluxBox; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 -=(.Anarchia..KLAPEK..Pokój.)=-
PS czy coś się dzieje z serwerem, przez parę ładnych godzin było time out, a i teraz za szybko to się nie ładuje
Cały czas są jakieś problemy przy wysyłaniu posta.
Nad informacją, że post został wysłany i linkami do postu lub forum mam takie komunikaty:
- Kod: Zaznacz cały
Warning: fopen(/home/mozpl/wwwdocs/recent_posts.tpl): failed to open stream: Permission denied in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 874
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 886
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 895
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 895
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 898
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 901
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/posting.php on line 591
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/page_header.php on line 518
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/page_header.php on line 520
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/page_header.php on line 521
SeaMonkey @ GNU/Linux
- KLAPEK
- Moderator
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
-jak dla mnie do oprócz wielkiego lista w logo forum, powinna znaleźć się mozilla
-no i szerokość forum - czy nie możnabyłoby dostosować go pod każdą rozdzielczość(znaczy się zamienić wartości px na procentowe), gdyż u mnie na 1280na1024 wygląda co trochę dziwnie(co nie znaczy, że źle)
Tymczasem pozdrawiam i życzę powodzenia
- prawdapunk
- Z nami od: 04 sierpnia 2004, 23:29
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)
WinXP SP2
- Olhado/256
- Moderator
- Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803
Fakt, baner trochę za bardzo firefoxowy (szczególnie biorąc pod uwagę, że jakoś nie mogę rozstać się ze suite).
Ale jest ładnie, czysto i przejrzyście.
Tak miło po prostu
PS. Zapomniałam dodać, że wreszcie się zlitowaliście i wyświetlacie więcej niż 10 postów na stronę
- Marta
- Z nami od: 04 września 2002, 15:08
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (Yano) Mnenhy/0.6.0.103
Marta pisze:A ja tylko chciałam napisać, że dopóki nie przeczytałam paru ostatnich postów z tego wątku to mi się bardzo podobało
I zaraz będzie na mnie
Marta pisze:Fakt, baner trochę za bardzo firefoxowy (szczególnie biorąc pod uwagę, że jakoś nie mogę rozstać się ze suite).
No właśnie. Chociaż ja już dawno ze "suity" zrezygnowałem na rzecz Firefoksa, to naprawdę z coraz większą obawą sięgam po konserwy
Marta pisze:Ale jest ładnie, czysto i przejrzyście.
Tak miło po prostu
Mhm...
Marta pisze:PS. Zapomniałam dodać, że wreszcie się zlitowaliście i wyświetlacie więcej niż 10 postów na stronęJak mi to znowu zmienicie to pogryzę
No chciałem napisać, że się podłączę, ale jakbym nie liczył wychodzi mi po 8 postów. :/ Coś ze mną nie tak?
PS: A wiecie, że zielony kolor uspokaja? Na forum byłby jak znalazł
- Yano
- Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0
A tak powaznie. Bedziemy przez weekend pracowac nad tym.
Moj pomysl to przebadanie Ez i proba zoptymalizowania waskich gardel. Licze, ze to co teraz przycina i morduje maszyne to glownie nadmierna liczba polaczen z SQLem, i moze z plikami.
Jesli mam racje, i uda sie oczyscic, to oczywiscie patche wynikowe podeslemy autorom
Jesli nie - bedziemy mieli ZNACZNIE wiekszy problem, wlacznie z pelna zmiana silnika (Mambo?)
Takze trzymajcie kciuki
- Gandalf
- Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
a co do Ez publish - to nie wiem czy wiecie, ale wymaga on 256 ramu na serwerze
- prawdapunk
- Z nami od: 04 sierpnia 2004, 23:29
H.L. Mencken
- Nerf
- Z nami od: 14 stycznia 2003, 22:25
Sea-Monkey
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217
- Melon
- Z nami od: 20 kwietnia 2004, 00:41