MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nowa MozillaPL.org

Forum związane z serwisem Zespołu MozillaPL. Propozycje dotyczące organizacji prezentowanych danych, udostępnianych artykułów, podejmowanych tematów

Moderator: Pomocy?!

czy tak zostanie?

Postautor: ktos-tam » 12 stycznia 2005, 11:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (ax)

Czesto zagladam na wasza stronke i jestem dzis totalnie zaskoczony ale mam jedno pytanie w czesci glownej mam tam gdzie wyswietlaja sie wszystkie informacjie mam biale twoj-jakos nieladnie to wyglada.. Poza tym w dziale polskich rozszerzen jest napisane ze jest ich tam 5 u mnie z kolei po klikneciu na ten link pokazuje sie biala strona-troche razi po oczach...
ale ogolnie bardzo suuuuuper-tylko jest jeszcze pare niedorobek :-?
ktos-tam

Postautor: Alenson » 12 stycznia 2005, 11:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Bardzo pozytywna zmiana. Na upartego wyśrodkowałbym forum, ale nie jest to przeszkodą. Ale ogromna pochwała za... stronę główna. A dlaczego? Dawniej podawałem komuś adres mozillapl.org, i po 5 minutach docierała odpowiedź "Ale czego ja tu mam szukać?", teraz po wejściu, jak byk jest Mozilla, Firefox i co najważniejsze "Centrum informacyjne", bez konieczności kopania po forum żeby dotrzeć do niego.

Brawo :)
Alenson

Z nami od: 20 sierpnia 2003, 07:36

Postautor: nutado » 12 stycznia 2005, 11:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Strus pisze:Jest łądne, piękne, ALE! dlaczego takie mikroskopijne ???
NIE rozciąga się, musicie to poprawić jest do kitu,
nie każdy pracuje w rozdzielczości 800x600....

W 1024x768 wyglada bardzo dobrze, duża część osób nie ma większej rodzielczości...
Zauwazyl ktos ta literke "z"? np. tutaj: http://mozillapl.org/baza_rozszerzen/inne
po lewej u gory...
nutado

Z nami od: 18 grudnia 2002, 13:45

Postautor: E2rd » 12 stycznia 2005, 12:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; WinNT4.0; PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

Moje gratulacje dla wszystkich którzy przyczynili się do powstania nowej strony. Szkoda tylko, że logiem jest FF a nie dino...

Brawo, na forum działa odnośnik do pierwszego nieczytanego posta w wątku :) Upominam się natomiast o:
- większe czcionki dla nazw forów na stronie indeksowej
- problem zmiany ftopic i sutra na about i post. Możemy mieć z tego powodu dużo niepotrzebnych pytań, bo nawigację wewnątrz forum szlag trafił.
(Nie działają zresztą też linki w całkiem starym stylu: http://www.mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=40, choć działa, jeśli zastąpić phpBB2/ przez forum/ - może da się z tym coś zrobić?)
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Yano » 12 stycznia 2005, 12:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (Yano) Mnenhy/0.6.0.103

Gandalf pisze:Zielony schemat na forum zupelnie nie pasuje do kolorystyki strony :( Przykro mi.

O nie. Przy poprzednich podmiankach usunęliście zielony a zostawiliście niebieski, mimo że zielony bardziej pasował do poprzedniego designu. Więc teraz nie wykręcajcie kota ogonem.
Poza tym bez zielonego już się nie czuję jak na forum MozilliPL tylko jak na szablonowym forum phpBB :(.

Gandalf pisze:Natomiast sama strona "pobierz" wymaga jeszcze troszke pracy i bedziemy ja poprawiac :)

Oj, przydało by się. Bo kaszana straszna.

Jeszcze w kwestii uwag:
1. W poprzedniej wersji storny były zarzuty na nieznajdywalny link do strony pobierania. Teraz jest lepiej, ale jeszcze bardziej bym go uwidocznił.
2. Stare linki do forum kompletnie przestały działać :(. Fakt - po pewnym czasie Google sobie przeindeksuje wszystko na nowo, ale wątpię, żeby nagle wszyscy linkujący rzucili się do poprawiania odnośników. Zamiast strony z błędem zrobiłbym krótką informację z prośbą o aktualizację zakładek - zarówno w przeglądarce jak i na stronach.

Tyle narazie. Jak mi się coś jeszcze przypomni to dam znać.
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: Adrianer » 12 stycznia 2005, 12:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8a5) Gecko/20041121 MultiZilla/1.8.0.0a

strona fajna, tylko ze jaszczur powinien sie conajmniej obok loga firefoxa znalezc.
Na 1600x1200 strona jest zupelnie czytelna ale moglaby byc wysrodkowana ;)
Pozatym pelno drobnych uwag ktore przeslalem do Marka na jabbera (dam je rowniez tu jak wroce do domu ;) ).
Adrianer
Moderator

Z nami od: 15 maja 2002, 17:37

Postautor: KLAPEK » 12 stycznia 2005, 12:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217 --==MOZILLA RULLEZ ;)==--

Super :D
Nareszcie jest - kawał dobrej roboty...

...ale, kilka 'ale' musi być ;)
* stronę główną i forum warto by wyśrodkować
* można by także wreszcie poprawić błąd forum z nieodznaczaniem przeczytanych działów
* DLACZEGO JEST FF :cry: a nie JASZCZUR - to jest centrum MOZILLI, a nie jednego z jej produktów FF!
* kolorystyka zielona była fajniejsza, bardziej gadzia, a teraz rozumiem, że wszystko musi być pod FF i ciągle i wszędzie ten niebieski ;(
* gdzie można znaleźć wersje MozillaPL?
Koniec czepiania ;)

Ale naprawdę gratuluję, iż wreszcie się udało [choć wypuszczony 'nielegalnie' layout z jaszczurem bardziej mi się podobał...]

Mam nadzieję, że z czasem wszystko będzie dopieszczone :)
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05

Postautor: Tomek » 12 stycznia 2005, 13:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

i jeszcze jedna uwaga...
coś z forum jest nie tak... niektóre posty się nie zawijają... a to utrudnia czytanie jak wywala paza docelową ramkę forum
Tomek
Moderator

Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Postautor: Express_nie_zalogowany » 12 stycznia 2005, 13:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

A jak dla mnie zupełnie nie pasuje duży baner ffoxa nad forum.
O ile kolorystyka w ogóle jest fajna, to ten baner sprawia wrażenie dolepionego.
Express_nie_zalogowany

Postautor: KLAPEK » 12 stycznia 2005, 19:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11 FluxBox; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 -=(.Anarchia..KLAPEK..Pokój.)=-

Faktycznie, poprzedni baner był dużo ładniejszy i oim zdaniem epiej pasował do Centrum Mozilli.

PS czy coś się dzieje z serwerem, przez parę ładnych godzin było time out, a i teraz za szybko to się nie ładuje :roll:
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: KLAPEK » 12 stycznia 2005, 19:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11 FluxBox; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113 -=(.Anarchia..KLAPEK..Pokój.)=-

Faktycznie, poprzedni baner był dużo ładniejszy i oim zdaniem epiej pasował do Centrum Mozilli.

PS czy coś się dzieje z serwerem, przez parę ładnych godzin było time out, a i teraz za szybko to się nie ładuje :roll:

Cały czas są jakieś problemy przy wysyłaniu posta.
Nad informacją, że post został wysłany i linkami do postu lub forum mam takie komunikaty:
Kod: Zaznacz cały
Warning: fopen(/home/mozpl/wwwdocs/recent_posts.tpl): failed to open stream: Permission denied in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 874

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 886

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 895

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 895

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 898

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php on line 901

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/posting.php on line 591

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/page_header.php on line 518

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/page_header.php on line 520

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/functions_post.php:874) in /home/mozpl/wwwdocs/forum/includes/page_header.php on line 521
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator

Postautor: prawdapunk » 12 stycznia 2005, 20:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217

jak dla mnie forum wygląda interesująco i fajnie, lecz:
-jak dla mnie do oprócz wielkiego lista w logo forum, powinna znaleźć się mozilla :wink: (w końcu to forum userów mozilli i firefoxa a nie tylko firefox'a )
-no i szerokość forum - czy nie możnabyłoby dostosować go pod każdą rozdzielczość(znaczy się zamienić wartości px na procentowe), gdyż u mnie na 1280na1024 wygląda co trochę dziwnie(co nie znaczy, że źle)

Tymczasem pozdrawiam i życzę powodzenia :D
prawdapunk

Z nami od: 04 sierpnia 2004, 23:29

Postautor: Olhado/256 » 12 stycznia 2005, 22:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

Eee... no i gdzie się podziała strona główna? o_O
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: Marta » 13 stycznia 2005, 00:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.2) Gecko/20040803

A ja tylko chciałam napisać, że dopóki nie przeczytałam paru ostatnich postów z tego wątku to mi się bardzo podobało ;-)

Fakt, baner trochę za bardzo firefoxowy (szczególnie biorąc pod uwagę, że jakoś nie mogę rozstać się ze suite).

Ale jest ładnie, czysto i przejrzyście.
Tak miło po prostu ;-)

PS. Zapomniałam dodać, że wreszcie się zlitowaliście i wyświetlacie więcej niż 10 postów na stronę ;-) Jak mi to znowu zmienicie to pogryzę ;-)
:: wspólne profile linux i windows ::
:: Ubuntu Breezy, FF 1.5.0.1 ::
Marta

Z nami od: 04 września 2002, 15:08

Postautor: Yano » 13 stycznia 2005, 07:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0 (Yano) Mnenhy/0.6.0.103

Marta pisze:A ja tylko chciałam napisać, że dopóki nie przeczytałam paru ostatnich postów z tego wątku to mi się bardzo podobało ;-)

I zaraz będzie na mnie ;)

Marta pisze:Fakt, baner trochę za bardzo firefoxowy (szczególnie biorąc pod uwagę, że jakoś nie mogę rozstać się ze suite).

No właśnie. Chociaż ja już dawno ze "suity" zrezygnowałem na rzecz Firefoksa, to naprawdę z coraz większą obawą sięgam po konserwy ;)

Marta pisze:Ale jest ładnie, czysto i przejrzyście.
Tak miło po prostu ;-)

Mhm...

Marta pisze:PS. Zapomniałam dodać, że wreszcie się zlitowaliście i wyświetlacie więcej niż 10 postów na stronę ;-) Jak mi to znowu zmienicie to pogryzę ;-)

No chciałem napisać, że się podłączę, ale jakbym nie liczył wychodzi mi po 8 postów. :/ Coś ze mną nie tak?

PS: A wiecie, że zielony kolor uspokaja? Na forum byłby jak znalazł :D
Yano

Z nami od: 17 grudnia 2002, 10:32

Postautor: Gandalf » 13 stycznia 2005, 13:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Wiesz Marta... brzmi obiecujaco, pogadam z Markiem o skroceniu ;))

A tak powaznie. Bedziemy przez weekend pracowac nad tym.
Moj pomysl to przebadanie Ez i proba zoptymalizowania waskich gardel. Licze, ze to co teraz przycina i morduje maszyne to glownie nadmierna liczba polaczen z SQLem, i moze z plikami.
Jesli mam racje, i uda sie oczyscic, to oczywiscie patche wynikowe podeslemy autorom :)

Jesli nie - bedziemy mieli ZNACZNIE wiekszy problem, wlacznie z pelna zmiana silnika (Mambo?)

Takze trzymajcie kciuki :))
IE jest to aplikacja, która pozwala przeglądać internet z Twojego komputera i na odwrót
Gandalf

Z nami od: 29 czerwca 2002, 04:37

Postautor: prawdapunk » 13 stycznia 2005, 13:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217

co do zmiany silnika to mambo raczej na tak wielki portal się nie nadaje - prędzej xoops :D , chociaż od mambo jest zdecydowanie wolniejszy(ale i stabilniejszy z którym mozna zrobić co się chce :wink: no i jest chyba szybszy od używanego przez mozillapl postnuka)

a co do Ez publish - to nie wiem czy wiecie, ale wymaga on 256 ramu na serwerze ;) i jest dość ciężki(obciążający), ale fakt - jak poznasz jego strukturę to nie ma żądnych organiczeń w tworzeniu portalu 8)
prawdapunk

Z nami od: 04 sierpnia 2004, 23:29

Postautor: Pooky » 13 stycznia 2005, 15:14

A jakby tak ten banner był raz z Firefoksem, a raz z Thunderbirdem i jeszcze z innymi produktami Mozilli? :wink:
Pooky

Postautor: Nerf » 13 stycznia 2005, 15:39

A co z naszą piękną maskotką? Czy ona w ogóle nie będzie wykorzystana?
I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.
H.L. Mencken
Nerf

Z nami od: 14 stycznia 2003, 22:25

Sea-Monkey

Postautor: Melon » 13 stycznia 2005, 16:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041217

Zmieńcie adres na www.firefoxPL.org
Melon

Z nami od: 20 kwietnia 2004, 00:41

PoprzedniaNastępna

Wróć do Serwis MozillaPL.org