MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12

Postautor: Macieh » 29 kwietnia 2012, 20:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.162 Safari/535.19

Witam,
Po długim czasie nie używania Mozilli Firefox przez pogrążanie się z wersji na wersji wydajnościowo, przesiadłem się na Chrome.
Ale to nie istotne. Teraz postanowiłem wrócić do niej, albo przyjemniej spróbować. Niestety - brak haseł mi to dość skutecznie uniemożliwia.
Jest jakiś sposób lub program który przeniesie hasła do firefoxa? Zaznaczam że nie chodzi mi o zakładki, które już zdołałem przenieść.

Pozdrawiam.
Macieh

Z nami od: 29 kwietnia 2012, 20:42

Odp: Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12

Postautor: Grzegorz » 01 maja 2012, 10:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:14.0) Gecko/20120424 Firefox/14.0a1

Niestety pełna migracja profilu Chrome do Firefoksa jest dopiero w planach na ten rok.

Możesz eksportować hasła z Chrome za pomocą ChromePass do CVS, a następnie zaimportować w Firefoksie za pomocą Password Exporter lub do formatu KeePass (PassIFox + KeePassHTTP).

Możesz też w obu przeglądarkach skonfigurować LastPass Password Manager i korzystać ze wspólnego portfela tożsamości.

Może Cię też zainteresować Ilustrowany przegląd menedżerów haseł dla Firefoksa.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator

Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12

Postautor: Macieh » 01 maja 2012, 14:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.162 Safari/535.19

Dzięki, spróbuje tego sposobu:

Grzegorz pisze:Możesz eksportować hasła z Chrome za pomocą ChromePass do CVS, a następnie zaimportować w Firefoksie za pomocą Password Exporter lub do formatu KeePass (PassIFox + KeePassHTTP).

Natomiast jeśli mi się nie uda, to poczekam na to aż firefox wprowadzi ową opcję w standardzie.
Grzegorz pisze:Niestety pełna migracja profilu Chrome do Firefoksa jest dopiero w planach na ten rok.

Dobrze że w ogóle planują takie coś.

Grzegorz pisze:Możesz też w obu przeglądarkach skonfigurować LastPass Password Manager i korzystać ze wspólnego portfela tożsamości.

Próbowałem już, ale nie jest to nie jest coś co chciałbym osiągnąć. :)
Macieh

Z nami od: 29 kwietnia 2012, 20:42

Wróć do Przeglądarka Firefox