MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Strona startowa Firefox

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Strona startowa Firefox

Postautor: Ania1986 » 25 lutego 2008, 15:02

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Co zrobić, żeby na stronie startowej nie wyświetlała się wyszukiwarka Google tylko np. strona Onet.pl. Zmiana strony w panelu sterowania nie pomaga :(
Ania1986
 

Postautor: Tomek » 25 lutego 2008, 15:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080218 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.12

Fx nie ma panelu sterowania.
A do pomocy Firefoxa zerknąłeś przed zadaniem pytania?
Jeśli tak - i zmiana w sposób tam podany nie działa - to Standardową diagnostykę wykonałeś i tylko zapomniałeś nam o niej powiedzieć?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Grzegorz » 25 lutego 2008, 20:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9b4pre) Gecko/2008022404 Minefield/3.0b4pre

tomasiek pisze:Fx nie ma panelu sterowania.

Windows ma i z rozpędu byli użytkownicy IE mogą tam szukać strony startowej przeglądarki ;)

Ania1986 pisze:Co zrobić, żeby na stronie startowej nie wyświetlała się wyszukiwarka Google tylko np. strona Onet.pl

Firefox > Narzędzia > Opcje > Główne > Strona startowa > wpisz co chcesz

P.S. Na przyszłość zerknij w okno ustawień, praktycznie jest niemożliwe przeoczyć tę opcję, że o pliku pomocy dołączanym do każdego Firefoksa nie wspomnę.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7476
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: Tomek » 25 lutego 2008, 20:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080218 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.12

GrzegorzJZD pisze:Windows ma i z rozpędu byli użytkownicy IE mogą tam szukać strony startowej przeglądarki

Człowiek całe życie się uczy :) Nie wiedziałem o tym :) Bo i po co mi ta wiedza jeśli nigdy IE nie używałem (poza testowaniem stron www)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Compiler » 16 sierpnia 2008, 18:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.1.13) Gecko/20080208 Mandriva/2.0.0.13-1mdv2008.1 (2008.1) Firefox/2.0.0.13

A co jeśli w narzędziach nie ma opcji? wersja 2.0.0.13 - linux
Compiler
 

Postautor: Witia » 16 sierpnia 2008, 20:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Compiler pisze:A co jeśli w narzędziach nie ma opcji? wersja 2.0.0.13 - linux


Z pewnością w Edycji znajdą się Preferencje :)
Witia
 
Posty: 200
Z nami od: 25 lipca 2003, 13:36

Postautor: Gość » 02 września 2008, 09:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

Ania1986 pisze:Co zrobić, żeby na stronie startowej nie wyświetlała się wyszukiwarka Google tylko np. strona Onet.pl

Firefox > Narzędzia > Opcje > Główne > Strona startowa > wpisz co chcesz

P.S. Na przyszłość zerknij w okno ustawień, praktycznie jest niemożliwe przeoczyć tę opcję, że o pliku pomocy dołączanym do każdego Firefoksa nie wspomnę.[/quote]

A co jeśli FF3.0.1 nie zapamiętuje tych ustawień ???!!! Żadnych nie pamięta w Opcjach .... dotyczy konta GOŚĆ w WinXP ... na adminie jest OK ... jak to zmienić, bo wku... mnie otwieranie dwóch zakładek - jedna z "reklamą FF3" a druga z google ... POMOCY ... bm639
Gość
 

Postautor: Tomek » 02 września 2008, 09:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

@gość - Oczywiście Standardową Diagnostykę przeprowadziłeś solidnie, dokładnie i do końca? A w Faqteż nic nie ma?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

ej weście pomożcie ja mam taki sam problem

Postautor: cinek5 » 05 listopada 2008, 15:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17

ej weście pomożcie ja mam taki sam problem jak włączam neta to pokazuje mis ie strona google a jak wchodze w opcje i zmieniam strone startową to po wyłączenie firefoxa i ponownym włączeniu jest dale google
cinek5
 
Posty: 1
Z nami od: 03 listopada 2008, 21:02

Postautor: Tens » 05 listopada 2008, 16:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

tomasiek pisze:Oczywiście Standardową Diagnostykę przeprowadziłeś solidnie, dokładnie i do końca? A w Faqteż nic nie ma?

Nie chce mi się przepisywać :P
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Odp: Strona startowa Firefox

Postautor: jakoś » 05 kwietnia 2010, 08:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Postautor: Gość » 02 września 2008, 09:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1


ta o to odpowiedź była najbardziej przydatna ... i gratuluje tej osobie, bo wykazała się największą mądrością, a osoba pisząca to pytanie oczekiwała tej odpowiedzi z pewnością ;) a nie jakiś dupereli ;/
jakoś
 

Odp: Strona startowa Firefox

Postautor: Tomek » 05 kwietnia 2010, 14:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.2) Gecko/20100323 Namoroka/3.6.2

@jakoś - w poście który podajesz nie ma żadnej odpowiedzi. Jest pytanie:
A co jeśli FF3.0.1 nie zapamiętuje tych ustawień ???!!! Żadnych nie pamięta w Opcjach .... dotyczy konta GOŚĆ w WinXP ... na adminie jest OK ... jak to zmienić, bo wku... mnie otwieranie dwóch zakładek - jedna z "reklamą FF3" a druga z google ... POMOCY ... bm639

Odpowiedź która się powyżej w tym poście zajmuje to odpowiedź Grzegorza - moderatora... jednej z mądrzejszych osób. Natomiast moja odpowiedź i Tensa dotyczą innego problemy - problemu który rozwiązuje taka duperele jak SD.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: