Witam wszystkich,
proszę o informacje co mam zrobić aby zastapić standardowy download manager z Mozilli jakimś zewnetrznym programem np. Flashget lub GoZilla, tak aby miał on nawiązywanie zewanego połączenia, umiał ściągać w kilku sesjach itd.
Osobiście użwyałem FlashGeta kiedy siedzialem jeszcze na gówn...ym IE, chciałbym używać go dalej tak, aby po kliknieci na link od razu włączał mi się ten program.
Proszę o pomoc - jak to ustawić ???
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
zmac
Jak podpiąć pod Mozille jakiego download nawigatora ???
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Przeglądarka: -
chyba w którymś dziale (chyba pomoc) serwisu www.mozillapl.org jest artykuł na ten temat...
na tym forum kilkakrotnie było to omawiane...
poszukaj (u góry jast taka lupka z opisem Szukaj...) - to nie boli...
na tym forum kilkakrotnie było to omawiane...
poszukaj (u góry jast taka lupka z opisem Szukaj...) - to nie boli...
Pozdrawiam
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
hADeSik
Dodatki PL do Mozilli | www.podatki.4un.pl | www.zus.4un.pl | www.wirusy.4un.pl | www.sklep.4un.pl i nie tylko...
- hADeSik
- Moderator
- Z nami od: 02 czerwca 2002, 21:18
Witam. Poniżej jest opis ściągnięty z tej strony. Trocchę naszukałem się plagina. Pod podanym adresem go nie ma. Używam star downloadera 1.31. nawet jest po polsku. Mam inny problem. Nawigator otwiera mi pliki *.rar. i *.pdf. W tym pierwszym przypadku mam krzaki. Nie wiem jak to zrobić aby otwierał się Downloader
?????????
Opis:
Star Downloader to doskonałe narzędzie wspomagające ściąganie plików szczególnie dla estetów, którzy nie lubią, kiedy na ich ekranie wyskakują lub są aktywne niechciane okna.
Po odpowiednim skonfigurowaniu, program działa doskonale: po kliknięciu na link prowadzący do pliku, np. *.exe, wyskakuje okno pobierania. Program pyta gdzie umieścić ściągany plik. W tym miejscu możemy anulować ściąganie, dodać do harmonogramu na późniejszy okres lub po prostu nacisnąć "start".
Po rozpoczęciu ściągania, na ekranie nadal widzimy tylko naszą przeglądarkę. Star Downloader nie zasłania obszaru roboczego, nie uaktywnia żadnych niepożądanych okien. Informacja o ściąganym pliku ogranicza się do małego kwadracika w tray'u, który informuje o postępie ściągania zapełniając się kolorem zielonym.
Po naciśnięciu na kwadraciku lewym przyciskiem myszy (uwaga: należy przycisk trzymać wciśnięty) pojawia się okno, a w nim szczegółowe informacje o ściąganiu. Jeszcze dokładniejsze informacje uzyskamy po dwukrotnym kliknięciu na ikonce.
Program jest darmowy, banalnie prosty i czytelny. Posiada wszystkie funkcje, niezbędne przy ściąganiu plików, uwalniając nas tym samym od zbędnych wodotrysków. Przez pewien okres czasu byłem zapalonym zwolennikiem Mass Downloadera, testowałem Gozillę i GetRight'a, uważam jednak że Star Downloader zasłużył na miano zwycięzcy w tej kategorii.
Strona www:
http://www.stardownloader.com
Plug-in dla Mozilli:
http://www.stardownloader.com/plugins/k ... plugin.zip
Trzeba się trochę namęczyć, stosując metodę prób i błędów aby poprawnie skonfigurować program. Poniżej podaję, jak ustawić Star Downloadera aby proces ściągania był jak najbardziej wygodny.
Pominąłem opcje konfiguracyjne, uzależnione od lokalnych ustawień komputera oraz łącza internetowego (anti-virus, proxy, itp.)
1. Klikamy ikonę Config.
2. W oknie integration zaznaczamy:
- enable browser integration
- integrate with IE (też się przyda)
- integrate with Netscape
3. W oknie Folders wpisujemy domyślny folder dla ściąganych plików.
4. W oknie download list zaznaczamy:
- remove files...
- remove successful...
5. W oknie Dialogs zaznaczamy:
- save as dialog
- show system tray...
6. W oknie General zaznaczamy:
- start program minimized
- show disabled icon in tray...
- minimize main window...
- auto close program...
Miłego ściągania
?????????
Opis:
Star Downloader to doskonałe narzędzie wspomagające ściąganie plików szczególnie dla estetów, którzy nie lubią, kiedy na ich ekranie wyskakują lub są aktywne niechciane okna.
Po odpowiednim skonfigurowaniu, program działa doskonale: po kliknięciu na link prowadzący do pliku, np. *.exe, wyskakuje okno pobierania. Program pyta gdzie umieścić ściągany plik. W tym miejscu możemy anulować ściąganie, dodać do harmonogramu na późniejszy okres lub po prostu nacisnąć "start".
Po rozpoczęciu ściągania, na ekranie nadal widzimy tylko naszą przeglądarkę. Star Downloader nie zasłania obszaru roboczego, nie uaktywnia żadnych niepożądanych okien. Informacja o ściąganym pliku ogranicza się do małego kwadracika w tray'u, który informuje o postępie ściągania zapełniając się kolorem zielonym.
Po naciśnięciu na kwadraciku lewym przyciskiem myszy (uwaga: należy przycisk trzymać wciśnięty) pojawia się okno, a w nim szczegółowe informacje o ściąganiu. Jeszcze dokładniejsze informacje uzyskamy po dwukrotnym kliknięciu na ikonce.
Program jest darmowy, banalnie prosty i czytelny. Posiada wszystkie funkcje, niezbędne przy ściąganiu plików, uwalniając nas tym samym od zbędnych wodotrysków. Przez pewien okres czasu byłem zapalonym zwolennikiem Mass Downloadera, testowałem Gozillę i GetRight'a, uważam jednak że Star Downloader zasłużył na miano zwycięzcy w tej kategorii.
Strona www:
http://www.stardownloader.com
Plug-in dla Mozilli:
http://www.stardownloader.com/plugins/k ... plugin.zip
Trzeba się trochę namęczyć, stosując metodę prób i błędów aby poprawnie skonfigurować program. Poniżej podaję, jak ustawić Star Downloadera aby proces ściągania był jak najbardziej wygodny.
Pominąłem opcje konfiguracyjne, uzależnione od lokalnych ustawień komputera oraz łącza internetowego (anti-virus, proxy, itp.)
1. Klikamy ikonę Config.
2. W oknie integration zaznaczamy:
- enable browser integration
- integrate with IE (też się przyda)
- integrate with Netscape
3. W oknie Folders wpisujemy domyślny folder dla ściąganych plików.
4. W oknie download list zaznaczamy:
- remove files...
- remove successful...
5. W oknie Dialogs zaznaczamy:
- save as dialog
- show system tray...
6. W oknie General zaznaczamy:
- start program minimized
- show disabled icon in tray...
- minimize main window...
- auto close program...
Miłego ściągania
- Goscu
Goscu pisze:Witam. Poniżej jest opis ściągnięty z tej strony. Trocchę naszukałem się plagina. Pod podanym adresem go nie ma. Używam star downloadera 1.31. nawet jest po polsku. Mam inny problem. Nawigator otwiera mi pliki *.rar. i *.pdf. W tym pierwszym przypadku mam krzaki. Nie wiem jak to zrobić aby otwierał się Downloader
?????????
Juz tu była p tym mowa. Mozilla nie wie co do niej wysyla, znaczy sie nie wrozy z fusow. Potrafi zanalizowac to co jest w naglowku slanego pliku. Jesli w typach mime serwera nie jest ustawione odpowiednie rozszerzenie i typ mime to serwer wysyla to jako text/plain, wiec mozilla interpretuje to jako text/plain, czyli jako text.
Nie rozumiem tylko tych pdf-ow... chyba sie nie spotkalem z sytuacja, ze pdf bylby wysylany jako text/plain...
Sprobuj kliknac drugim przyciskiem myszy i wybrac "zapisz elemet docelowy jako".
- mm_
Czy wam sie te pytania nie znudza
??
1) Na mozillapl.org sa dwa _wielkie_ artykuly na ten temat.
2) Forum az peka w szwach od odpowiedzi na takie pytania (chyba nie przesadze ze zostalo opisane wiekszosc downloaderow na swiecie
, juz nie wspomne ze GetRight i FlashGet kilkanascie razy)
3) Kolejna rzecz i chyba _najwazniejsza_ od czego jest FAQ?! Tam tez juz bylo walkowane (sam chyba przez ostatnie 10 dni odpowiedzilem na 8 takich problemow).
1) Na mozillapl.org sa dwa _wielkie_ artykuly na ten temat.
2) Forum az peka w szwach od odpowiedzi na takie pytania (chyba nie przesadze ze zostalo opisane wiekszosc downloaderow na swiecie
3) Kolejna rzecz i chyba _najwazniejsza_ od czego jest FAQ?! Tam tez juz bylo walkowane (sam chyba przez ostatnie 10 dni odpowiedzilem na 8 takich problemow).
- Domel
- Z nami od: 14 kwietnia 2002, 19:10
ReGet - jak usunac z context menu?
Odinstalowalem go, ale wciaz sie pojawia. Probowalem zmieniac pliki konfig. ale wtedy nic nie dziala
What can I do?
What can I do?
- mcz11
Re: ReGet - jak usunac z context menu?
mcz11 pisze:Odinstalowalem go, ale wciaz sie pojawia. Probowalem zmieniac pliki konfig. ale wtedy nic nie dziala![]()
What can I do?
w niekturych programach jest opcjia integracji -- np w star dowloaderze we wlasciwosciach -- integracjia jest wybór czy dowloader ma sie integrowac z opera IE lun NS ( Mozilla ) .-- sprawdz czy takiej opcji nie ma w twoim dowloaderze
- Gość
Re: ReGet - jak usunac z context menu?
Anonymous pisze:mcz11 pisze:Odinstalowalem go, ale wciaz sie pojawia. Probowalem zmieniac pliki konfig. ale wtedy nic nie dziala![]()
What can I do?
w niekturych programach jest opcjia integracji -- np w star dowloaderze we wlasciwosciach -- integracjia jest wybór czy dowloader ma sie integrowac z opera IE lun NS ( Mozilla ) .-- sprawdz czy takiej opcji nie ma w twoim dowloaderze
Niestety opcja cos nie dzialala. Wywalilem calego dowloadera, ale wpisy w menu pozostaly. Mozy by tak reinstalka Moz?
- Nicram
- Z nami od: 04 marca 2003, 22:39
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite