Witam,
Dzisiaj rano zniknęły mi maile ze skrzynki. Przestawiałem w opcjach kilka rzeczy (żeby nie kasował maili z serwera oraz usuwał wiadomości starsze niż 10dni). W folderze TB odpowiadającym za dane konto jest plik INBOX i wazy około 300 mb. Stworzyłem nowe konto i wkleiłem zawartość całego folderu odpowiadającemu za konto gdzie maile zniknęły ale odzyskało mi tylko dwa (i to nawet nie ostatnie). Jest jakiś sposób aby uratować zawartość skrzynki ?
dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam
Roland
Maile zniknęły...
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Maile zniknęły...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
- Rolek
Odp: Maile zniknęy...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
Po zrobieniu backupu, przy wyłączonym TB skasuj plik inbox.msf, który po ponownym uruchomieniu zostanie odbudowany na podstawie pliku inbox. Jeśli to nie pomoże, to w TB zrób prawoklik na problematycznym folderze / skrzynce odbiorczej i wybierz Porządkuj. Operacje te w pierwszej kolejności wykonaj na oryginalnym koncie, a nie na tym które utworzyłeś potem. Dopiero jeśli tu nic nie zadziała, spróbuj na tym nowym koncie - a jeśli nadal nie pomoże to daj znać.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
Tak też juz próbowałem. Nic nie działa
Program advanced thunderbird recovery odzyskał mi maile, ale że nie mam pełnej wersji nie moge ich zapisac...
Program advanced thunderbird recovery odzyskał mi maile, ale że nie mam pełnej wersji nie moge ich zapisac...
- Rolek
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8
Jakoś przeoczyłem Twoją odpowiedź. Możesz spróbować sposobów wymienionych w tym temacie: viewtopic.php?f=16&t=39957
- czyli pomijając wyżej wymienione zostają Ci sposoby:
* z kopiowaniem (partiami) maili przy pomocy edytora tekstu lub edytora dyskowego (przy 300MB inboksie z darmowych na pewno poradzi sobie: HxD, gVim, Notepad++, SciTe, JujuEdit, edytor wbudowany w Visual Studio EE - lub sam podgląd przez np. Large Text File Viewer) (najbardziej uniwersalna metoda - zawsze mi pomagała, gdy inne zawiodły)
* z zamianą inboxa na pojedyncze e-maile przy pomocy mbox2eml, a później import do nowego inboxa.
- czyli pomijając wyżej wymienione zostają Ci sposoby:
* z kopiowaniem (partiami) maili przy pomocy edytora tekstu lub edytora dyskowego (przy 300MB inboksie z darmowych na pewno poradzi sobie: HxD, gVim, Notepad++, SciTe, JujuEdit, edytor wbudowany w Visual Studio EE - lub sam podgląd przez np. Large Text File Viewer) (najbardziej uniwersalna metoda - zawsze mi pomagała, gdy inne zawiodły)
* z zamianą inboxa na pojedyncze e-maile przy pomocy mbox2eml, a później import do nowego inboxa.
- Mirek
- Moderator
- Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird