MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: Halineczka » 21 maja 2018, 14:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

http://pokazywarka.pl/3dskgi/ to mam w folderze "stare dane" co dalej..
Halineczka
 
Posty: 13
Z nami od: 06 października 2013, 17:01

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: dexter » 21 maja 2018, 14:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0

OK. To przenosisz teraz ten katalog losoweznaki.default do katalogu Profiles.

Wyłączasz Firefoksa.
Następnie otwierasz profiles.ini w Notatniku i tam dodajesz sekcję z kolejnym numerem. Jeżeli tam jest
Kod: Zaznacz cały
[Profile0]
Name=default
IsRelative=1
Path=Profiles/xxhjddjhsw.default


To na końcu dopisujesz
Kod: Zaznacz cały
[Profile1]
Name=staryprofil
IsRelative=1
Path=Profiles/acc47s27.default


Potem włączasz Firefoksa, wpisujesz tam about:profiles, tam powinien być ten profil wyświetlony pod nazwą staryprofil. Pod nim klikasz Ustaw jako domyślny.

Po ponownym uruchomieniu powinny się wyświetlić twoje stare graty.
dexter
Moderator
 
Posty: 7361
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: Halineczka » 21 maja 2018, 15:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

Mój plik profiles.ini po wklejeniu kodu wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały
[General]
StartWithLastProfile=1

[Profile0]
Name=default
IsRelative=1
Path=Profiles/ecc44s27.default
[Profile1]
Name=staryprofil
IsRelative=1
Path=Profiles/acc47s27.default
Default=1


Po włączeniu Firefoxa z takim kodem pojawia się okno wyboru profilu (default albo staryprofil). Po wyborze "staryprofil" pojawia się komunikat "Nie udało się wczytać profilu 'Firefox'. Może być niedostępny lub usunięty"
Halineczka
 
Posty: 13
Z nami od: 06 października 2013, 17:01

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: dexter » 21 maja 2018, 15:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0

I w katalogu Profiles masz katalog acc47s27.default?
dexter
Moderator
 
Posty: 7361
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: krystian3w » 22 maja 2018, 13:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/66.0.3359.170 Safari/537.36 OPR/53.0.2907.57

Jak masz dalej kopie folderu na pulpicie nieuszkodzoną np. "wycinaniem" / "przenieś do", to spróbuj w about:profiles stworzyć jeszcze jeden profil.

  1. otworzyć jego folder na dysku (z tabelki na about:profiles "Katalog główny" :arrow: "otwórz katalog"),
  2. zamknąć Firefox,
  3. usunąć w nim utworzone pliki "times.json","parent.lock",
  4. skopiować to, co pokazujesz w pokazywarce do niego,
  5. sprawdzić czy ruszy bez informacji "Nie udało się wczytać profilu 'Firefox'. Może być niedostępny lub usunięty".
krystian3w
 
Posty: 288
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: Halineczka » 23 maja 2018, 15:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

dexter pisze:I w katalogu Profiles masz katalog acc47s27.default?

witam
chciałam bardzo podziekowac za pomoc.. jakos sie udało przy pomocy innych wszystko "wskoczyło"i na razie działa mam tylko problem z ikonkami w zakładkach /jest czarne kółko tak jakby globus przy każdej zakładce/.. problem pojawił sie jak odświeżałam przegladarke, myslałam ze pojawia sie ponownie ale juz nie "wskoczyły" nawet jak nowe zapisuje. Jest tutaj wątek z takim samym problemem.. ale nie umiemy tego naprawić aby wróciło wszystko do normy ...pozdrawiam serdecznie jeszcze raz dziekuję za poswięcony czas..pozdrawiam
Halineczka
 
Posty: 13
Z nami od: 06 października 2013, 17:01

Odp: Jak cofnąć "odświeżanie" firefoxa

Postautor: krystian3w » 26 maja 2018, 17:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

ponownie ale juz nie "wskoczyły" nawet jak nowe zapisuje. Jest tutaj wątek z takim samym problemem.. ale nie umiemy tego naprawić aby wróciło wszystko do normy ...pozdrawiam serdecznie jeszcze raz dziękuje za poświęcony czas..pozdrawiam


Można je otworzyć wszystkie jak masz mocny komputer lub poklei i się powinny odświeżyć i powgrywać.
Są już z 2-3 dodatki do aktualizowania opisów zakładek, to też by mogły odświeżyć ikony.
krystian3w
 
Posty: 288
Z nami od: 01 grudnia 2017, 15:27

Poprzednia

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: