MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak zrobić kopię ustawień i danych programu (BACKUP DANYCH)?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jak zrobić kopię ustawień i danych programu (BACKUP DANYCH)?

Postautor: fotografik » 25 grudnia 2004, 17:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Chciałbym zrobić kopię ustawień i danych programu (rozszerzeń)...
Jak to zrobić?
fotografik
 
Posty: 13
Z nami od: 25 grudnia 2004, 17:06

Re: Jak?

Postautor: Domel » 25 grudnia 2004, 17:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7) Gecko/20040616

Domel
 
Posty: 2253
Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
Lokalizacja: Białystok

Postautor: kaktusx » 05 stycznia 2005, 08:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

domel, ja juz zadalem podobne pytanie wczesniej
czy mozbackup archiwizuje rowniez rozszerzenia????? bo nie mam takiej opcji w tym progsie
kaktusx
 
Posty: 16
Z nami od: 05 stycznia 2005, 08:18
Lokalizacja: poznan

Postautor: Gość » 07 stycznia 2005, 19:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Jak zrobic back up samych rozszerzen????
Gość
 

Postautor: Alenson » 07 stycznia 2005, 19:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Zrób kopie całego profilu:
http://mozillapl.org/pomoc/Profile
Alenson
 
Posty: 77
Z nami od: 20 sierpnia 2003, 07:36
Lokalizacja: Szczecin

Postautor: cyberrus » 10 stycznia 2005, 16:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

najlepsze rozszerzenie do automaycznego backupu:

http://www.pikey.me.uk/mozilla/?extension=bb
cyberrus
 
Posty: 620
Z nami od: 31 maja 2004, 09:13

Postautor: Gość » 18 stycznia 2005, 13:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

No faktycznie slepy jestem, jak juz ktos w moim watku przeczytal. Po nieprzespanej nocy nie wszystko sie widzi.

Na teraz prosze o pomoc w sprawie:
-zapisania samych hase. Jest ukryta funkcja? Trzeba doinstalowac jakies rozszerzenie a moze po prostu skopiowac jakis katalog z dysku?

Na przyszlosc:
-czym najlepiej robic kompleksowe zapisywanie profilu, i co to w ogole jest profil? Hasla , zakladki? co jeszcze?
Gość
 

Postautor: Herman » 18 stycznia 2005, 13:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

A to bylem ja, Herman.
I zaznaczam ze nie chodzi mi tu o zapisywanie w formie autobackupu, tylko na rzadanie, a najlepiej zeby mozna bylo wyodrebnic poszczegolne elementy profilu.
Herman
 

Postautor: Gość » 18 stycznia 2005, 13:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Dobra nie wazne. Skorzystalem z programu MozBackup, mam nadzieje ze zadziala.
Gość
 

Postautor: Ludwik » 19 stycznia 2005, 09:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

W artykule Pliki – kto, gdzie, kiedy? masz opisane jaką funkcje spełniają poszczególne pliki profilu.
Ludwik
Moderator
 
Posty: 2909
Z nami od: 10 marca 2003, 10:05

Postautor: duke_leto » 22 stycznia 2005, 08:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7) Gecko/20041122 Firefox/1.0

Jesli uzywacie XP, to ten system ma wbudowane b. dobre narzedzie do backupu danych: start-akcesoria-system tools-backup
duke_leto
 
Posty: 267
Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31

Postautor: Jakarol » 27 stycznia 2005, 12:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

duke_leto pisze:Jesli uzywacie XP, to ten system ma wbudowane b. dobre narzedzie do backupu danych: start-akcesoria-system tools-backup

To systemowe narzędzie, niestety, nie zawsze znajduje ustawiienia programu, po za tym program MozBackap jest wygodniejszy w użyciu. (Jeszcze raz link: http://www.pitreck.civ.pl/backup_pl/ )
Jakarol
 
Posty: 184
Z nami od: 08 grudnia 2004, 11:20

Postautor: Gość » 12 lutego 2005, 18:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en-US) AppleWebKit/125.4 (KHTML, like Gecko) Safari/125.9

A mój pomysł jest boleśnie prosty i nie wymaga instalacji żadnych dodatkowych rozszerzeń i dodatków, ktore tylko zwiększają pradopodobieństwo wywalania sie Lisa..
robiłem to wielkorotnie, przenosząc instalację Firefoxa na inne kompy, konta itp itd.
Po prostu robię w całości kopię folderu C:\Program Files\Mozilla Firefox oraz drugiego: C:\Documents and Settings\UZYTKOWNIK\Dane aplikacji\Mozilla

oba foldery wklejone spowrotem na dowolna instalację windy klonuja Foirefoxa w takiej postaci, jaką miał wcześniej. Można sobie jeszcze skopiowac skróty z menu start jak ktos chce.
I tyle. Zadnych mozbakupów, portabli itp. 8)
Gość
 

Postautor: Jakarol » 13 lutego 2005, 09:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Anonymous pisze:Po prostu robię w całości kopię folderu C:\Program Files\Mozilla Firefox oraz drugiego: C:\Documents and Settings\UZYTKOWNIK\Dane aplikacji\Mozilla

Plik Mozilla ma u mnie 39.5MB a kopia bezpieczeństwa zrobiona w/w programem 100kB
Bez komentarza.
Jakarol
 
Posty: 184
Z nami od: 08 grudnia 2004, 11:20

Postautor: Olhado/256 » 13 lutego 2005, 12:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

Jakarol pisze:
Anonymous pisze:Po prostu robię w całości kopię folderu C:\Program Files\Mozilla Firefox oraz drugiego: C:\Documents and Settings\UZYTKOWNIK\Dane aplikacji\Mozilla

Plik Mozilla ma u mnie 39.5MB a kopia bezpieczeństwa zrobiona w/w programem 100kB
Bez komentarza.

Bo w profilu siedzi całe cache (domyślnie chyba do 50 MB), którego MozBackup zapewne nie kopiuje (bo i po co?).
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator
 
Posty: 3879
Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: Martinii » 19 lutego 2005, 21:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl-PL; rv:1.7.5) Gecko/20041108 Firefox/1.0

Mam rozumiec ze narzedzie MozBackup zrobi mi kopie bezpieczenstwa wszystkiego? Tzn profili (ktorych jest sztuk 3 i sa na innej partycji), ustawien, zakladek, rozszerzen wraz z ich ustawieniami itd? Czy moga wystapic pozniej jakies problemy z odtworzeniem kopii (glownie chodzi mi o nowo postawiony system)??

Pozdrawiam
Martinii
 
Posty: 25
Z nami od: 19 lutego 2005, 21:43
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Gość » 06 kwietnia 2005, 02:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2

Zrobilem kopie programemm mozilla backup potem zazucilem nowa instalke windy, restore kopii profilu i nic.......zadne hasla nie zostaly zapisane jednynie co odtowrzylem to adres strony startowej :-( jest jeszcze inny jakis program ??
Gość
 

Postautor: fef212 » 06 kwietnia 2005, 12:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.6) Gecko/20050321 Firefox/1.0.2

dziwne... ja uzywam mozbackup i nic mi sie nie wali. ostatnio zmienialem wersje ff z 1.0 do 1.02. i mam wszystko jak mialem - rozszerzenia, hasla itp itd. a usunalem jedynke z cala zawartoscia, wszystkie foldery i wszelkie slady po niej, robiac jedynie kopie bajerow powyzszym programem.
fef212
 
Posty: 38
Z nami od: 22 lutego 2005, 02:53
Lokalizacja: Poziom 4 Sektor BETA

Postautor: pepin » 27 kwietnia 2005, 12:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.7) Gecko/20050414 Firefox/1.0.3

ten cały mozbackup jest delikatnie mowiac do tyłka ;) Juz dwa razy sie naciąłem na to. Lepiej zrobic kopie tych dwoch folderów, o których jest mowa wyzej, przynajmniej jest pewnosć ze zadziala.
pepin
 

Postautor: roco jako gość » 19 maja 2005, 05:31

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.8) Gecko/20050511 Firefox/1.0.4

Witam!
Używam z powodzeniem Mozbackup 1.4_pl. mam za to inny problem.. muszę "ręcznie" wywoływać menadżera profili.. Inaczej odpala ten ostatnio urzywany... Pewnie gdzieś na tym Forum jest to napisane..: Jak zrobić, żeby zawsze na dzieńdobry, odpalał się menadzer profili może znajdę...
Jak coś nie działa to znaczy, że nie zatrybiło, więc usuwam dany profil, ale ZOSTAWIAM pliki.., po czym tworzę nowy nazywając go dokładnie tak, jak się nazywał poprzednio i wtedy wszystkie rozszeżenia, skórki, i moje ustawienia działają bez problemu. Jeśli czegoś brakuje, to przywracam z bacupu, .. na to co jest.

Pozdrawiam
roco

PS. Sorka, że się nie zalogowałem.., gdzieś zapisałem i posiałem hasło..
roco jako gość
 

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron
Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: