Witam,
Po długim czasie nie używania Mozilli Firefox przez pogrążanie się z wersji na wersji wydajnościowo, przesiadłem się na Chrome.
Ale to nie istotne. Teraz postanowiłem wrócić do niej, albo przyjemniej spróbować. Niestety - brak haseł mi to dość skutecznie uniemożliwia.
Jest jakiś sposób lub program który przeniesie hasła do firefoxa? Zaznaczam że nie chodzi mi o zakładki, które już zdołałem przenieść.
Pozdrawiam.
Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.162 Safari/535.19
- Macieh
- Z nami od: 29 kwietnia 2012, 20:42
Odp: Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:14.0) Gecko/20120424 Firefox/14.0a1
Niestety pełna migracja profilu Chrome do Firefoksa jest dopiero w planach na ten rok.
Możesz eksportować hasła z Chrome za pomocą ChromePass do CVS, a następnie zaimportować w Firefoksie za pomocą Password Exporter lub do formatu KeePass (PassIFox + KeePassHTTP).
Możesz też w obu przeglądarkach skonfigurować LastPass Password Manager i korzystać ze wspólnego portfela tożsamości.
Może Cię też zainteresować Ilustrowany przegląd menedżerów haseł dla Firefoksa.
Możesz eksportować hasła z Chrome za pomocą ChromePass do CVS, a następnie zaimportować w Firefoksie za pomocą Password Exporter lub do formatu KeePass (PassIFox + KeePassHTTP).
Możesz też w obu przeglądarkach skonfigurować LastPass Password Manager i korzystać ze wspólnego portfela tożsamości.
Może Cię też zainteresować Ilustrowany przegląd menedżerów haseł dla Firefoksa.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
- Grzegorz
- Moderator
- Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33
Odp: Przenoszenie haseł z Chrome 18 do Firefox 12
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.162 Safari/535.19
Dzięki, spróbuje tego sposobu:
Natomiast jeśli mi się nie uda, to poczekam na to aż firefox wprowadzi ową opcję w standardzie.
Dobrze że w ogóle planują takie coś.
Próbowałem już, ale nie jest to nie jest coś co chciałbym osiągnąć.
Grzegorz pisze:Możesz eksportować hasła z Chrome za pomocą ChromePass do CVS, a następnie zaimportować w Firefoksie za pomocą Password Exporter lub do formatu KeePass (PassIFox + KeePassHTTP).
Natomiast jeśli mi się nie uda, to poczekam na to aż firefox wprowadzi ową opcję w standardzie.
Grzegorz pisze:Niestety pełna migracja profilu Chrome do Firefoksa jest dopiero w planach na ten rok.
Dobrze że w ogóle planują takie coś.
Grzegorz pisze:Możesz też w obu przeglądarkach skonfigurować LastPass Password Manager i korzystać ze wspólnego portfela tożsamości.
Próbowałem już, ale nie jest to nie jest coś co chciałbym osiągnąć.
- Macieh
- Z nami od: 29 kwietnia 2012, 20:42
• Strona 1 z 1