MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Youtube - czarne plamy na filmach

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: afro » 21 listopada 2013, 17:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0

witam,
od jakiegoś czasu podczas odtwarzania filmy YT co kilka/kilkanaście sekund pojawia się czarna pixelioza widoczna na załączonym screenie
nie ważne jaka jakość, zawsze te plamy

Obrazek

o co chodzi?
afro
 

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: GLI » 21 listopada 2013, 21:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:25.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.22.1

Prawdopodobnie jest włączona obsługa "przyspieszania sprzętowego", a to zależy od karty graficznej i jej sterowników. Aby wyłączyć należy:
kliknąć PPM na Flash player (czyli dany filmik) -> Ustawienia -> pierwsza zakładka z lewej ("Wyświetlacz") -> odznaczyć "Włącz przyspieszanie sprzętowe"
Istnieje pewne niezerowe prawdopodobieństwo, że to pomoże na "czarne plamy"... :mrgreen:
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: afro » 22 listopada 2013, 13:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0

ta opcja juz dawno sprawdzona, niestety nic nie daje
afro
 

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: GLI » 22 listopada 2013, 21:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:25.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.22.1

W takim razie sprawdzić inne wtyczki. Szczególnie RealPlayer można mocno przeszkadzać Flaszkom - wyłączyć wszystko z wyjątkiem Flash i sprawdzić, czy działa. Oczywiście, za każdym razem uruchomić ponownie SeaMonkey...
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: afro » 03 grudnia 2013, 12:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0

ciągle lipa....
afro
 

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: GLI » 03 grudnia 2013, 20:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:25.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.22.1

System to Vista? A pod IE działa? Dla testu utworzyć nowy profil pod Fx i sprawdzić, jak tam działa Flash.
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: afro » 08 grudnia 2013, 20:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:25.0) Gecko/20100101 Firefox/25.0

tak, system to Vista
na IE identyczna sytuacja
nie za bardzi wiem o co chodzi z nowym profilem?
afro
 

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: dexter » 09 grudnia 2013, 09:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:28.0) Gecko/20100101 Firefox/28.0

1. Na stronie http://www.youtube.com/html5 ustaw używanie odtwarzacza html5. Czy nadal źle działa?

2. Wybierz Pomoc -> Uruchom ponownie z wyłączonymi dodatkami. Czy w trybie awaryjnym nadal źle działa?

3. Wygląda mi to na zastosowanie stratnego kodeka przy tworzeniu filmu, wtedy nic się nie da z tym zrobić.
dexter
Moderator
 
Posty: 7328
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: afro » 24 grudnia 2013, 22:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

zmienilem na html5 i .... dziala!

ogromne dzieki za pomoc! :D

jeszcze tylko vimeo...
afro
 

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: afro » 31 grudnia 2013, 15:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

jednak czarne plamy ciagle sie pokazuja...
afro
 

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: tomeh » 13 kwietnia 2014, 20:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/34.0.1847.116 Safari/537.36

To więc sprawa sterownika karty graficznej - o ile jest to tylko w filmach lub dodatków do odtwarzania mediów. Raczej nie ma innej na to opcji.
tomeh
 
Posty: 30
Z nami od: 14 czerwca 2010, 22:19

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: sceptyk75 » 26 maja 2015, 21:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/42.0.2311.152 Safari/537.36 OPR/29.0.1795.60 (Edition Goru)

Może czas na nową kartę graficzną.
sceptyk75
 
Posty: 1
Z nami od: 26 maja 2015, 21:20

Odp: Youtube - czarne plamy na filmach

Postautor: RMB » 09 grudnia 2015, 21:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

Witam,
u mnie sytuacja wygląda podobnie.
System to W10.

Zaczęło się od filmów na FB, YT wyglądał tak samo. Jakoś zrobiłem, że zainstalowałem nową wersję flashplayera i problem zniknął. Jednak po ok 2 dniach ponownie wystąpił. Dodać należy, że filmy na komputerze działają normalnie. Problem pojawia się przy streamingu.
RMB
 


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: