MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak na stale zmienic user agent?

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Jak na stale zmienic user agent?

Postautor: n4p1 » 27 marca 2007, 09:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en; rv:1.8.1.2) Gecko/20070220 Firefox/2.0.0.2 Gentoo/2.6.18-gentoo-r6

Chcialbym zmienic user agent na inny, mam dodatek PrefBar w ktorym mozna zdefiniowac wlasne "user agenty". Jednak dziala to do pierwszego restartu przegladarki, pozniej wraca do standardowego UA...
Jak na stale zmienic UA w SeaMonkey?
n4p1
 

Re: Jak na stale zmienic user agent?

Postautor: E2rd » 27 marca 2007, 13:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

Używasz Javy? To przy starcie przeglądarki lepiej nie majstruj z UserAgent stringiem...
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: n4p1 » 27 marca 2007, 13:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-EN; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

Czemu?
n4p1
 

Postautor: E2rd » 27 marca 2007, 13:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

Bo się przeglądarka nie odpali. [url=http://kb.mozillazine.org/Firefox_:_FAQs_:_About:config_Entries#General..2A]Spróbuj[/url] jeśli jesteś ciekawy.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: KLAPEK » 27 marca 2007, 18:30

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.2) Gecko/20070227 SeaMonkey/1.1.1

E tam ;)
Ja mam zmieniony (tj. dodane słowo Slackware GNU/), a przeglądarka startuje, java działa.
Uzywam albo UserAgentSwitcher [stary, bo ma mozliwość trzymania na stałe własnego UA, albo poprzez general.useragent.override w about:config.
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2148
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Postautor: E2rd » 27 marca 2007, 19:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

No jasne, że dodanie słówka nic nie szkodzi. Ale zazwyczaj ludziska próbują udawać IE - i wtedy Java wymięka. Mając tego świadomość, autorzy UA-switcherów z pełną premedytacją resetują UA przy starcie.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: n4p1 » 27 marca 2007, 22:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-EN; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1

Probowalem zmienic za pomoca general.useragent.override, ale zapewne PrefBar ciagle go resetuje, a niechce rezygnowac z tego dodatku. Javy uzywam zadko, wiec mnie to tam nie rusza czy bedzie dzialala czy nie. Dzieki za pomoc juz wiem mniej wiecej o co chodzi :)
n4p1
 

Postautor: E2rd » 28 marca 2007, 16:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

n4p1 pisze:Javy uzywam [ort]zadko[/ort], wiec mnie to tam nie rusza czy bedzie dzialala czy nie.

Think again:
E2rd pisze:Bo się przeglądarka nie odpali.
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi :)
E2rd
Moderator
 
Posty: 3937
Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Postautor: Gość » 20 maja 2007, 18:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.3) Gecko/20070309 Firefox/2.0.0.3

UA Switcher nie działa pod Firefoxem 2.0.0.3
Gość
 

Postautor: Artwi » 25 maja 2007, 17:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.2) Gecko/20070222 SeaMonkey/1.1.1

W pasku adresowym wpisz about:config a następnie prawoklikiem w oknie z wartościami utwórz nową wartość typu łańcuch (string) o nazwie general.useragent.override i nadaj jej taką zawartość, jak chcesz.
Artwi
 

?

Postautor: sopmac » 02 czerwca 2007, 06:24

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Co wpisac w zawartośc? Nie mam pojecia co musi byc wpisane?

Po aktualizacji nie dziala mi ani FF ani Thunder :/ Nie mam zapory ani firewall. Probowałem szukac pomocy ale nie moge znalesc żadnego wpisu co by mi pomógł do tego jeszcze jeden z modow zamknal temat w którym szukalem pomocy zarzucając mi, że grzebałem w UA kiedy do wczoraj nie wiedziałem co to jest. Po wpisaniu about:config nie mam czegos takiego jak general... utworzyłem to jak pisałes ale nie wiem co wpisac w zawartosc? :/
sopmac
 

Re: ?

Postautor: Gość » 02 czerwca 2007, 21:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.2) Gecko/20070222 SeaMonkey/1.1.1

sopmac pisze:Po wpisaniu about:config nie mam czegos takiego jak general... utworzyłem to jak pisałes ale nie wiem co wpisac w zawartosc? :/

Normalnie ruki opadają... Przecież chciałeś wpisać user agent, to wpisuj user agent np.:

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.7.12) Gecko/20050915

czy co tam chcesz...
Gość
 

Postautor: Gość » 06 czerwca 2007, 17:36

Przeglądarka: Windows Łubuntu :D Nowy, przyszlosciowy OS.

wlasnie sobie zmienilem ;] dziala dobrze, dzieki za porady
Gość
 

Postautor: KLAPEK » 06 czerwca 2007, 18:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Slackware GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.4) Gecko/20070509 SeaMonkey/1.1.2

Tylko potem nie narzekaj że coś się krzaczy przy takim UA...
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. || Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie. || Cyril Tourneur (1575-1625) ||
SeaMonkey @ GNU/Linux
KLAPEK
Moderator
 
Posty: 2148
Z nami od: 10 czerwca 2002, 15:05
Lokalizacja: ~/seamonkey

Re: Jak na stale zmienic user agent?

Postautor: Gość » 04 listopada 2009, 10:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.15) Gecko/2009101601 Firefox/3.0.15 (.NET CLR 3.5.30729)

jak to zrobić-pomocy
Gość
 

Re: Jak na stale zmienic user agent?

Postautor: Tomek » 04 listopada 2009, 10:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.4) Gecko/20091016 Firefox/3.5.4

Po pierwsze - po co chcesz to robić? Jesteś świadom skutków takiej czynności?
Po drugie - http://chrispederick.com/work/useragentswitcher/ - rozszerzenie
Po trzecie -
cytat artwi z wątku do którego się dopisałeś... pisze:W pasku adresowym wpisz about:config a następnie prawoklikiem w oknie z wartościami utwórz nową wartość typu łańcuch (string) o nazwie general.useragent.override i nadaj jej taką zawartość, jak chcesz.

Po czwarte - wątek dotyczy Mozilli Suite/Seamonkey a nie Fx.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9046
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52

Re: Jak na stale zmienic user agent?

Postautor: Grzegorz » 04 listopada 2009, 19:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.3a1pre) Gecko/20091103 Minefield/3.7a1pre

Przestawienia UA SeaMonkey 2 na UA Firefoksa 3.5 jest nieszkodliwe dla samej aplikacji, a często pozwala poprawić działanie stron napisanych dla Frefoksa, jedyny negatywny skutek to zaniżanie statystyk użytkowania SeaMonkey.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7493
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Re: Jak na stale zmienic user agent?

Postautor: Tomek » 04 listopada 2009, 19:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1.4) Gecko/20091028 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.4

Podejrzewam że gościowi chodziło o zmianę UA z FX na coś innego celem jakiś rewelacyjnych "ficzerów" na niektórych stronach (i setki niedziałających innych).
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 9046
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52


Wróć do Rozszerzenia dla pakietów SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: