MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

https://allegro.pl - brak opisu aukcji na Windows XP

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

https://allegro.pl - brak opisu aukcji na Windows XP

Postautor: marcinoo » 05 sierpnia 2017, 17:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/0650

Zgodnie z tytułem i przeznaczeniem tego działu zgłaszam źle działającą stronę https://allegro.pl, skutkiem czego jest brak opisu na aukcji - błąd już naprawili na Win 7 i wyżej, ale na Win XP nie, bo już go nie wspierają, więc tak ostrzegawczo dla tych, którzy siedzą jeszcze na staruszku XP, żeby nie wpakowali się w taką tragikomedię jak ja: viewtopic.php?f=15&t=48225&p=239739#p239739
marcinoo
 
Posty: 41
Z nami od: 17 czerwca 2017, 09:22

Odp: https://allegro.pl - brak opisu aukcji na Windows XP

Postautor: marcinooo » 31 sierpnia 2017, 08:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/A2C8

Okazuje się, że na Windows 7 problem znowu występuje, nie wiem jak na Windows 8/8.1/10, ale możliwe, że też.
marcinooo
 

Odp: https://allegro.pl - brak opisu aukcji na Windows XP

Postautor: Garu » 06 września 2017, 23:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

Na XP problem nie występuje: http://prntscr.com/ghzxd5
Na laptopie windows 7 x64 problem nie występuje.

Nie rozumiem, dlaczego wmawiasz wszystkim, że strona allegro źle działa?
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 996
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: https://allegro.pl - brak opisu aukcji na Windows XP

Postautor: marcinooo » 07 września 2017, 16:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/C686

1) Bo źle działa, ale nie u każdego, czyli może występować u osoby A (np. u mnie), a u osoby B (np. u ciebie) nie, lub odwrotnie, w zależności od ustawień wyglądu przeglądarki/systemu (wygląd, czcionka, aero, dpi , rozmiar okna przeglądarki itp.) u danej osoby, przy pewnych ustawieniach opis znika, a przy innych nie.
2) Problem dotyczy opisu po wejściu na konkretną aukcję, a nie tak jak na załączonym przez ciebie zrzucie ekranu - listy z aukcjami, więc jeśli zapoznałbyś się z problemem to zajrzałbyś do załączonego w pierwszym poście wątku, a jeślibyś do niego zajrzał to zobaczyłbyś wyraźnie opisane i załączone zrzuty ekranu z konkretnych aukcji oraz to co wyżej napisałem, że problem występuje nie u każdego.

Więc ja nie rozumiem, dlaczego ty nie rozumiesz.
marcinooo
 


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: