MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 14 listopada 2017, 10:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko

Jak w Firefoxie 57 wyświetlić karty w wielu wierszach?
Zawsze załatwiałem to rozszerzeniem Tab Mix Plus, ale niestety przestało działać.
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: dexter » 14 listopada 2017, 10:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:58.0) Gecko/20100101 Firefox/58.0

Wpisz poniższy kod w pliku userChrome.css.

Kod: Zaznacz cały
#TabsToolbar .tabbrowser-arrowscrollbox,
#TabsToolbar .arrowscrollbox-scrollbox,
#TabsToolbar .scrollbox-innerbox {
  display: block !important;
}

.scrollbutton-up,
.arrowscrollbox-overflow-start-indicator,
.scrollbutton-down,
.arrowscrollbox-overflow-end-indicator {
  display: none !important;
}

.tabbrowser-tab {
  min-height: var(--tab-min-height) !important;
  vertical-align: bottom !important;
}
dexter
Moderator
 
Posty: 7178
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: _Puma_ » 14 listopada 2017, 11:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Dzięki, kod działa prawidłowo :)
_Puma_
 
Posty: 618
Z nami od: 31 października 2005, 19:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 14 listopada 2017, 16:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

@dexter: Dziękuję bardzo, za szybką, konkretną odpowiedź.

Teraz muszę jeszcze znaleźć coś, co będzie odświeżać wybrane karty, co jakiś czas i podgląd kart.
Najgorsze były karty, bo ciągłe przewijanie około 50 kart jest upierdliwe. :)
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: dexter » 14 listopada 2017, 16:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:59.0) Gecko/20100101 Firefox/59.0

Hmmm. Tam jest na końcu taki pstryczek, co wyświetla listę kart i nie trzeba przewijać...

Jeszcze nie bardzo rozumiem, w jakim celu chcesz odświeżać wybrane karty.
dexter
Moderator
 
Posty: 7178
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 14 listopada 2017, 18:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Mam otwartych wiele kart, na których są wykresy, które aktualizują się po naciśnięciu F5. Dotychczas, Tab Mix Plus dbał o to, żeby wykresy na kartach były zawsze aktualne. W skrócie - klikam na kartę i jestem pewny, że wykres jest aktualny, bo wczytuje się np. co minutę na nowo.
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: dexter » 14 listopada 2017, 20:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Takich rozszerzeń jest multum. Ba, samemu można napisać.
dexter
Moderator
 
Posty: 7178
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 14 listopada 2017, 21:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Tylko według Bazy Rozszerzeń, żadne nie działa z Firefoxem 57. :)
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: dexter » 14 listopada 2017, 21:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

No raczej to niemożliwe.
dexter
Moderator
 
Posty: 7178
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: _Puma_ » 15 listopada 2017, 09:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Używam rozszerzenia "Tab Auto Refresh", można ustawić co jaki czas ma odświeżać daną kartę.
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... o-refresh/
_Puma_
 
Posty: 618
Z nami od: 31 października 2005, 19:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 15 listopada 2017, 20:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

@_Puma_:
Dzięki bardzo.
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: wlkp » 18 listopada 2017, 08:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Witam
Gdzie znajdę "userChrome.css"
Pozdrawiam
wlkp
 
Posty: 79
Z nami od: 19 października 2005, 13:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: _Puma_ » 18 listopada 2017, 12:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:58.0) Gecko/20100101 Firefox/58.0

W profilu Firefox, katalog Chrome.
_Puma_
 
Posty: 618
Z nami od: 31 października 2005, 19:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Gość » 18 listopada 2017, 12:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.2.2 Waterfox/55.2.2

_Puma_ pisze:W profilu Firefox, katalog Chrome.

Jeśli go nie ma, to trzeba go utworzyć.
Gość
 

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: wlkp » 18 listopada 2017, 18:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

to będzie tam:
C:\Users\Grzegorz\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\h2rwq4uo.default\extensions\{0FED7D55-65D4-47b6-A6DE-9A4ADB55355F}\chrome

Tylko to znalazlem
Pozdrawiam
wlkp
 
Posty: 79
Z nami od: 19 października 2005, 13:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 18 listopada 2017, 19:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

C:\Users\Grzegorz\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\h2rwq4uo.default\Chrome
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: wlkp » 18 listopada 2017, 20:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Ale tu nie ma "Chrome"
Pozdrawiam
wlkp
 
Posty: 79
Z nami od: 19 października 2005, 13:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: Mireczek » 18 listopada 2017, 20:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

To trzeba utworzyć. :)
Pozdrawiam, Mireczek
Mireczek
 
Posty: 42
Z nami od: 24 sierpnia 2005, 15:47
Lokalizacja: Katowice

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: wlkp » 18 listopada 2017, 20:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Dzięki tak zrobiłem
Pozdrawiam
wlkp
 
Posty: 79
Z nami od: 19 października 2005, 13:34

Odp: Firefox 57 - Karty w wielu wierszach?

Postautor: covo » 18 listopada 2017, 22:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

_Puma_ pisze:Używam rozszerzenia "Tab Auto Refresh", można ustawić co jaki czas ma odświeżać daną kartę.
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... o-refresh/

a dlaczego ja taka mozliwosc (do ustawienia dowolnego) mam pod ppm: karta, albo na www...? bez rozszerzenia (chyba...).
covo
 
Posty: 1187
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: AMT_7, Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: