pytam bo ostatnio przerzucam się z oprogramowania płatnego (czyt. kopi pirackich
kurier poczty i antywirus "avast!"
Moderator: Pomocy?!
kurier poczty i antywirus "avast!"
Przeglądarka: -
pytam bo ostatnio przerzucam się z oprogramowania płatnego (czyt. kopi pirackich
- waciak07
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
- rockerkiller
Konfiguracja Avasta HE i Mozilla Thunderbird
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
Informacja o konfiguracji jest w Pomocy Avasta...
Konfiguracja Avasta:
Jako adresy serwerów wpisujemy te, z których korzystamy, np:
pop3.wp.pl, smtp.wp.pl itp.
Konfiguracja Mozilla Thunderbird 0.4:
Jako serwery pocztowe POP(IMAP), SMTP podajemy adres komputera lokalnego, czyli 127.0.0.1.
Podczas skanowania poczty powinna pojawić się dodatkowa ikona, oprócz ikony Avasta.
Pozdrawiam
Debugger_pl
- Debugger
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.6) Gecko/20040113
- Ghost
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
1. Mam konto na go2.pl
2. W avast4.ini dodałem (na końcu) wpis:
[MailScanner]
DefaultSmtpServer=poczta.o2.pl
DefaultPopServer=poczta.o2.pl
3. Jako serwery pop3 i smtp podałem poczta.o2.pl
No i przy próbie połączenia otrzymuję komunikat Nie można się połączyć z serwerem 127.0.0.1; połączenie zostało odrzucone
Co jest nie tak?
Pozdr
- vogel!
- Z nami od: 27 stycznia 2004, 23:27
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7a) Gecko/20040120 Firebird/0.8.0+
vogel! pisze:Może ktoś mnie naprowadzi step by step jak to zrobić, bo koncepcji mi brak... FAQ przeczytałem (czytelny i jasny) ale AVAST jak nie skanował poczty tak nie skanuje
1. Mam konto na go2.pl
2. W avast4.ini dodałem (na końcu) wpis:
[MailScanner]
DefaultSmtpServer=poczta.o2.pl
DefaultPopServer=poczta.o2.pl
3. Jako serwery pop3 i smtp podałem poczta.o2.pl
No i przy próbie połączenia otrzymuję komunikat Nie można się połączyć z serwerem 127.0.0.1; połączenie zostało odrzucone
Co jest nie tak?
Pozdr
smtpserver wpisz smtp.poczta.o2.pl
popserver wpisz pop3.poczta.o2.pl
- Gość
A można prościej...
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
katoda(znaczek)poczta.onet.pl
(znaczek)=@
- Katoda
- Z nami od: 12 września 2002, 13:42
Konfiguracja Thunderbird 0.4
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
W pomocy do Avast!-a jest podane, że jako nazwę użytkownika należy podać coś wg schematu: username#adres_serwera_pop.
Najciekawsze jest to, że jeżeli podamy tylko nazwę użytkownika (username) bez tej całej reszty, czyli #adres_serwera_pop, to też wszystko działa bez żadnych problemów.
Pozdrawiam
Piotr (debugger_pl)
- debugger_pl
- Z nami od: 16 maja 2003, 10:07
Re: kurier poczty i antywirus "avast!"
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
A ja w pomocy do Avasta znalzłęm coś takiego
Kreator zabezpieczeń poczty funkcjonuje z następującymi programami pocztowymi: MS Outlook, Exchange, Outlook Express, Eudora, Pegasus Mail, Netscape Mail, Mozilla Mail oraz IncrediMail. Możliwe jest jednak także monitorowanie przetwarznia poczty przez inne programy pocztowe. Szczegółowe informacje o ustawieniach programu avast! oraz programów pocztowych nie obsługiwanych automatycznie można znaleźć na stronie dot. ręcznych ustawień zabezpieczeń poczty
O ile umiem logicznie myśleć a wydaje mi się że tak to nie trzeba nic zmieniać
Nie ma brzydkich kobiet... to tylko źli okuliści
- pmbb
- Z nami od: 12 listopada 2003, 21:13
Konfiguracja Thunderbird'a
Konfiguracja tak jak opisywałem wcześniej:
Konfiguracja Avasta:
Jako adresy serwerów wpisujemy te, z których korzystamy, np:
pop3.wp.pl, smtp.wp.pl itp.
Konfiguracja Mozilla Thunderbird 0.4:
Jako serwery pocztowe POP(IMAP), SMTP podajemy adres komputera lokalnego, czyli 127.0.0.1.
Aby sprawdzić, czy skanowanie poczty działa - zaznaczyć należy w Opcjach Internet Mail->Zakładki POP, IMAP, SMTP - wstaw wiadomość do czystych wiadomości, ponieważ standardowo pomimo tego, iż ikona skanowania się pojawia notatka dołączana jest tylko do wiadomości zarażonych.
Pozdrawiam
Piotr
PS: Czy pojawia się ikona skanowania poczty obok ikony Avast!'a ?
- debugger_pl
- Z nami od: 16 maja 2003, 10:07
działa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.6) Gecko/20040113
jeśli chodzi o ustawienia to wystarczy rzeczywiście zmienic tylko pop i smpt w ustawieniach poczty na localhost 127.0.0.1 - i wszystko hulaaaaaaaaaaaa że hej.
- bobo
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.5) Gecko/20031007 Firebird/0.7
1. W pliku avast4.ini ma byc:
DefaultPopServer=127.0.0.1
DefaultSmtpServer=127.0.0.1
- tutaj AVAST! bedzie nasluchiwal
w programie pocztowym (DOWOLNYM):
2. wpisujemy adresy kont pop i smtp obydwa jako 127.0.0.1
3. nazwa uzytkownika POP: nazwa_usera#nazwa konta
4. nazwa uzytkownika SMTP j.w. - nazwa_usera#nazwa konta
kroki 2-4 powtarzamy dla kazdego z kont pocztowych
Tylko - zgodnie z dokumentacja AVAST!a ten antyvir nie obsluguje polaczen szyfrowanych, tak wiec nie da sie podpiac skrzynek z szyfrowana komunikacja (SSL)
"The Mail scanner does not support SSL (TLS) connections. "
To chyba wszystko. Mam nadzieje ze juz wszystkim zadziala
- Gość
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite