MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: raggaman » 08 marca 2017, 20:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.87 Safari/537.36

Po pierwsze - nie sugeruję - a wiem, bo poczytałem trochę. Co więcej - Allegro ot tak sobie nie zwariowało, a podklejenie reklamy w miejsce opisu nie jest przypadkowe. Samo przekierowanie nie musi wiązać się z wielkimi zmianami - trafianiem na "inne", nieznane strony. Te czasy dawno już minęły - teraz chętnie działa się dla niepoznaki - na zasadzie - ciekawe ile danych mogę uzyskać dotyczących danych użytkowników, poznać ich preferencje - dzięki temu sprofilować reklamy (to raz), nabić sobie ruch na serwerze - zwiększając jego wartość (to dwa). Mi osobiście tyle wystarczy
raggaman
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: jackar » 08 marca 2017, 20:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/2.99.99

W takim razie Twoja wiedza kłóci się z moim doświadczeniem. Podmiana DNS na wspomniany przez Ciebie nie skutkowała u mnie wyświetlaniem reklam zamiast opisu aukcji.
jackar
 
Posty: 42
Z nami od: 11 listopada 2013, 16:32

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: tomi707 » 15 marca 2017, 21:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0

Potwierdzam, miałem taki oto adres DNS w routerze: 217.12.218.40
Po ustawieniu 8.8.8.8 i 8.8.4.4 allegro wyświetla mi poprawnie opisy, zdjęcia na wszystkich przeglądarkach.
tomi707
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: ftx » 16 marca 2017, 22:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0

Oj,z allegro to jest problem.Opisy nie ładują się na firefoxie poniżej 38 wersji. Wsadzili celowo jakiś skrypt który uniemożliwia wczytanie poniżej tej wersji,spryciarze,widać że chcą wymusić wymianę komputerów na nowsze. Oczywiście jest sposób:k-meleon 76 ,opisy i cała reszta allegro śmigają aż miło a i komputera nie trzeba już wymieniać
ftx
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: jackar » 17 marca 2017, 00:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 8.1; WOW128; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/2.99.99

Realy??
http://hostmat.eu/images/27847819472612581432.png
Ciekawe jaki mają interes w wymuszaniu wymiany komputerów. No i nie trzeba nie tylko wymieniać komputera, ale nawet zmieniać przeglądarki na "k-meleon 76"
jackar
 
Posty: 42
Z nami od: 11 listopada 2013, 16:32

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: Garu » 17 marca 2017, 08:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:38.9) Gecko/20100101 Goanna/2.2 Firefox/38.9 PaleMoon/26.5.0

Robicie porutę.
Cały czas allegro wyświetla się poprawnie w FF 52.
https://s21.postimg.org/wc5ickgaf/001889.png
A nawet w palemoon 26 - który jest na firefoxie 38 - z niego piszę.
https://s17.postimg.org/r7ek01l2n/001890.png
W slimjet 10.0.10.

Widzę, że ie8 jest już tak stara, że allegro nie wyświetli się poprawnie.
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 996
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: ftx » 20 marca 2017, 13:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0

Temat allegro przerabiam już od roku i jestem ofiarą tych wszystkich przemian,musiałem zwinąć interes dzięki nowym pomysłom tych "fachowców" z allegro oraz ich durnej modernizacji.Tak sie składa że z chwilą rozwalenia stabilnego systemu,który działał na każdej przeglądarce ,to znaczy do końca roku 2015 ,zlikwidowali także i cafe allegro,no i już nie ma gdzie sie poskarżyć,a krytykę w internecie też pousuwali.Ludzie masowo pooodchodzili do konkurencji,wiele firm zostało zlikwidowanych,reszta zacisnęła zęby i działa nadal.Ale to nie jest już serwis który działa wszędzie,szybko,wygodnie i można łatwo kupić,łatwo sprzedać każdą rzecz.Te czasy minęły.
Ani firefox 52,palemoon,IE9 nie działają już na laptopie z procesorem intel core 2 duo z 2GB ram,a tylko na nich allegro działa poprawnie.Nawet na emulatorze opera mini chodzi bardzo ociężale i nie da się z tego korzystać .K-meleon jest takim wyjątkiem ,stąd poleciłem,zresztą chrome też jest całkiem szybkie ,ale dość niewygodne i za dużo tego ramu i za dużo cache na dysku zjada.
Tak czy owak,allegro czasy świetności ma już za sobą,ale to już nie mój problem.
ftx
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: damian11 » 24 marca 2017, 19:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.87 Safari/537.36

http://192.168.1.1/ - nie otwiera mi sie ta strona.. jest napisane ze ruter skonfigurowany poprawie lecz zasób http://192.168.1.1 nie odpowiada...?>
damian11
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: kasia0 » 27 marca 2017, 11:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Miałam tak samo.Zmieniłam antywirusa,wyczyściłam windowsa a problem leżał w routerze.Po wymianie na nowy wszystko działa jak należy.
kasia0
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: GucioO » 27 marca 2017, 18:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.87 Safari/537.36

Zmieniłem DNS, próbowałem pomniejszać czcionkę itp. i opis dalej się nie wyświetla :/ Co można jeszcze zrobić? Na drugim komputerze opisy się wyświetlają.
GucioO
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: Garu » 27 marca 2017, 19:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

GucioO - z Twojego useragenta nie wynika, że masz firefoxa. My tu o firefoxie, o firefoxie, a nie o modyfikacjach, choćby safari...
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 996
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: Gość » 27 marca 2017, 22:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Okej, pobrałem mozille i problem jest ten sam, czyli żadnej poprawy. Więc co można jeszcze sprawdzić?
Gość
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: Garu » 27 marca 2017, 23:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

Zacząłbym od ustawienia czcionki w firefoxie na jakąś systemową. Ja mam tak:
https://s16.postimg.org/sb3689z2d/001921.png
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 996
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: covo » 29 marca 2017, 02:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

b. fajne szarosci tego ff. Jakis wykombinowany motyw? czy moze on taki natywnie...
covo
 
Posty: 1074
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: Garu » 29 marca 2017, 06:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

To ustawienia systemowe, czyli zaawansowane opcje wyglądu. Tak jest w Firefoxie i tak samo w palemoon.
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 996
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: covo » 29 marca 2017, 10:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

czyli w CTRestorer musze mocniej podlubac, cos tam widocznie zakrecilem... Bo poki co - tylko pasek z polem adresowym [gdzie mam tez ikony rozszerzen i okienko wyszukiwarek] przywraca sie do systemowej szarosci. Natomiast pasek Tabs i caly ten pasek menu - granatowe,jak na odpuscie.
covo
 
Posty: 1074
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: jermacha » 12 kwietnia 2017, 12:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.133 Safari/537.36

Użyj resetowania przegladarki https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl
Mi pomogło.
jermacha
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: LukiMen » 28 kwietnia 2017, 22:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:53.0) Gecko/20100101 Firefox/53.0

mi pomogło wgranie nowego firmware do routera i przywrócenie go do ustawień fabrycznych
LukiMen
 

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: marcinoo » 05 sierpnia 2017, 09:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/3844

Po postach w tym wątku widać, że ten sam problem ze znikaniem opisu, ma kilka różnych przyczyn, też miałem ten sam problem i w moim przypadku przyczyna leżała po stronie Allegro - mieli błąd w kodzie strony. Jednakże w moim przypadku problem spowodował zabawną i jednocześnie niezabawną sytuację, która zapewne przytrafiła się też innym osobom, otóż problem zauważyłem, po tym gdy na Allegro wylicytowałem "sprawną" używaną płytę główną za około 150zł, było tylko zdjęcie, opis aukcji był pusty, więc pomyślałem, że sprzedawca po prostu opisu nie umieścił, bo uznał, że każdy sam sobie wygoogluje specyfikację płyty w internecie, zwłaszcza, że aukcja była umieszczona w dziale z płytami sprawnymi, a nie uszkodzonymi, a i przecież płyta główna to nie doniczka z kwiatem czy obraz żeby miała ładnie wyglądać i służyć za ozdobę, idzie do obudowy komputera, obudowę się zamyka, i tyle po wyglądzie, więc skoro płyta prawna to sprawna, opis mi w końcu do szczęścia aż tak koniecznie potrzebny nie jest. Jednak gdy płytę otrzymałem, okazało się, że jest uszkodzona i w ogóle nie działała, oczywiście pierwsza odpowiedź jaka się sama nasuwała, to że sprzedawca mnie oszukał, bo płyta była dobrze zapakowana, a opakowanie nienaruszone i nie było widać, żeby coś po drodze się jej przytrafiło, dodatkowo miał trochę negatywów właśnie za takie buble. Więc pocisnąłem mu mejlowo, że płyta nie działa, że mnie oszukał, i że mu ten złom odeślę i niech sobie go wsadzi w ..., a on mi odda pieniądze, gościu mi coś odpisał i pocisnął, żebym spier..., więc ja mu dalej cisnę, a on mi też dalej ciśnie i wkleił mi zrzut ekranu z aukcji i napisał "naucz się czytać i spier..":
https://bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=8732371
Szczęka mi opadła, to ja mu wkleiłem zrzut ode mnie:
https://bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=8732372
i napisałem, żeby sam się nauczył czytać i spier...bo u mnie żadnego opisu o uszkodzeniach nie ma. Ale gościu dalej twierdził, że to ja nie umiem czytać, że to nie jego wina, że nie jest mi nic dłużny. To ja mu wyskoczyłem, że jego bo, umieścił płytę w dziale z płytami sprawnymi, zamiast w dziale z uszkodzonymi, i że gdyby umieścił w dziale z uszkodzonymi, to bym w ogóle tej płyty nie kupił, i brak opisu (który później nie okazał się brakiem, a błędem po stronie Allegro) nie spowodowałby takiego zamieszania. Ale gościu trwał przy swoim, więc napisałem do Allegro i opisałem zaistniałą sytuację. Ale Allegro również się wykręcało i odpisało, że błąd z brakiem opisu nie leży po ich stronie, a w kwestii kategorii gdzie została umieszczona płyta główna, to że decydujące znaczenie ma opis aukcji, a nie kategoria, i że kategoria jest tylko kierunkowskazem, ale nie ma decydującego wpływu. Zacząłem toczyć batalię mejlową z Allegro, że to ich błąd z tym opisem, oczywiście zapierali się nogami i rękami, że to nie ich błąd, wykręcali się, że to u mnie w komputerze albo w przeglądarce (co nie mogło być prawdą bo błąd występował również w Operze) , że mam przestarzały system Windows XP SP3 itp. (co się również okazało bajkami, bo jak później się okazało błąd występował również w Windows 7 SP1, i prawdopodobnie w nowszych też) więc zgłosiłem buga na Bugzilli:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1257974
żeby się w końcu wyjaśniło, gdzie tkwi błąd (opisałem tam również całą zabawną sytuację z samym zakupem płyty i tym jak Allegro twierdzi, że to błąd w Firefoxie oraz umieściłem zdjęcia i filmik). Technicy/programiści od Firefoxa od razu wykryli i udowodnili, że to błąd po stronie Allegro. Więc wysłałem do Allegro wiadomość, z załączonymi dowodami (linkiem do Bugzilli) i w końcu Allegro się przyznało, ale pieniędzy nie oddali, zaproponowali, że w ramach rekompensaty przyślą mi gadżet - przenośny dysk twardy 320GB, który i tak nie był mi potrzebny, więc i tak sprzedałem go na Allegro... Co do samego problemu z brakiem opisu to Allegro naprawiło go na Windows 7 i nowszych, ale nie na Windows XP (bo Allegro tego systemu już nie wspiera). Dalszą częścią tego zabawnego opowiadania, lecz już jego innym tomem, jest fakt, że gdy w końcu kupiłem na Allegro kolejną płytę główną, tym razem sprawną i również Gigabyte i procesor intel Core i3-2100 do niej to się okazało, że ta płyta, pomimo, że działała to również miała jakiś błąd w sobie, skutkiem czego było to, że nie działała w niej technologia Intel Quick Sync Video:
https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/ ... neral.html
która była mi bardzo potrzebna. Więc założyłem na forum Intela:
https://communities.intel.com/thread/111438
gdzie odpisali, że problem nie lezy po ich stronie, więc założyłem wątek na forum Gigabyte:
https://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=18224.0
gdzie nie umieli pomóc, więc zaproponowali żebym zgłosił problem za pomocą ich strony www do zgłaszania problemów technicznych, do której nie mogłem się zalogować, z żadnej przeglądarki, bo Gigabyte na tej stronie również miało jakiś błąd, który uniemożliwiał kontakt z oficjalną pomocą techniczną, więc zasugerowali kontakt telefoniczny, niestety nie było polskiego oddziału więc musiałbym rozmawiać po angielsku... masakra. The End. Sprzedałem tę felerną płytę i kupiłem inną od AsRocka, z którą problemów nie ma. Puentując, gdy jest jakiś problem to każdy się wykręca i zwala winę na ciebie i trzeba toczyć batalię żeby coś wywalczyć, tak samo toczyłem batalię o dodanie filtra anti-adblock do playok.com i wiele innych batalii w życiu, które nie dotyczą tematyki komputerowej.
marcinoo
 
Posty: 41
Z nami od: 17 czerwca 2017, 09:22

Odp: Nie wyświatla się opis aukcji na allegro

Postautor: marcionooo » 31 sierpnia 2017, 08:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/A2C8

Okazuje się, że na Windows 7 problem znowu występuje, nie wiem jak na Windows 8/8.1/10, ale możliwe, że też.
marcionooo
 

Poprzednia

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: