MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Jak tworzyć strony WWW zgodnie ze standardami

Moderator: Pomocy?!

Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: Tuhaj » 01 marca 2008, 08:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.11;MEGAUPLOAD 1.0

Cześć

Próbuje robić stronę www w HTML coś tam wychodzi ale jak robie link i na stronie w niego klikam to mi wyskakuje podstrona w nowym oknie i właśnie nie wiem jak ustawić aby się otwierało w tym samym
z góry thx za pomoc
Tuhaj
 

Postautor: dexter » 01 marca 2008, 09:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Masz błąd w 11 linii kodu :].
dexter
Moderator
 
Posty: 7003
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: Tuhaj » 01 marca 2008, 10:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.11;MEGAUPLOAD 1.0

a co trzeba poprawić ?
Tuhaj
 

Postautor: Tomek » 01 marca 2008, 13:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080218 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.12

no poprawić błąd w 11 linii kodu - nie widzisz go? My też nie bo nawet nie zadałeś sobie trudu żeby pokazać nam kod!
Poza tym - wszelkie informacje które są ci potrzebne do poprawienia masz tutaj: Jak wykonać stronę internetową?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8998
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Tuhaj » 02 marca 2008, 11:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.11;MEGAUPLOAD 1.0

nie tomasiek nie widzę skoro nie chce ci się odpisywać to przynajmniej nie nabijaj sobie postów


To może w tym mi pomożecie

chce zrobić żeby jak klikne w link tylko środek sie zmieniał
Tuhaj
 

Postautor: Tomek » 02 marca 2008, 11:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080218 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.12

CZŁOWIEKU - PODAJ ADRES STRONY!!! BEZ TEGO BĘDZIEMY MOGLI CI TYLKO PODAĆ ROZWIĄZANIA RÓWNIE ABSURDALNE JAK TE KTÓRE PODAJEMY. BEZ KODU NIC NIE MOŻEMY POMÓC BO NIE WIEMY CO ROBISZ NIE TAK. TY ZAŚ OLEWASZ NAJWAŻNIEJSZĄ SPRAWĘ NA KTÓRĄ CI 2 OSOBY JUŻ ZWRÓCIŁY UWAGĘ (PRZY CZYM JA ROZWINĄŁEM) I JESZCZE MASZ PRETENSJĘ.... WIĘCEJ POKORY!
Podaj albo kod albo adres strony! Zacznij w końcu czyta to co do ciebie piszemy! Jęczenie nic nie da...

<edit>
Poza tym - linki standardowo otwierają się w tym samym oknie/karcie... coś musiałeś w tym ściśle tajnym kodzie, którego NIE CHCESZ nam pokazać, nieźle namieszać. Co? np 11 linia kodu... albo 34.... albo 67... szklana kula innych numerków nie podpowiada...
</edit>
Co do nowego pytania - odsyłam ponownie do postu Jak wykonać stronę internetową. W kursach html, w google jest o tym już dość napisane.
Poczytaj o php (include), o ajaxie lub (najgorsze rozwiązanie) o ramkach. Temat był też omawiany na forum!
Podstawami na tym forum się nie zajmujemy, tym bardziej że nawet nie znamy kodu, ani nie wiemy co już próbowałeś robić - proponuję poszukać forum dot. podstaw html (często przy kursach www są takie).
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8998
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Kewin25 » 16 listopada 2008, 18:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

<u><b>Terminy meczy:</b></u> <a href='http://www.infoonline.tnb.pl/forum/viewforum.php?forum_id=14' target='_blank'><span style='color:yellow'>MECZE</span></a>

ja tego nie umiem zrobuć zeby link sie otwieraŁ w tym samym oknie
Kewin25
 

Postautor: Grzegorz » 16 listopada 2008, 20:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.0.4) Gecko/2008110400 Ubuntu/8.10 (intrepid) Firefox/3.0.4

Usuń "target=_blank", to on powoduje, że linki otwierane są w nowym oknie.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7494
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: nowy » 17 lutego 2010, 15:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.17) Gecko/2009122116 Firefox/3.0.17

zamiast target=_blank wklej target="self"

<a href="xxx.htm"target="self">vxvcxv</a>

i działa
nowy
 

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: Gość » 09 listopada 2012, 19:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0

A mi chodzi o wszystkie strony. Dosłownie wszystkie
Gość
 

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: dexter » 09 listopada 2012, 20:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0

To znaczy? Napisz precyzyjnie, jaki masz problem.
dexter
Moderator
 
Posty: 7003
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: Gość » 10 grudnia 2013, 21:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/31.0.1650.63 Safari/537.36

:-)
<a href="strona.htm"target="self"></a>
Pozdrawiam
Gość
 

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: Mateusz SSJ8 » 19 grudnia 2013, 12:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

To, co zrobić, aby linki otwierały się w tym samym oknie, zależy od tego, jak zamierzasz zrobić stronę internetową.

Na przykład 1:
Jeśli zamiast obecnej strony ma pojawić się pożądana, to w linku do pożądanej dajesz atrybut "target" o wartości "self". Domyślnie atrybut "target" już ma tę wartość, w związku z czym możesz pominąć wzmiankę o wartości tego atrybutu.

Na przykład 2:
Jeśli obecna strona jest podzielona na ramki (zawiera elementy "frameset" i "frame"), to na stronie w ramce z linkami musisz w linku do pożądanej strony dać atrybut "target" o wartości będącej nazwą ramki, w której pożądana strona ma się wyświetlić. Dobrym przykładem jest instrukcja do gry "Earth 2150: Lost Souls".

Na przykład 3:
Jeśli obecna strona zawiera link do pożądanej strony i ramkę, w której pożądana strona ma się wyświetlić (iframe), musisz w linku do pożądanej strony dać atrybut "target" o wartości będącej nazwą tej ramki.


I oby to był już ostatni raz, kiedy pytasz o podstawy tworzenia stron internetowych.
Mateusz SSJ8
 

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: Antyhaczyk » 29 marca 2014, 09:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0

Właściwie to jeżeli nie jest coś gdzieś zdefiniowane inaczej to otwieranie w tym samym oknie jest domyślne (self). Tak jak ktoś już tu wyżej napisał jak się chce otwierać w nowym oknie/zakładce to daje się w konstrukcji linku target="_blank". Więc jeżeli nie masz target="_blank" to może masz gdzieś ustawienie takie zrobione w systemie/przeglądarce, że każdy link otwiera w nowym oknie. Trochę to dziwne.

Edycja: Literówka.


Ostatnio zmieniony 4 kwietnia 2014, 18:31 przez Antyhaczyk, łącznie zmieniany 2 razy
Antyhaczyk
 
Posty: 9
Z nami od: 28 marca 2014, 23:56

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: Grzegorz » 11 kwietnia 2014, 07:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7494
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: Co zrobić aby linki otwierały sie w tym samym oknie

Postautor: darziel@o2.pl » 05 września 2017, 15:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:55.0) Gecko/20100101 Firefox/55.0

Mateusz SSJ8 pisze:To, co zrobić, aby linki otwierały się w tym samym oknie, zależy od tego, jak zamierzasz zrobić stronę internetową.

Na przykład 3:
Jeśli obecna strona zawiera link do pożądanej strony i ramkę, w której pożądana strona ma się wyświetlić (iframe), musisz w linku do pożądanej strony dać atrybut "target" o wartości będącej nazwą tej ramki.


I oby to był już ostatni raz, kiedy pytasz o podstawy tworzenia stron internetowych.


Ja mam taki problem, stworzyłem iframe o id="ifra1", przycisk z target="ifra1" plus href=...html" . Działa na mojej stacji, Ale umieściłem na cba.pl darmowym, i od czasu do czasu bo nie zawsze, nie łąduje mi href do ifra1 tylko otwiera to w nowym oknie :p.
Jak zrobić żeby zawsze żądany href, był otwierany w iframe o żadanym id (ifra1) ??
darziel@o2.pl
 


Wróć do Tworzenie stron WWW

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: