MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

FF nie otwiera pdf.

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

FF nie otwiera pdf.

Postautor: gość! » 25 sierpnia 2005, 08:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Witam! problem jest taki,że próbując otworzyć stronę PDF. wyświeta pustą,mimo,że wtyczka PDF jest aktywna.Jak zmienić ustawiena by pozbyć się problemu?
gość!
 

Postautor: klosek » 25 sierpnia 2005, 10:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

Hmm ja nie mam żadnej wtyczki i otwierają się dokumenty pdf bez problemów.
klosek
 

Postautor: rafalzaq » 25 sierpnia 2005, 12:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

W about:plugins jest aktywna wtyczka do .pdf?

Jakimś wyjściem jest ściąganie plików na dysk i otwieranie ich w osobnym programie.
rafalzaq
 
Posty: 334
Z nami od: 22 sierpnia 2005, 15:41
Lokalizacja: Gliwice

Postautor: Antietam » 25 sierpnia 2005, 15:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.10) Gecko/20050717 Firefox/1.0.6

ja otwieram pdf-y na stronach www za pomocą Foxit Reader'a, Acrobata wywaliłem, bo były właśnie kłopoty na stronach www.
Antietam
 
Posty: 167
Z nami od: 28 września 2004, 15:19

Postautor: grabtom » 07 stycznia 2006, 13:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Antietam pisze:ja otwieram pdf-y na stronach www za pomocą Foxit Reader'a, Acrobata wywaliłem, bo były właśnie kłopoty na stronach www.

No właśnie jak to robisz? Wyświetlają ci się PDFy w oknie Firefoxa? Ja odinstalowałem Adobe Readera i ściągnąłem Foxit Reader Pro. Ale po naciśnięciu na link z PDFem mogę go ściągnąć na dysk lub otworzyć za pomocą wybranego programu. Nie wiem jak wyświetlić plik w oknie Firefoxa, tak jak to mogłem robić mając Adobe Readera.
grabtom
 

Postautor: Antietam » 07 stycznia 2006, 15:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

nie otwieram pdf-a w FF, dając opcję otwórz za pomocą Foxit'a, downloader FF pobiera plik do tempa, a nastepnie wyświetla w Foxicie.
Antietam
 
Posty: 167
Z nami od: 28 września 2004, 15:19

Postautor: Tomqoo » 08 stycznia 2006, 13:41

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Wypróbuj Download pdf
Tomqoo
 
Posty: 656
Z nami od: 04 marca 2005, 09:27

Postautor: errenay » 08 stycznia 2006, 18:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8) Gecko/20051128 SUSE/1.5-0.1 Firefox/1.5

W razie, gdybyś zamierzał pozostać przy Acrobacie, poszukaj w jego menu opcji "Reperuj instalację". Może pomoże.
errenay
 
Posty: 1238
Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30
Lokalizacja: okolice stolicy ;)

Postautor: Marco » 13 stycznia 2006, 12:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Ma 2 kompy, na jednym wszystko OK, na drugim własnie nie otwiera pdf. Ustawienia , wszystko idetyczne - co jest do licha
Marco
 

Postautor: Tomek » 13 stycznia 2006, 13:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Macro - nie pytaj 2 razy o to samo (tamten wywalam)
Spróbuj poradę przed twoim pytaniem - reperuj instalację.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Marco » 13 stycznia 2006, 13:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Tyle, że to już robiłem. Siedze dzisiaj i robie co mogę a tu nic
Marco
 

Postautor: Marco » 13 stycznia 2006, 13:39

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Wcześniej jak pamietam nie było problemów. Są od jakiegoś czasu, ale od niedawna. ( FIREFOX z rok juz używam ). Niestety na tym kompie musze przestawić na IE - do czasu az problem zniknie. Korzytsaja dzieciaki i żona, a oni nie radzą sobie z takimi problemami.

Czekam na jakiś konkret.
A na laptopie wszystko OK.
Marco
 

Postautor: Tomek » 13 stycznia 2006, 13:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

1. próbowałeś odinstalować Adobe?
2. Może włączyłes jakąś opcję co do pobierania plików?
Narzędzia-opcje-pobieranie-wyświetl i edytuj czynności - może tu gdzieś jest błąd.
3. A czy czasem nie było instalowane ostatnio jakieś rozszerzenie????
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: marco » 13 stycznia 2006, 14:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

własnie że wszystko mam poukłądane identycznie z laptopem

inna sprawa że nie otwiera też gier na cartoonetwork
http://www.cartoonnetwork.com/games/act ... index.html
chodź instalowałem wtyczki ( makromedia ), a na laptopie hula
marco
 

Postautor: marco » 13 stycznia 2006, 14:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

problem na pewno jest ten sam, tylko jaki?
marco
 

Postautor: dexter » 13 stycznia 2006, 14:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

A co widzisz w about:plugins w sekcji Adobe Acrobat?
Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4907
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: marco » 13 stycznia 2006, 15:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

sorry, ale troszke jaśniej.
marco
 

Postautor: dexter » 13 stycznia 2006, 18:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Wpisz w polu adresu about:plugins
Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4907
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Postautor: Marco » 13 stycznia 2006, 19:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Adobe Acrobat

Nazwa pliku: nppdf32.dll
Adobe Acrobat Plug-In Version 7.00 for Netscape

Typ MIME Opis Rozszerzenia Włączony
application/pdf Acrobat Portable Document Format pdf Tak
application/vnd.fdf Acrobat Forms Data Format fdf Tak
application/vnd.adobe.xfdf XML Version of Acrobat Forms Data Format xfdf Tak
application/vnd.adobe.xdp+xml Acrobat XML Data Package xdp Tak
application/vnd.adobe.xfd+xml Adobe FormFlow99 Data File xfd Tak
Marco
 

Postautor: dexter » 16 stycznia 2006, 10:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

No cóż, nic mi już nie przychodzi do głowy. Jak rozumiem, reinstalkę Acrobata zrobiłeś. Zobacz jeszcze, czy masz ten plik nppdf32.dll na dysku.
Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4907
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: