MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Hasło dla róznych użytkowników

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Hasło dla róznych użytkowników

Postautor: Adam M » 11 grudnia 2002, 15:59

Przeglądarka: -

Witam serdecznie
Czy istnieje możlwiość utworzenia hasla dostępu do folderu lub całego prgramu?
Problem polega na tym iż z mojego komputera korzysta wiele osób, chciałbym aby osoby postronne nie mogły oglądać widomości z mojej skrzynki odbiorczej
Tak aby przy kazdym uruchamianiu programu lub probie przejzenia folderu skrzynki odbiorczej trzeba bylo wpisywac haslo uzytkownika
czy to jest mozliwe ?
jesli tak to jak to zrobic?
pozdrawiam
Adam M

Re: Hasło dla róznych użytkowników

Postautor: E2rd » 11 grudnia 2002, 17:55

Adam M pisze:czy to jest mozliwe ?

W Mozilli - nie.
W Windows NT/XP, Linuxie itd. - jak najbardziej :wink:
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Mozna probowac przy pomocy IMAP

Postautor: kamyk1 » 11 grudnia 2002, 20:20

Jest inne rozwiazanie ale nie wiem czy twoj dostawca poczty je udostepnia. Jest nim sciaganie poczty przy pomocy serwera IMAP nie POP3. Dziala to zgubsza podobnie jak serwery NNTP do sciagania niusow. Czyli zamiast sciagac cale wiadomosci sciaga za kazdym razem ich naglowki tylko. A zeby przeczytac wiadomosc musisz sie polaczyc z serwerem a co za tym idzie wprowadzic haslo. :-)
Najlepiej sie to sprawdza niestety w sieciach lokalnych gdzie masz szybki dostep do serwera poczty. :-(

KM
Kamyk1

A na garnku tak jak drut
Napisane było mniut!

Kubuś Puchatek
kamyk1

Z nami od: 02 lipca 2002, 11:35

Postautor: siegiel » 17 grudnia 2002, 12:37

dlaczego dokładaja jakies super filtry.. a profilu nie mozna zrobic chronionego haslem?
chyba jednak zostane przy nietoperzu ;)
siegiel

Re: Hasło dla róznych użytkowników

Postautor: E2rd » 17 grudnia 2002, 14:47

siegiel pisze:dlaczego dokładaja jakies super filtry.. a profilu nie mozna zrobic chronionego haslem?

Bo filtry się przydają każdemu, kto użył swego adresu gdziekolwiek w sieci :wink: A ochrona profilu hasłem bez szyfrowania danych profilu to i tak pic na wodę (jak w Outlooku). A żeby zrobić szyfrowanie - to już MSZ przesada - po to są logowania do systemu, żeby można było sobie ustawiać prawa dostępu do swoich własnych plików...

siegiel pisze:chyba jednak zostane przy nietoperzu ;)

Nietoperek najlepszym klientem poczty jest. Dla mnie ma jednak dwie wady: nie ma niusów i nie jest darmowy :P
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite