MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Same otwierają się nowe okna.

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Same otwierają się nowe okna.

Postautor: Jaboll » 02 września 2013, 12:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0

Witam i z góry przepraszam jeżeli coś się powtarza ale nie mogłem znaleźć tematu opisującego podobny problem.
Ostatnio byłem zmuszony do skorzystania z darmowej bramki SMS, o ile pamiętałem żeby nie podawać własnego numeru żeby nie mieć spamu przez SMSy, o tyle nie pomyślałem w ogóle o przeglądarce. Od tego czasu regularnie po kilkanaście razy na dzień otwierają się nowe okna, a to z loterią, a to z grami MMo albo z małą farmą i jeszcze portale randkowe. Nie muszę nawet specjalnie nic klikać. Mam zainstalowanego Adblocka ale to nic nie daje, nie ma możliwości dodania nowych filtrów aby zablokować te strony. Próbowałem nawet odinstalować Firefoxa i zainstalować go ponownie, niestety nie pomogło. Sprawdziłem też czy problem nadal występuje kiedy korzystam z innych przeglądarek okazało się że nie, jednak ja jestem przyzwyczajony do Mozilli i nie mam zamiaru rezygnować z niej z powodu jakiejś drobnej usterki. Błagam pomóżcie mi.
Jaboll

Odp: Same otwierają się nowe okna.

Postautor: hsurim » 02 września 2013, 13:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0

Odinstaluj FF a potem usuń katalog (chyba) Mozilla Firefox z Program files.
Dopiero wówczas zainstaluj ponownie FF.
hsurim

Z nami od: 04 lutego 2010, 19:44

Postautor: Mirek » 02 września 2013, 15:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0

W tym wypadku reinstalacja raczej nic nie da. Zazwyczaj dzieje się tak, jeśli zainstaluje się jakiś złośliwy program i/lub dodatek do Firefoksa.
Można zacząć od przejrzenia listy zainstalowanych programów w systemie Windows (przez Panel sterowania -> Programy i funkcje) + konsultowanie z google nieznanych lub podejrzanych programów przed ich odinstalowaniem. W przeglądarce przejrzeć Firefox/Narzędzia -> Dodatki -> Rozszerzenia i też pousuwać te niepotrzebne, podejrzane. A czasami jeszcze trzeba coś pousuwać lub zresetować na stronie about:config, ewentualnie zresetować Firefoxa przez Firefox -> Pomoc -> Informacje dla pomocy technicznej -> Zresetuj program Firefox - po zapoznaniu się z opisem jak działa ta funkcja. Jeśli to nie pomoże, to można skorzystać np. z programów typu AdwCleaner, RogueKiller, Spybot Search & Destroy, Ad-Aware, CWShredder itp. (przy wyłączonej przeglądarce i pobierać z oficjalnych stron lub dokładnie czytać na co się zgadzamy, żeby nie zainstalować sobie dodatkowo kolejnego złośliwego programu - np. po skorzystaniu z asystenta pobierania na stronie dobreprogramy.pl).
A jeśli to wszystko wydaje się za trudne, to zacznij po prostu od podania listy dodatków (rozszerzeń) zainstalowanych w przeglądarce - może będzie od razu widać co dodaje te reklamy.
Mirek
Moderator

Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Postautor: Jaboll » 02 września 2013, 16:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:23.0) Gecko/20100101 Firefox/23.0

Dobra dzięki, sytuacja opanowana co prawda musiałem zainstalować Firefoxa od nowa i wszystko ustawić tak jak dawniej ale przynajmniej nie ma reklam. Zrobiłem tak: Pomoc -> informacje dla pomocy technicznej -> kliknąłem pokaż folder -> kiedy już wyświetliło się gdzie na komputerze są dane na temat mojego profilu usunąłem folder Profiles. Następnie odinstalowałem Firefoxa i zainstalowałem ponownie. Może to nie jest najlepszy sposób, nie wiem ale jedyne co musiałem zrobić to ustawić stronę startową i dodać zakładki. Za rady dzięki i mam nadzieję, że kiedyś się to komuś przyda.
Jaboll

Postautor: krzychu13 » 18 maja 2014, 14:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0

dzieki za pomoc . cenne informacje . pomoglo
krzychu13

Postautor: Wight » 19 listopada 2016, 02:42

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0

Witam. Mam identyczny problem. Skanowałem wielokrotnie komputer jedne programy np adw cleaner nic nie znajdują inne znajdują czyszczą ale problem nadal występuje. Przeglądarkę reinstalowałem i czyściłem dane. Nadal wyskakują dziwne strony.
Wight

Wróć do Przeglądarka Firefox