Czy da się przwyrocic e-maily ?
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Czy da się przwyrocic e-maily ?
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; pl) Opera 8.54
Przed chwila przez przypadek sasowałem ważne e-maile
czy da się to jakos przywrocic ?
- Sorn
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.2) Gecko/20060405 SeaMonkey/1.0.1
Jak napiszesz dokładnie w jaki sposób to prawdopodobnie tak, przede wszystkim nie porządkuj folderów.
Zakładam że skasowałes w programie.
1. Wyłącz program.
2. Zlokalizuj profil, w nim katalog mail, w nim plik o nazwie folderu z którego skasowałeś wiadomości, wyedytuj go notatnikiem.
3. Zmień linijkę
w nagłówkach usuniętych wiadomości na:
4. Zapisz, zamknij, uruchom Thunderbirda.
Zakładam że skasowałes w programie.
1. Wyłącz program.
2. Zlokalizuj profil, w nim katalog mail, w nim plik o nazwie folderu z którego skasowałeś wiadomości, wyedytuj go notatnikiem.
3. Zmień linijkę
- Kod: Zaznacz cały
X-Mozilla-Status: 0009
w nagłówkach usuniętych wiadomości na:
X-Mozilla-Status: 00013
4. Zapisz, zamknij, uruchom Thunderbirda.
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Re: Czy da się przwyrocic e-maily ?
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.8.0.1) Gecko/20060130 SeaMonkey/1.0
Eee.. chyba 0001 bez trójki...
Jeszcze dodam punkt 3a: Skasuj plik .msf tego folderu.
op: Ale najpierw poszukaj ich w Koszu (tak zwyczajnie, zaglądając do tego folderu w programie)...
Ostatnio zmieniony 19 października 2006, 13:29 przez E2rd, łącznie zmieniany 1 raz
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; GNU/Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.2) Gecko/20060405 SeaMonkey/1.0.1
E2rd pisze:
Eee.. chyba 0001 bez trójki...
Znaczy to nie jest literówka.. jedynka też przywróci, trzynastka przynajmniej u mnie oznacza jeszcze jako nie przeczytane. Ale kłócić się nie bedę bo już nie pamiętam skąd to wiem (poza tym że doświadczalnie się sprawdza).
Czasami coś napiszę na stef.log
- Stef
- Moderator
- Z nami od: 16 kwietnia 2004, 11:05
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4
Stef pisze:(...) trzynastka przynajmniej u mnie oznacza jeszcze jako nie przeczytane. Ale kłócić się nie bedę bo już nie pamiętam skąd to wiem (poza tym że doświadczalnie się sprawdza).
Wyjaśnienie X-Mozilla-Status[2] znaleźć można pod adresem: http://www.eyrich-net.org/mozilla/X-Moz ... us.html?en (ENG) oraz http://lxr.mozilla.org/seamonkey/source ... Flags.h#45 (ENG)
(może jeszcze kiedyś się komuś to do czegoś przyda
a na http://kb.mozillazine.org/Undelete_a_message (ENG) jest informacja o odzyskiwaniu wiadomości w Mozilli jeśli się nie zrobiło jeszcze kompaktowania czy porządkowania folderu (ku pamięci)
- rosa
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird