MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

wtyczka Windows Media Player

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

wtyczka Windows Media Player

Postautor: sanval » 01 marca 2006, 18:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

Wie ktoś może jak zrobić w Mozilli 1.7.12 tak aby zamiast starego odtwarzacza WMP był nowy Windows Media Player 10 ? Nie chodzi mi o otwieranie linka w odtwarzaczu, tylko o oglądanie bezpośrednio na stronie. Podobno jest jakiś sposób.
sanval
 

Postautor: sanval » 03 marca 2006, 01:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

Właśnie znalazłem sobie odpowiedź :D cytuję:

Dlaczego pliki video odtwarzają się na moim komputerze domyślnie w starszych wersjach Windows Media Player'a?

Zwykle zdarza się to w przeglądarkach Mozilla i Firefox, choć niekiedy zdarza się też w Internet Explorerze. Mimo zainstalowanej nowej wersji Windows Media Playera pliki video odtwarzają się w starszej wersji – poznać można to po tym, że starsze wersje WMP mają szare kontrolki. Pobierz ten plik wciskając prawy klawisz myszy na linku i wybierz "Zapisz element docelowy jako...". Plik umieść na pulpicie. Gdy zostanie zapisany w całości przejdź na pulpit i uruchom go podwójnym kliknięciem myszy. Na pytanie systemu czy na pewno chcesz to zrobić odpowiedz twierdząco.

Przeglądarki Mozilla i Firefox mogą być ustawione przez instalator w taki sposób, że korzystają ze starej wtyczki obsługującej zagnieżdżone na stronach WWW materiały Windows Media. Ta stara wersja wtyczki nie umożliwia oglądania ani słuchania przekazów w najwyższej jakości z wykorzystaniem kodeków dźwięku i obrazu z wersji 9 Windows Media. Plik .reg, który umieściliśmy do pobrania naprawi ten problem. Wystarczy jedno uruchomienie wskazanego pliku.
link do pliku: http://www.itvp.pl/faq/wmp9.reg
sanval
 

Postautor: Miromik » 03 marca 2006, 11:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1

Oczywiście takie rozwiązanie jest znane. Przeszukując to forum można znaleźć choćby to:
http://mozillapl.org/forum/about-17005. ... ight=wmp10
Miromik
 
Posty: 306
Z nami od: 06 lutego 2004, 22:48
Lokalizacja: Gdynia

Postautor: sanval » 11 marca 2006, 01:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

Niby tak, ale to razwiązanie jeste znacznie łatwiejsze, załatwia odrazu problem z innymi przeglądarkami (MOZILLA, PHOENIX, MOZILLAFIREBIRD, FIREFOX) i nie naraża mniej doświadczonych użytkowników na kłopoty wynikłe z "grzebania" w rejestrze :wink:
sanval
 

Postautor: jaro69 » 05 listopada 2006, 20:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

a mi i tak to nie dziala :(
czy da sie cos z tym zrobic?
jaro69
 

Postautor: GLI » 06 listopada 2006, 00:15

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.7) Gecko/20060910 SeaMonkey/1.0.5

jaro69 pisze:a mi i tak to nie dziala :(
czy da sie cos z tym zrobic?


Ponowna instalacja WMP zazwyczaj pomaga.
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Postautor: lemiel » 07 listopada 2006, 18:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1) Gecko/20061018 MultiZilla/1.8.3.0a SeaMonkey/1.1b

Nie ma prostszego rozwiązania niż dopisanie do rejestru kluczy o nazwach:
seamonkey.exe
seamon~1.exe
czyli:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\ShimInclusionList\SEAMONKEY.EXE]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\ShimInclusionList\SEAMON~1.EXE]


Być może będzie to załatwiał instalator w 1.1.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=193883
lemiel
 
Posty: 93
Z nami od: 18 maja 2004, 07:09

Postautor: Gość » 29 stycznia 2007, 18:00

Przeglądarka: Opera/9.10 (Windows NT 6.0; U; pl)

Tez mam z tym problem. Mam WMP 11, a pomimo to komunikat jest " Zawartość application/x-mplayer2 obsługiwana jest przez wtyczkę Windows Media Player." Co robić ? telewizja nie działa ? plik rejestru w zaden sposob nie pomaga
Gość
 

Postautor: GLI » 30 stycznia 2007, 11:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.9) Gecko/20061211 SeaMonkey/1.0.7

Anonymous pisze:Tez mam z tym problem. Mam WMP 11, a pomimo to komunikat jest " Zawartość application/x-mplayer2 obsługiwana jest przez wtyczkę Windows Media Player." Co robić ? telewizja nie działa ? plik rejestru w zaden sposob nie pomaga


W Mozilli (a w nie w Operze) uruchomić about:config, znaleźć plugin.scan.WindowsMediaPlayer, ustawić wartość na 11.0, uruchomić ponownie cały pakiet i zobaczyć jak się zachowa.
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

zly obraz na stronkach z filmikami w WMP

Postautor: dapsz » 03 marca 2007, 13:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.2) Gecko/20070219 Firefox/2.0.0.2

ja mam troche inny problem :( jak otwieram niektore stronki na ktorych sa zamieszczone filmiki w WMP(ja mam wersje 9)w ogole nic nie mozna zobaczyc niby widac postaci i dzwiekjest dobry ale kolory sa bardzo jaskrawe i nie pozwalaja ogladac :-? deneruje mnie to juz powoli. jak mam sobie z tym poradzic pomocy
dapsz
 

Re: zly obraz na stronkach z filmikami w WMP

Postautor: GLI » 04 marca 2007, 10:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.2) Gecko/20070222 SeaMonkey/1.1.1

dapsz pisze:ja mam troche inny problem :( jak otwieram niektore stronki na ktorych sa zamieszczone filmiki w WMP(ja mam wersje 9)w ogole nic nie mozna zobaczyc niby widac postaci i dzwiekjest dobry ale kolory sa bardzo jaskrawe i nie pozwalaja ogladac :-? deneruje mnie to juz powoli. jak mam sobie z tym poradzic pomocy


U mnie zazwyczaj pomagała instalacja zestawu filtrów FFDShow.
Genuine Lifelike Individual
GLI
 
Posty: 186
Z nami od: 15 maja 2003, 10:38

Postautor: Gość » 04 marca 2007, 17:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.2) Gecko/20070219 Firefox/2.0.0.2

aaa dzieki pomoglo:D
Gość
 

Postautor: n4p1 » 27 marca 2007, 09:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en; rv:1.8.1.2) Gecko/20070220 Firefox/2.0.0.2 Gentoo/2.6.18-gentoo-r6

A jak calkowicie wylaczyc mozliwosc ogladania filmikow? Wolalbym je najpierw sciagnac, a pozniej obejzec. Czasami zdarza sie ze po otwarciu strony z filmem, przegladarka zawiesza sie, muli itp.
n4p1
 

Postautor: 1olek » 23 października 2007, 20:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl-PL; rv:1.8.1.8) Gecko/20071009 SeaMonkey/1.1.5

W Seamonkey nic z tych ztuczek nie dziala Jak nie bylo filmikow z Windows Media tak nie ma :(
1olek
 

Postautor: Adrianer » 23 października 2007, 20:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.8) Gecko/20071009 SeaMonkey/1.1.5 Mnenhy/0.7.5.0

1olek pisze:W Seamonkey nic z tych ztuczek nie dziala Jak nie bylo filmikow z Windows Media tak nie ma :(

Nie spamuj wszedzie:
http://mozillapl.org/forum/post-161905.html#161905
Adrianer
Moderator
 
Posty: 1770
Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Lokalizacja: Aachen/Germany

wmp

Postautor: KORST » 09 listopada 2007, 19:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Witam.Mam na kompie WMP 11 i tez nic mi sie nie chce dzialac otwiera zawsze starszy probowalem wszystkiego co pisaliscie ale nic nie pomoglo tylko ja korzystam z vista
KORST
 

Postautor: mav » 01 lutego 2008, 09:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

mam problem bo zamiast obrazu w filmie pokazuje mi się te różne obrazy itp
mav
 

SeaMonkey vs. Windows Media Player

Postautor: sQubi » 15 maja 2008, 04:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.8.1.11) Gecko/20071128 SeaMonkey/1.1.7

Witam!
Mam mały problem. SM nie chce odtwarzać/wyświetlać Media Playera na stronach intern.
Myślę że screen'y najlepiej to ukażą.
Tak to wygląda w SM i w IE :
Obrazek .Obrazek

Jeśli klikam na "Get the plug-in" to nic się nie dzieje... Jeśli przepiszę ten adres co się tam wyswietla to nie znajduje tej strony...

Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu ?
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam.
sQubi
 

Postautor: Adrianer » 21 maja 2008, 12:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.13) Gecko/20080313 SeaMonkey/1.1.9 Mnenhy/0.7.5.0

tutaj wtyczka WMP dla Firefoksa:
http://port25.technet.com/pages/windows ... nload.aspx
Wymaga niestety zainstalowanego Firefoksa.
Po instalacji wtyczki z katalogu Mozilla Firefox/plugins skopiowac plik dll tej wtyczki (nazwy niestety nie pamietam) do katalogu mozilla.org/SeaMonkey/plugins .
Adrianer
Moderator
 
Posty: 1770
Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Lokalizacja: Aachen/Germany

Postautor: mg997 » 14 września 2008, 21:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Potrzebuje szybkiej pomocy.
Mam WMP11 i gdy próbuje odtworzyć telewizje internetową to nie działa. Nie ma wtyczki czy co. Na stronce w oknie przeglądarki pojawia się WMP i telewizja nie dziala.
http://www.telewizja.internetowa.online ... _TVP2,_TVN
Na przykład tutaj nie mogę odtworzyć telewizji.
Bardzo proszę o pomoc.
mg997
 

Następna

Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: