MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie działa strona www.marinetraffic.com

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Nie działa strona www.marinetraffic.com

Postautor: Stawe » 05 września 2015, 23:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

Mam win7 i FF40.0.3. Jedynie na Firefox nie działa prawidłowo strona http://www.marinetraffic.com pokazująca w czasie rzeczywistym ruch statków. IE, Opera i Chrom pokazują to normalnie.
Podobnego typu strony jak np. http://www.flightradar24.com (ruch lotniczy) czy http://rozklad.plk-sa.pl (ruch pociągów) działają pod FF normalnie.
Uruchomienie FF w trybie awaryjnym nie zmienia sytuacji. Czego pozbawiony jest Firefox co mają inne przeglądarki?
Stawe
 
Posty: 8
Z nami od: 26 sierpnia 2008, 07:53

Odp: Nie działa strona www.marinetraffic.com

Postautor: KLAPEK » 06 września 2015, 13:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:42.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.39a1

U mnie na SeaMonkey działa prawidłowo.
Może jakiś dodatek coś blokuje? Spróbuj uruchomić przeglądarkę z wyłączonymi dodatkami.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2148
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Odp: Nie działa strona www.marinetraffic.com

Postautor: dexter » 06 września 2015, 18:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:43.0) Gecko/20100101 Firefox/43.0

Jak definiujesz nieprawidłowe działanie? Wszystko wygląda OK.
dexter
Moderator
 
Posty: 7318
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Nie działa strona www.marinetraffic.com

Postautor: Stawe » 07 września 2015, 09:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

Jak definiujesz nieprawidłowe działanie?

FF nie pokazuje statków. Ciekawe, że na komputerze z WinXp wszystko działa normalnie. Tryb awaryjny to tryb z wyłączonymi dodatkami i na Win7 w takim trybie nadal strona źle działa. Mógł to być problem Windows a nie Firefox ale strona "kolejowa" i "lotnicza" działają dobrze. Poza tym WSZYSTKIE inne przeglądarki nie mają z tą stroną problemów. Nic nie rozumiem...
Stawe
 
Posty: 8
Z nami od: 26 sierpnia 2008, 07:53

Odp: Nie działa strona www.marinetraffic.com

Postautor: GLI » 07 września 2015, 13:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101 SeaMonkey/2.35

Stawe pisze:
Jak definiujesz nieprawidłowe działanie?

FF nie pokazuje statków. Ciekawe, że na komputerze z WinXp wszystko działa normalnie. Tryb awaryjny to tryb z wyłączonymi dodatkami i na Win7 w takim trybie nadal strona źle działa. Mógł to być problem Windows a nie Firefox ale strona "kolejowa" i "lotnicza" działają dobrze. Poza tym WSZYSTKIE inne przeglądarki nie mają z tą stroną problemów. Nic nie rozumiem...


U mnie Fx 40.0.3 Portable pokazuje statki. SeaMonkey 2.35 nie pokazuje statków. Być może AdBlockPlus (obie korzystają z prawie identycznej listy "własnego chowu", ale Fx nie ma reguł z ostatnich kilku miesięcy; z wyłączonym ADB+ nie sprawdzałem), być może inne (dalekie od domyślnych) ustawienia w SeaMonkey.
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Odp: Nie działa strona www.marinetraffic.com

Postautor: Stawe » 09 września 2015, 13:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0

Problem został rozwiązany, choć nie wyjaśniony.
Odinstalowałem FF i wyczyściłem pozostałości. Instaluję na nowo. Marine Traffic działa. Przywracam kolejno dodatki, wtyczki, hasła itp. Marine Traffic przestaje działać. Cofam się o jeden dodatek ale już nic nie pomaga.
Powtarzam odinstalowywanie,czyszczenie, itp. Bardzo ostrożnie instaluję dodatki i Marine Traffic działa.
No i tu zagadka: co powodowało blokadę strony? Wtyczki czy dodatki? I które? Nie wiem. Tryb awaryjny, czyli "goły" FF nie ratował sytuacji. Można się domyśleć, że programik powodujący problem wpisywał coś do konfiguracji lub rejestru. No ale co, tego nie potrafię odgadnąć...
Dziękuję za listy.
Stawe
 
Posty: 8
Z nami od: 26 sierpnia 2008, 07:53


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Norbi

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: