MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

format naglowkow

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

format naglowkow

Postautor: grzesf » 14 lutego 2003, 15:49

Przeglądarka: -

witam wszystkich,

problem mam nastepujacy:

juz drugi raz przestawil sie widok naglowkow przy odebranym mailu, obecnie maja one postac cyzstego tekstu co uniemozliwia odczytanie podpisu cyfrowego zamieszczonego w mailu...
za pierwszym razem musialem wywalic profil, pomoglo ale teraz znowu to samo, nie chce ustawiac wszystkiego jeszcze raz, moze macie jakies pomysly jak to przestawic?

pozdrawiam
gf
grzesf

Re: format naglowkow

Postautor: E2rd » 14 lutego 2003, 17:16

Te nagłówki "tekstowe" pojawiają Ci się już teraz w każdym mailu? Jeśli tak, to przyczyną może być uszkodzony plik książki adresowej - abook.mab w profilu. Spróbuj zabrać go gdzieś na bok i sprawdź, czy się polepszyło.

Dziwne, nie? :lol: Ale podobno to jest przyczyną takiego błędu:
Bug 186295: emails in headers are no longer highlited (cant click on to email or store in addressbook)
Bug 171128: List of attachment is blank

Jeśli natomiast zdarza Ci się to tylko okazjonalnie, to błąd może być gdzie indziej. Mówisz coś o podpisie cyfrowym - czy masz może Enigmail? Sam widuję to czasami na niusach, gdy połączenie z serwerem jest kiepskie. :roll:

PS. Poprawiłeś się, ale ten temat i tak najlepiej by wyglądał na forum Kuriera Poczty 8)
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Format naglowkow

Postautor: grzesf » 17 lutego 2003, 12:30

dzieki wielkie, to byla wina ksiazki adresowej, pomogles mi bardzo bo juz dostawalem nie powiem czego :)

pozdrawiam
gf

p.s. na przyszlosc bede umieszczal podobne watki na odpowiedznim forum
grzesf

Również dziwna rzecz

Postautor: Wojciech » 18 lutego 2003, 15:00

... A mi zdarzyło się dzisiaj coś równie dziwnego - otóż po otwarciu Kuriera stwierdziłem brak ramki wiadomości (tego szarego pola, na którym wypisane są: Temat, Od, Do itd.); wiadomości te wypisane były tekstem w treści wiadomości, a o załącznikach oczywiście nie było mowy. Wydaje mi się to podobne do tego, co napisał grzesf, dlatego piszę dalej w tym wątku. Niestety, z wrażenia nie zrobiłem zrzutu. Dotyczyło to tylko jednego profilu! Kojarzę to z dziwnymi reakcjami komputera przy próbie ściągnięcia podobno doskonałego programiku do konwersji Win->Iso.
Nie pomogła reinstalacja; dopiero nadpisanie profilu danymi z drugiego usunęło ten efekt; nie mogłem sie dopatrzyć żadnych zmian ani po datach, ani po zawartości poszczególnych plików; zresztą nie mialem czasu na długie eksperymentowanie. :o
Na pewno objaw ten nie zgadza się z bugami, opisanymi wyżej.
Przepraszam za pisanie tutaj, ale wydaje mi się to pokrewne. Zresztą Admin może to przesunąć gdzie trzeba?
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Re: Również dziwna rzecz

Postautor: E2rd » 18 lutego 2003, 15:18

Wojciech pisze:[...]Wydaje mi się to podobne do tego, co napisał grzesf,

Ja zrozumiałem, że grzesf właśnie o takim objawie pisał :o

Wojciech pisze:Na pewno objaw ten nie zgadza się z bugami, opisanymi wyżej.

MSZ to jest właśnie bug 186295. Sprawdź skriny wymienione w komentarzu 6 w tym błędzie. 8)

Nadpisanie profilu innymi danymi mogło zmienić ścieżki - i teraz ten "nadpisany" profil sięga do książki adresowej (abook.mab) w innym profilu, która nie jest uszkodzona. Jeśli nawet nie nadpisałeś prefs.js, to może nadpisałeś abook.mab - jakimś nieuszkodzonym...

Swoją drogą, nadpisywanie prefs.js jakimś z innego profilu może prowadzić do niezłej katastrofy...
E2rd
Moderator

Z nami od: 26 marca 2002, 23:16

Re: Również dziwna rzecz

Postautor: Wojciech » 18 lutego 2003, 15:36

E2rd pisze: Sprawdź skriny wymienione w komentarzu 6 w tym błędzie.
Zgadza się w 100%!!! Wybaczcie, mości E2rdzie, ale nie jestem zbyt biegły w kompangielskim!
E2rd pisze:Nadpisanie profilu innymi danymi mogło zmienić ścieżki ... Swoją drogą, nadpisywanie prefs.js jakimś z innego profilu może prowadzić do niezłej katastrofy...
Oczywiście nie robiłem tego tak "na żywca", tylko po przygotowaniu kopii, z której przywróciłem następnie dane. Poza tym, jako domowy Admin, sam przygotowywałem te profile, więc poza zakładkami i pocztą niewiele się różnią od mojego, no i przywrócenie danych zadziałało, czego najlepszym dowodem jest moja "zalogowana" obecność na Forum :D !
Wojciech
Moderator

Z nami od: 28 sierpnia 2002, 09:32

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite