MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Shockwave-raz kolejny...

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Shockwave-raz kolejny...

Postautor: siss » 09 marca 2003, 19:42

Przeglądarka: -

"... brakuje nam tylko jednej rzeczy a mianowicie pliku Np32dsw.dll [32.0 kb (32,768 bytes) data 01.09.2002 03:26] w katalogu pluginów Mozilli.
Plik należy zdobyć w ten sposób: plik instalacyjny Shockwave shockwaveinstaller.exe jest samorozpakowywującym się archiwum ZIP. Trzeba je rozpakować WinZipem lub Windows Commanderem (robiłem w Windows Commander 5.0) do jakiegoś katalogu i z niego przegrać potrzebny plik do katalogu pluginów Mozilli.
Teraz wszystko działa..."

No właśnie, nie działa. Jak rozpakować shockwaveinstaller.exe Total Commanderem do "jakiegoś katalogu"?? Wtyczka chce się znaleźć tylko i wyłącznie w katalogu pluginów Netscape i nigdzie indziej. Do innego się rozpakować nie chce.

"...zmienić nazwe pliku mozilla.exe na netscape.exe
2) Uruchomić instalator Shockwave,
3) Na liście przeglądarek wybrac Browse i wskazać katalog Plugins w aktualnej instalacji MozilliPL. ..."

Tak też się nie udało... Więc jak, pytam :-? :(
siss

Z nami od: 03 stycznia 2003, 17:24

Re: Shockwave-raz kolejny...

Postautor: Olhado/256 » 10 marca 2003, 15:33

siss pisze:No właśnie, nie działa. Jak rozpakować shockwaveinstaller.exe Total Commanderem do "jakiegoś katalogu"?? Wtyczka chce się znaleźć tylko i wyłącznie w katalogu pluginów Netscape i nigdzie indziej. Do innego się rozpakować nie chce.

Ależ działa działa :) Installera rozpakować bardzo prosto, chociaż nie wiem jak to zrobić Windows/Total Commanderem, bo akurat tego programu do tego typu operacji nie używam. Natomiast WinZipem, czy WinRARem można to zrobić tak: uruchamiamy program, dajemy na Plik -> Otwórz archiwum, albo coś w tym guście, wskazujemy plik shockwaveinstaller.exe, a następnie naciskamy guzik "wypakuj", albo coś w tym guście :wink: , wskazujemy jakiś folder i... mamy rozpakowane! Teraz tylko należy odnaleźć właściwy plik i przenieść go do katalogu pluginów Mozi, a resztę wypakowanych śmieci usunąć.
Pamiętaj obywatelu: WTYCZKI TO NIE TO SAMO, CO ROZSZERZENIA!
WinXP SP2
Olhado/256
Moderator

Z nami od: 26 września 2002, 09:47

Postautor: lenrock » 10 marca 2003, 16:10

W total comanderze rozpakowanie eexeca odbywa się przez najście na dany plik i ALT+F9 .
lenrock
Moderator

Z nami od: 09 grudnia 2002, 19:33

Postautor: siss » 10 marca 2003, 20:44

Dzięki za rady, zrobiłam co trzeba..., niestety nic to nie dało :cry: . Tzn. przeniosłam plik Np32dsw.dll do katalogu pluginów Mozilli, uruchomiłam Mozię ponownie i weszłam sobie na stronę Macromedia Test (...) i nic. Każe mi pobrać plugin. We wtyczkach mam "Shockwave for Director".
Czy może mieć z tym wspólnego fakt, że rozpakowałam w TC (Alt i F9) plik Shockwave_Installer_Full.exe, gdyż Shockwaveinstaller.zip.exe rozpakować się w taki sposób nie chce (Błąd w pliku archiwum!), tylko w tradycyjny. Ściągnąć nowy plik? Nie wiem... :-?
siss

Postautor: At124 » 10 marca 2003, 21:44

A czy przed wgraniem pluginu zainstalowałeś shockwave? U mnie ta procedura działała bez problemu z mozilla 1.2, 1.2.1 i 1.3b. Może to sprawa nowego shockwave. Ja jeszcze używam starej wersji, a o ile się orientuję
gdzieś od miesiąca, dwóch jest nowsza.
Pozdrawiam,
At124
At124

Z nami od: 22 września 2002, 21:31

Postautor: siss » 10 marca 2003, 22:25

Hmm, rzeczywiście podziałało, tzn. wtyczkę wpierw usunęłam z kat. Mozilli, zainstalowałam Shockwave i wtyczkę od razu wkleiłam znowu. Mimo to trochę jestem zdziwiona, bo wcześniej Shwv instalowałam przecież. Ale-ważne, że się udało :D

Dziękuję.
siss

Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite