Zdążyłem się do niej przyzwyczaić, i w pracy bardzo ułatwiała mi życie
brak ikony proxy na dolnym pasku
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
brak ikony proxy na dolnym pasku
Przeglądarka: -
Gdzie się schowała w Nawigatorze Mozilli w 1.2b piękna ikona przełącznika zarządzania serwerami proxy.
- oboista
- Z nami od: 08 września 2002, 09:30
Proctor dołączany jest tylko do MozilliPL, w przypadku wersji oryginalnej z Mozilla.org trzeba go sobie doinstalować ze strony pobierz na mozillapl.org.
Po instalacji (i przestartowaniu Mozilli) możesz ikonkę włączać i wyłączać w preferencjach: Preferencje->Navigator
Przy okazji: nowa wersja (Proctor 0.9) jest już dostępna w CVS, a przed chwilą wysyłałem ją do Piotra do wystawienia na stronie pobierz.
Po instalacji (i przestartowaniu Mozilli) możesz ikonkę włączać i wyłączać w preferencjach: Preferencje->Navigator
Przy okazji: nowa wersja (Proctor 0.9) jest już dostępna w CVS, a przed chwilą wysyłałem ją do Piotra do wystawienia na stronie pobierz.
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
- Z nami od: 05 marca 2002, 21:42
Zatem powinno sie dac włączyć zaznaczając checkbox 'Proctor' w preferencjach: Preferencje->Navigator.
Masz tam taki checkbox?
Masz tam taki checkbox?
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
Okazuje się, że problem udało sie rozwiązac poprzez wyłączenie Proctora, restart Mozilli, a następnie ponowne włączenie.
Hmm, nie jest to pierwszy raz kiedy w Mozilli cos udaje się naprawić poprzez stare, dobre "wysiąść i wsiąść". Gdyby ktos wiedział, jaka jest tego przyczyna i czy mozna temu jakoś zaradzić, to byłbym wdzięczny za info.
Hmm, nie jest to pierwszy raz kiedy w Mozilli cos udaje się naprawić poprzez stare, dobre "wysiąść i wsiąść". Gdyby ktos wiedział, jaka jest tego przyczyna i czy mozna temu jakoś zaradzić, to byłbym wdzięczny za info.
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
ponieważ pojawiają się odesłania do tego tematu to ja dodam, że u mnie zadziałało odchaczenie Proctora -> OK, a później ponowone zaznaczenie i OK (bez restartu Mozii) - ach te dowcipy o informatykach... 
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Ja bym go chetnei wlaczyl i wylaczyl i zrobil wszelki einne czary mary ale gdzie go wlaczyc/wylaczyc jesli w preferencje/Nawigator slowa o gosciu nie ma ...
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
<b>wARIAT (Mozilla 0.6-MozillaPL 1.6, FireFox pl-PL 0.8-1.0, Thunderbird pl-PL 0.7)</b>
Magazyn LOOP
- wariat
- Z nami od: 09 maja 2002, 20:01
wariat pisze:w preferencje/Nawigator slowa o gosciu nie ma ...
A jesteś pewien, że go zainstalowałes i że instalacja sie udała?
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
Pewien to jestem tego, ze mam w menu zaawansowane pozycje spoofing czy jak to tam jest i ze dziala, pewien tez jestem ze mam w menu narzedzia pozycje zarzadzaj serwerami proxy i ze przelaczaja mi one ustawienia ... BTW myslalem, ze bedemogl miec dwa proxy skonfigutowane np. tpnet i icm i przelaczac sie meidzy nimi a nie tylko wlaczxac i wylaczac ... ale to wszystko szczegoly sa i tyle.
Acha z tym ukrywaniem gdzies jest napisane ze to mozna wlaczyc przed wyslaneim posta czy jakos tak ... czy to ma oznaczac, ze to dziala dla newsow? CO ma news z proxy ... ale ja sie nie znam wiec nie wiem
Acha z tym ukrywaniem gdzies jest napisane ze to mozna wlaczyc przed wyslaneim posta czy jakos tak ... czy to ma oznaczac, ze to dziala dla newsow? CO ma news z proxy ... ale ja sie nie znam wiec nie wiem
Lepszy kiepski MOTYW dla Ognistego Lisa, niż najpiękniejsza skórka Pandy Małej - www.firefox.pl
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
W preferencjach - po najechaniu na Nawigator (u mnie się to nazywa 'Przełącznik proxy') - tam gdzie ustawiasz domyślną przeglądarkę, stronę startową, pasek narzędzi...wariat pisze:Ja bym go chetnei wlaczyl i wylaczyl i zrobil wszelki einne czary mary ale gdzie go wlaczyc/wylaczyc jesli w preferencje/Nawigator slowa o gosciu nie ma ...
Proctor maskuje IP z którego się łączysz (BTW: u mnie jest problem - pokazuje fałszywe IP i jednocześnie prawdziwe)...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Faktycznie! Jednak jestem slepy ... prawdziwe i falszywie ... kiedy sie tym wczoraj bawilem pokazywalo jesli byl jednoczesnie snoofing i proxy kiedy wylacylem proxy bylo tak jak byc powinno
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
wariat pisze:kiedy sie tym wczoraj bawilem pokazywalo jesli byl jednoczesnie snoofing i proxy kiedy wylacylem proxy bylo tak jak byc powinno
Zgadza się, tak to właśnie działa. Dlatego też sugerowane jest używanie albo proxy, albo proxy spoofing. Ale tak naprawdę to zalezy od skryptu na serwerze. To jest podstawowa wada Proctora - żeby móc go skutecznie użyć, trzeba najpierw metodą prób i błędów wybadać reakcje serwera na różne ustawienia.
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
wariat pisze: BTW myslalem, ze bedemogl miec dwa proxy skonfigutowane np. tpnet i icm i przelaczac sie meidzy nimi a nie tylko wlaczxac i wylaczac
Jeśli znajdzie sie odpowiednia masa krytyczna ludzi, którzy chcieliby tej funkcji, to zostanie dodana. Trudno jest mi odgadnąć, która funkcja byłaby przydatna użytkownikom, zwłaszcza, że nikt żadnych propozycji ani życzeń do modułu Proctor w Mantisie nie zgłasza.
Na forum pojawiają się co prawda rózne pomysły, ale zazwyczaj od pojedynczych osób i nie wiem, na ile są poważne. Ostatnio na topie było życzenie integracji z Phoenixem.
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
IMO to jest tak, ze trudno miec miliardy pomyslow na usprawneieni czegos tak malutkiego ... mysle tu o przelaczniku proxy. Spelani to cudo swoje zadanie i teraz co najwyzej moze si erozbudowac o jakies kolejne moduly, jak na przyklad ten ukrywacz IP.
pomyslem jest mozliwosc przelaczania pomiedzy kilkoma konfiguracjami proxyserwera ... ale to nei poprawka a nowosc
pomyslem moze byc mozliwosc obslugi przez RClick i wybor z menu podrecznego, a nie cyklicznie
i pomyslow moze byc kilka, trzeba tylko wiedziec w jakims cudo ma isc kierunku i jakie sa mozliwosci i ograniczenia.
Trudno tez o stado betatesterow bo nie za bardzo jest tu co testowac. Nie wiem czego oczekujesz od ludu poza poparciem i dobnrym slowem od czasu do czasu
Tylko zeby nie bylo ze jestem anty ... jestem za a nawet ... bardzo za
Pozdro!
pomyslem jest mozliwosc przelaczania pomiedzy kilkoma konfiguracjami proxyserwera ... ale to nei poprawka a nowosc
pomyslem moze byc mozliwosc obslugi przez RClick i wybor z menu podrecznego, a nie cyklicznie
i pomyslow moze byc kilka, trzeba tylko wiedziec w jakims cudo ma isc kierunku i jakie sa mozliwosci i ograniczenia.
Trudno tez o stado betatesterow bo nie za bardzo jest tu co testowac. Nie wiem czego oczekujesz od ludu poza poparciem i dobnrym slowem od czasu do czasu
Tylko zeby nie bylo ze jestem anty ... jestem za a nawet ... bardzo za
Pozdro!
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
wariat pisze:pomyslem jest mozliwosc przelaczania pomiedzy kilkoma konfiguracjami proxyserwera ... ale to nei poprawka a nowosc
No i bardzo dobrze, ze nowośc. Pisząc o zgłaszaniu do Mantisa miałem na mysli właśnie zgłaszanie "propozycji rozbudowy", czyli jak najbardziej nowości.
wariat pisze:pomyslow moze byc kilka, trzeba tylko wiedziec w jakims cudo ma isc kierunku i jakie sa mozliwosci i ograniczenia.
Zawsze mozna pomysł zgłosić, najwyżej zostanie odrzucony
wariat pisze:Nie wiem czego oczekujesz od ludu poza poparciem i dobnrym slowem od czasu do czasu
Chciałem tylko zwrócic sie z prośba do ludu, żeby lud nie oczekiwał że będę czytał w myslach ludu i implementował funkcje, których sobie skrycie lud życzy, skoro lud nie wyrazi jasno swoich życzeń w Mantisie
Ogólnie było to wezwanie: jak ktos chce, żeby mu cos dorobic do Proctora, to niech da znać do Mantisa, a zobaczę co sie da zrobić. Oczywiście jak ktos jest zadowolony z tego co jest i nic więcej mu nie trzeba, to świetnie.
Z resztą w najblizszch tygodniach i tak nie będe miał czasu grzebać w Proctorze
Gabriel
- GabrielBaines
- Moderator
ostatnio onioslem wrazenie ze Proctor popsul mi mozille skonczylo sie na reinsrtalacji potworka ... niestety nie wiem co i jak, ale tak sie narobilo ze nie moglem zciagnac zadnego pliku bo mi wywalalo win errora ... podejzewam proctora, ale nie jestem pewien, po prostu przed jego odpaleniem nic sie nie dzialo ... ale to sprawa niepotwierdzona jesli uda mi sie wykryc sposob odtworzenia buga dam znac ... etraz pisze tylko tak na wszelki wypadek gdyby ktos jeszcze zglaszal klopoty.
Jesli chodzi o pomysly to obiecuje ze jako wyslannik ludu jesli nasunie mi sie jakas skompikowana idea nieomieszkam powiadomic
Jesli chodzi o pomysly to obiecuje ze jako wyslannik ludu jesli nasunie mi sie jakas skompikowana idea nieomieszkam powiadomic
- Gość
A niech to znowu mnie MagillaPL nie zalogowala ... cos sie zbrachalo od jakiegos czasu albo u mnie albo nie u mnie
w kazdym razie tamto mowilem ja i tyle 
Magazyn LOOP
Magazyn LOOP
- wariat
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite