MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Couldn't load XPCOM

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Couldn't load XPCOM

Postautor: Cress » 11 marca 2015, 16:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 8_2 like Mac OS X) AppleWebKit/600.1.4 (KHTML, like Gecko) Version/8.0 Mobile/12D508 Safari/600.1.4

Mam Mozillę 34.0.5 Działała normalnie póki nie usunęłam jakiegoś programu pt. Anyprotect. Od tej pory nie mogę wejść w Mozillę bo wyświetla mi się komunikat Couldn't load XPCOM. Nie mogę jej też usunąć z opcji 'Dodaj lub usuń programy' ani z pozycji dysku C: > mozilla > uninstall itd. Nie mogę jej też zainstalować bo wyskakuje mi komunikat Runtime error! This application has requested the Runtime to terminate it in an unsual way. Please contact the application's support team for more information. To jak to usunąć lub przeinstalować? Gdy wchodzę w menedżer zadań i klikam na procesy to nie ma tam żadnego który by świadczył o tym, że coś powiązanego z mozilla działa. Szukałam na forum jakichś informacji ale nie znalazłam żadnego postu gdzie ktoś opisywalby taki problem.
Cress
 
Posty: 1
Z nami od: 11 marca 2015, 16:11

Odp: Couldn't load XPCOM

Postautor: dexter » 11 marca 2015, 16:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0

dexter
Moderator
 
Posty: 7125
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Couldn't load XPCOM

Postautor: Gość » 20 maja 2015, 22:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.0) Gecko/20100101 Firefox/38.0

Tu dzisiaj znalazłam sposób jak się tego pozbyć i udało mi się bez problemów:)
http://appuals.com/best-fix-couldnt-load-xpcom/
Pozdrawiam
Gość
 

Błąd couldn`t load XPCOM

Postautor: majkelos » 07 lipca 2015, 10:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0

Witam, mam problem z Firefox 39. Otóż nagle zaczął przy uruchamianiu Firefoxa wyskakiwać błąd Couldn`t load XPCOM. Szukałem po necie, skanowałem wirusów brak, odinstalowałem całkiem Firefoxa usunąłem wszystkie jego pozostałości z systemu zainstalowałem na nowo ok załączyła się wszystko działa. po restarcie komputera znowu działa wyłączam przeglądarkę załączam na nowo i znowu ten sam błąd. 2 razy przeinstalowywałem i to samo co może być problemem ? system Win 7 32 bit.
majkelos
 

Odp: Couldn't load XPCOM

Postautor: suse » 16 sierpnia 2017, 10:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/59.0.3071.115 Safari/537.36 OPR/46.0.2597.57

Gdyby miał ktoś jeszcze problem z tym błędem - wystarczy uruchomić instalację i wybrać uaktualnienie. Wtedy zakładki i wszystko zostaje i przeglądarka wraca do normy.
suse
 


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: