MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: DeOmega » 20 listopada 2017, 20:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Witam
Tak jak w temacie. "Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci do odszyfrowania danych w przeglądarce".
Pliki duże do pobrania powyżej 2gb nie mogę pobrać bo wyskakuje owy błąd.
Nie jest to wina komputera gdyż specjalnie musiałem pobrać chrome bo tam akurat działa wszystko ok tylko po co mi dwie przeglądarki jak wolę mozille.
Jest możliwość jakoś zwiększyć limit czy coś?

Pozdrawiam DeOmega
DeOmega
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: dexter » 20 listopada 2017, 20:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Z jakiej witryny pobierasz?
dexter
Moderator
 
Posty: 7175
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: DeOmega » 20 listopada 2017, 22:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Mega.nz
DeOmega
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: Garu » 20 listopada 2017, 22:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:55.0) Gecko/20100101 Goanna/4.0 Firefox/55.0 Basilisk/20171112

Musisz jeszcze mieć miejsce na dysku.
U mnie firefox ma 50MB na pamięć podręczną, ale ponad 20GB wolnego, więc mogę sobie pobierać z meganz te 5 czy ileś GB. I pobieram, bo to dobry hosting.
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 1039
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: dexter » 20 listopada 2017, 23:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

To oni ustalili ten limit z nieznanych powodów. Może kiedyś, na 32-bitowych systemach, był poprawny.

Teraz to jak Garu pisze, można pobrać połowę wolnego na dysku.
dexter
Moderator
 
Posty: 7175
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: DeOmega » 20 listopada 2017, 23:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Mam ponad 100GB wolne więc pobranie 5GB nie problem.
Chodzi mi bardziej o to dlaczego na Firefox nie mogę a na chrome już tak?
DeOmega
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 21 listopada 2017, 02:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Garu pisze:Musisz jeszcze mieć miejsce na dysku.
U mnie firefox ma 50MB na pamięć podręczną, ale ponad 20GB wolnego, więc mogę sobie pobierać z meganz te 5 czy ileś GB. I pobieram, bo to dobry hosting.

ff 52.5
podreczna = 300 MB, wolnego na partycji - od licha

Gdy z wlasnego konta na mega usiluje wykonac download pliku, powiedzmy tylko 220 MB, albo az 4 GB, poleceniem ppm "pobierz standardowo" - otrzymuje to:
https://s8.postimg.org/ydrqws4bp/screen.png
Natomiast jesli sam sobie udostepnie/skopiuje link bezposredni do pliku, to w osobnej karcie bez problemu moge sciagac "nawet" plik 320 MB, ale juz 4 GB wywoluje wspomniany komunikat.

Czyli co? W zasadzie nalezy "cos tam" doinstalowac u siebie... Nie sprawdzalem, co to za cudo. Albo Chrome. Oby byl dobry jeszcze ten, ktory dziala na xp.
A co zrobic z ludzmi, ktorym np. mailowo udostepnia sie link na mega? Stawia sie ich przed jakas arabeska, ktora niekoniecznie musza potrafic rozwiazac...

NIESPODZIANKA:
okazalo sie nagle, ze z udostepnienia samemu sobie linka moge pobrac... 650 MB. Ale bezposrednie pobieranie - nadal nie jest mozliwe.
Co jest grane...
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: Garu » 21 listopada 2017, 05:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:51.0) Gecko/20100101 Firefox/51.0

Z prawokliku - pobieranie standardowe. Od razu pobiera. Na dole pasek postępu pobierania. Kiedy zniknie, wyskoczy normalne okno pobierania Firefoxa. Ja klikam na downthemall i powiedzmy system ładuje się do ustawień lokalnych Temp.
Jeszcze jedno - RAM skacze do ok 500MB i CPU do 90%. Procesor mam dwurdzeniowy i nie wyskakuje, że brak pamięci i tam inne szykany.
Nie instaluję dodatku.
Mam drugi hosting z plikami pcloud. Tam zaczynałem od darmowego 3GB. W pół roku zrobiło się 10GB. Przynajmniej Firefox leciutko pobiera, chociaż dość powolnie, a gdzie mi się śpieszy? http://prntscr.com/hd5xqq
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 1039
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: DeOmega » 21 listopada 2017, 14:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

covo pisze:
Garu pisze:Musisz jeszcze mieć miejsce na dysku.
U mnie firefox ma 50MB na pamięć podręczną, ale ponad 20GB wolnego, więc mogę sobie pobierać z meganz te 5 czy ileś GB. I pobieram, bo to dobry hosting.

ff 52.5
podreczna = 300 MB, wolnego na partycji - od licha

Gdy z wlasnego konta na mega usiluje wykonac download pliku, powiedzmy tylko 220 MB, albo az 4 GB, poleceniem ppm "pobierz standardowo" - otrzymuje to:
https://s8.postimg.org/ydrqws4bp/screen.png
Natomiast jesli sam sobie udostepnie/skopiuje link bezposredni do pliku, to w osobnej karcie bez problemu moge sciagac "nawet" plik 320 MB, ale juz 4 GB wywoluje wspomniany komunikat.

Czyli co? W zasadzie nalezy "cos tam" doinstalowac u siebie... Nie sprawdzalem, co to za cudo. Albo Chrome. Oby byl dobry jeszcze ten, ktory dziala na xp.
A co zrobic z ludzmi, ktorym np. mailowo udostepnia sie link na mega? Stawia sie ich przed jakas arabeska, ktora niekoniecznie musza potrafic rozwiazac...

NIESPODZIANKA:
okazalo sie nagle, ze z udostepnienia samemu sobie linka moge pobrac... 650 MB. Ale bezposrednie pobieranie - nadal nie jest mozliwe.
Co jest grane...


Ten ich program jest badziewny, instalując go i pobierając jeden plik nie mogę po zmianie ip(rozłączenie i połączenie internetu) pobrać drugiego bo muszę odczekać x czasu.

Dlatego pytam się w prosty sposób, czy można znieść/zwiększyć ten limit na Firefox i jak?
Próbowałem przez config:aboute ale po odświeżeniu ustawia tak jak było.
DeOmega
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: DeOmega » 21 listopada 2017, 14:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

mi po próbie odhaczenia propozycji pobrania ich programu wyskakuje niżej komunikat:
https://prnt.sc/hdbbcl
DeOmega
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 21 listopada 2017, 20:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Garu pisze:Ja klikam na downthemall i powiedzmy system ładuje się do ustawień lokalnych Temp.

a to jest b. ciekawa sprawa, bo u mnie w panelu na koncie mega - downthemall z ppm nie dziala, owszem - pokazuje co wyczail na www,ale z pewnoscia nie sa to linki do plikow na koncie.
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 21 listopada 2017, 20:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

DeOmega pisze:mi po próbie odhaczenia propozycji pobrania ich programu wyskakuje niżej komunikat:
https://prnt.sc/hdbbcl

to masz mozliwosc odhaczenia, a co z niej masz - to juz inna sprawa...
U mnie nie ma haczykowania, jest tak, jak w screen podanym wyzej...
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 21 listopada 2017, 20:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

DeOmega pisze:Ten ich program jest badziewny

wysoce prawdopodobne.
sam fakt, ze jest problem - juz jest chory.
bo o co chodzi? o podreczna ff? jakos nie widze, by po ustaleniu dla podrecznej wartosci b. duzej sciagalo bez problemu 4 giga z konta mega.

DeOmega pisze:czy można znieść/zwiększyć ten limit na Firefox i jak?
Próbowałem przez config:aboute ale po odświeżeniu ustawia tak jak było.

tzn ktory wpis probowales, ze nie mozna ustalic go przez opcje?
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: DeOmega » 22 listopada 2017, 08:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

covo pisze:
DeOmega pisze:Ten ich program jest badziewny

wysoce prawdopodobne.
sam fakt, ze jest problem - juz jest chory.
bo o co chodzi? o podreczna ff? jakos nie widze, by po ustaleniu dla podrecznej wartosci b. duzej sciagalo bez problemu 4 giga z konta mega.

DeOmega pisze:czy można znieść/zwiększyć ten limit na Firefox i jak?
Próbowałem przez config:aboute ale po odświeżeniu ustawia tak jak było.

tzn ktory wpis probowales, ze nie mozna ustalic go przez opcje?


Wartość: "browser.cache.disk.capacity"
po zmianie i odswieżeniu przestawia na taką co była,
Wie ktoś jak skonfigurować aby można było w mozilli pobierać?
DeOmega
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 22 listopada 2017, 09:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

DeOmega pisze:Wartość: "browser.cache.disk.capacity"
po zmianie i odswieżeniu przestawia na taką co była,

czyli = konfiguracja via "opcje".
nie wiem, dlaczego jest nie do ruszenia i wraca...

DeOmega pisze:Wie ktoś jak skonfigurować aby można było w mozilli pobierać?

zaczynam podejrzewac, ze srednio mozliwe.
w dodatku to wcale nie dziala w jakis jednorodno-jednakowy sposob - rozne osoby, rozne efekty, ja zdaje sie w ogole nie mam dostepu download poprzez ff
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: Gość » 22 listopada 2017, 22:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

covo pisze:
w dodatku to wcale nie dziala w jakis jednorodno-jednakowy sposob - rozne osoby, rozne efekty, ja zdaje sie w ogole nie mam dostepu download poprzez ff


Wcześniej pobierało się wtyczkę do mozilli. Teraz nie pasuje, trzeba badziewny program pobrać.
Oni wiedzą że nie działa, nie piszą jak to naprawić tylko dodają w nawiasie komunikat użyć chrome.
Gość
 

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: Garu » 26 listopada 2017, 16:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/62.0.5192.0 Safari/537.36

Oni wiedzą że nie działa, nie piszą jak to naprawić tylko dodają w nawiasie komunikat użyć chrome.

Przykro, że szuka się potrzebnych funkcji w innych przeglądarkach...
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 1039
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 02 grudnia 2017, 03:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Gość pisze:Wcześniej pobierało się wtyczkę do mozilli. Teraz nie pasuje, trzeba badziewny program pobrać.

pobieralo sie, ale i tak mialem ja wylaczona i bez problemu wykonywalem download plikow dowolnej wielkosci.
Sa w rozszerzeniach jakies twory dla mega, moze trzeba przejrzec i ktorys (wlaczony) umozliwi bezproblemowy download...Watpie. Pewnie trzeba bedzie ten ich programik krotochwilny zainstalowac. Chora sytuacja.
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02

Odp: Niestety, Firefox ma niewystarczającą ilość pamięci...

Postautor: covo » 02 grudnia 2017, 03:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Gość pisze:Wcześniej pobierało się wtyczkę do mozilli. Teraz nie pasuje, trzeba badziewny program pobrać.

pobieralo sie, ale i tak mialem ja wylaczona i bez problemu wykonywalem download plikow dowolnej wielkosci.
Sa w rozszerzeniach jakies twory dla mega, moze trzeba przejrzec i ktorys (wlaczony) umozliwi bezproblemowy download...Watpie. Pewnie trzeba bedzie ten ich programik krotochwilny zainstalowac. Chora sytuacja.
covo
 
Posty: 1181
Z nami od: 21 maja 2003, 01:02


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: