MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Błąd parsowania xml, pomóżcie :>

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Błąd parsowania xml, pomóżcie :>

Postautor: medeski » 03 lutego 2005, 18:02

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Firefox mi siadł:(

Nic w nim nie zmieniałem, ot tak po prostu korzystałem z niego, wyłączyłem stronę (jakieś forum sprawdzałem) i jak za 5 minut chciałem znów skrozystaćz www, to wyskoczyła mi taka historia:

Błąd parsowania xml: instrukcja przetwarzania xml nie jest na początku jednostki zewnętrznej
Obszar: chrome://browser/content/browser.xul
Numer lini 1, kolumna 1:
<command id="cmd_bm_properities"
^

^
<menuitem id="context-bookmarkA
^


Pomóżcie!!

Przeinstalowałem foksa, ale nic nie dało, a nie chce wywalać całego, bo mam fajne ustawienia z rozszerzeniami i żal mi czasu znów z tym grzebać:)


Pozdrawiam i z góry thx za pomoc!
medeski
 
Posty: 17
Z nami od: 10 stycznia 2005, 21:03
Lokalizacja: Kraków

Postautor: duke_leto » 03 lutego 2005, 18:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8b) Gecko/20050125 Firefox/1.0+

uruchom ff z parametrem -safe-mode

czy wtedy takze pojawia sie blad ?
duke_leto
 
Posty: 267
Z nami od: 09 czerwca 2004, 08:31

Postautor: medeski » 04 lutego 2005, 00:12

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Zapomniałem dodać, że Thunderbird ma to samo:(

Nie próbowałem tak uruchomić, ale sorry, nie bardzo wiem, jak włączyć ten parametr?

Z góry thx za info.

Pozdrawiam!
medeski
 
Posty: 17
Z nami od: 10 stycznia 2005, 21:03
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Olhado/256 » 04 lutego 2005, 00:18

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

W linii komend wpisz ścieżkę do firefox.exe i dodaj -safe-mode, albo zmodyfikuj skrót do FF i we właściwościach dodaj ten parametr.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator
 
Posty: 3879
Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: medeski » 04 lutego 2005, 00:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; rv:1.7.3) Gecko/20041001 Firefox/0.10.1

No tak, jak widać działa... ale co jest tego powodem?

Czy da się to jakoś naprawić?

A jeżeli ewentualnie się nie da... to:

albo zmodyfikuj skrót do FF i we właściwościach dodaj ten parametr.


gdzie we właściwościach skrótu można zmienić parametr na -safe-mode?


Pozdrawiam i jeszcze raz thx!
medeski
 
Posty: 17
Z nami od: 10 stycznia 2005, 21:03
Lokalizacja: Kraków

Postautor: Olhado/256 » 04 lutego 2005, 00:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041109 Firefox/1.0 (MOOX M2)

medeski pisze:No tak, jak widać działa... ale co jest tego powodem?

Któreś z rozszerzeń - jeśli się nie mylę, safe mode po prostu wyłącza rozszerzenia. Odinstalowuj (chyba nie ma takiego słowa... :wink: ) je po kolei, aż znajdziesz to, które powoduje problem.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator
 
Posty: 3879
Z nami od: 26 września 2002, 09:47
Lokalizacja: Wrocław


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], CyckoNos, Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: