MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Dyskusje na temat standardów WWW i zgłoszenia stron niedziałających poprawnie w przeglądarkach z rodziny Mozilli (w tym Mozilla Firefox)

Moderator: Pomocy?!

Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: stefek » 30 lipca 2017, 23:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Witam, nie wiem co jest grane, ale od pewnego czasu chcąc obejrzeć niektóre filmy na YT widzę komunikat "Twoja przeglądarka nie rozpoznaje obecnie żadnego z dostępnych formatów wideo" i nie da się obejrzeć. To dotyczy niektórych filmików, większość da się oglądać. Skąd ten problem, przecież Firefox ma wbudowane wszelkie potrzebne wtyczki i kodeki.
stefek
 
Posty: 6
Z nami od: 18 sierpnia 2013, 15:51

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: dexter » 31 lipca 2017, 08:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Chodzi o system Windows XP?
dexter
Moderator
 
Posty: 7328
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: stefek » 31 lipca 2017, 09:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Tak, 32bit Windows XP SP3.
stefek
 
Posty: 6
Z nami od: 18 sierpnia 2013, 15:51

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: dexter » 31 lipca 2017, 09:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

W tym systemie Firefox nie ma wbudowanych kodeków własnościowych (opatentowanych), dotyczy to konkretnie mp4. Żeby odtworzyć te filmy, musisz zainstalować wtyczkę Primetime. A jak to zrobić, znajdziesz np. w tym temacie: viewtopic.php?f=15&t=48907
dexter
Moderator
 
Posty: 7328
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: Garu » 02 sierpnia 2017, 17:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:49.0) Gecko/20100101 Firefox/49.0

Frefox jest dużo, czyli - na XP to nawet niepotzebne wtyczki. Wystarczy smplayer choćby portable i rozszerzenie smplayerview.
Na YT z prawokliku na linku wybiera się opcję "open link target" i można filmy z YT oglądać bezpośrednio w playerze.
Jeśli chodzi o kedeki, to można je doinstalować, jak i potrzebne visuale, czy directx 9.29 redist.

Pozostaje pytanie, czy w starym komputerze jest procesor jednordzeniowy, czy dwu?
Nie liczyłbym na to, że Firefox naprawi system.
Garu
 
Posty: 1075
Z nami od: 31 stycznia 2014, 18:55

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: stefek » 18 sierpnia 2017, 14:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

No to ładnie FF dał d... w tej sprawie, olał sobie użytkowników XP których nadal jest przecież multum. Taki problem zrobić odpowiednią wtyczkę do zainstalowania zamiast zmuszać użytkowników do grzebania w tych skomplikowanych ustawieniach, dla większości osób to czarna magia. Żebym wiedział to bym nie aktualizował tej przeglądarki skoro wraz z aktualizacjami straciła swoją użyteczność. Pytanie czy inna przeglądarka typu np. Chrome na tym systemie nie będzie miała takich problemów? Bo chyba czas się przesiąść.
stefek
 
Posty: 6
Z nami od: 18 sierpnia 2013, 15:51

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: dexter » 18 sierpnia 2017, 14:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0

Nieco spóźniony ten szantaż, bo chrome od półtora roku nie obsługuje systemu WinXP wcale.
dexter
Moderator
 
Posty: 7328
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Przeglądarka nie rozpoznaje żadnego z formatów wideo

Postautor: stefek » 19 sierpnia 2017, 15:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0

Problem w tym, że u mnie te wartości podane w instrukcji są inne

https://s3.postimg.org/nraazamxf/config.jpg

Jedyne co widzę to mogę zmienić media.gmp.decoder.enabled z false na true, bo reszta brzmi inaczej u mnie. Ale czy to wystarczy?
stefek
 
Posty: 6
Z nami od: 18 sierpnia 2013, 15:51


Wróć do Standardy WWW i źle działające strony

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: