MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Brak obrazków na stronach

Dodatki rozszerzające funkcjonalność i schematy wyglądu Mozilli Firefox

Moderator: Pomocy?!

Brak obrazków na stronach

Postautor: Jarząb » 11 czerwca 2006, 10:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4

8) mam problem nie mam na niektórych stronach obrazków. Jave mam ale i tak nie działa może to wtyczki. Jeśli ktoś wie co jest wgrane to niech napisze z góry dziękówka
Jarząb
 
Posty: 1
Z nami od: 11 czerwca 2006, 09:53

Postautor: Tomek » 12 czerwca 2006, 07:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4

a może podasz na których stronach...
a sprawdzałeś czy czasem nie masz włączonego niepobierania obrazków - narzędzia-opcje-treść?
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8902
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: jaro88 » 11 września 2007, 22:39

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

ja mam taki sam blad np na gronie czy studentix przy czym IE wyswietla te obrazki
jaro88
 

Postautor: Grzegorz » 11 września 2007, 23:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.6) Gecko/20070827 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.6

AdBlock/Antywirus/Firewall i inne wynalazki nie mają błędnych filtrów blokujących obrazki na tych stronach?
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7419
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Postautor: atrapa » 13 lutego 2008, 19:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.10) Gecko/20071115 Firefox/2.0.0.10

widzę, że nie ma zbyt wielu odpowiedzi więc dla potomnych - czasami działa też zmiana cache z 0 na więcej (narzędzia>zaawansowane>sieć>cache) ;) wyzerowanie cache może czasem być spowodowane instalacją programów zapewniających anonimowość w sieci (zmiana proxy) ;)
atrapa
 

Postautor: szpilmar » 24 lutego 2008, 11:35

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

jaro88 pisze:ja mam taki sam blad np na gronie czy studentix przy czym IE wyswietla te obrazki


Mam to samo, pomóżcie!!!
szpilmar
 

Postautor: zarazeq » 24 lutego 2008, 12:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Skoro są to tylko wybrane witryny, wiec prawdopodobnie te strony mogą należeć do wyjątków dla których firefox nie pobiera obrazków.

Sprawdź: narzędzia > opcje > zakładka "treść" > przycisk "wyjątki" dla opcji: "pobieraj obrazki automatycznie".
Jeżeli w otwartym oknie będą adresy tych stron to poprostu je skasuj.

Inna możliwość to poprostu Adblock je blokuje uznając za reklamy
zarazeq
 
Posty: 18
Z nami od: 17 października 2006, 15:48

Postautor: szpilmar » 24 lutego 2008, 12:52

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Wiecie co pomogło???

ctrl + f5
trzeba kliknąć na stronie na której jest problem...
szpilmar
 

Postautor: Tomek » 24 lutego 2008, 13:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080218 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.12

@szpilar - wiesz jak niewygodnie się czyta pogrubiony tekst? Postaraj się pisać normalną czcionką.
A przypadkiem nie bawiłęś się pipelingiem lub fasterfoxem - typowy objaw, potwierdzony dodatkowo przez ctrl+f5
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8902
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

brak obrazków

Postautor: Gość » 02 czerwca 2008, 17:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

mnie pisze, że "nie może wyświetlić plikow ponieważ zawierają błedy" i tak jest na wszystkich stronach www
Gość
 

Postautor: Tens » 02 czerwca 2008, 19:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Odinstaluj rozszerzenie Skype Extension w Narzędzia > Dodatki.
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: Gość » 21 czerwca 2008, 08:23

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; FunWebProducts; iOpus-Web-Automation; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; Zango 10.3.37.0; MEGAUPLOAD 2.0)

Tens pisze:Odinstaluj rozszerzenie Skype Extension w Narzędzia > Dodatki.
takie proste dzieki jest super
Gość
 

Postautor: Gość » 30 lipca 2008, 09:10

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

tomasiek pisze:@szpilar - wiesz jak niewygodnie się czyta pogrubiony tekst? Postaraj się pisać normalną czcionką.
A przypadkiem nie bawiłęś się pipelingiem lub fasterfoxem - typowy objaw, potwierdzony dodatkowo przez ctrl+f5


Cześć,
Ja też mam taki problem, że niektóre obrazki się nie wyświetlają. próbowałem zrobić diagnostykę i włączyłem firefoxa bez wtyczek - nie pomogło. Pomaga natomiast wciśnięcie ctrl + F5. chciałbym to jednak naprawić żeby nie musieć w kółko wciskać tej kombinacji. Ma ktoś jakiś pomysł?
Gość
 

Postautor: Gość » 13 lipca 2009, 18:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1) Gecko/20090624 Firefox/3.5 GTB5 (.NET CLR 3.5.30729)

U mnie nawet Ctrl+F5 nie działa :-/. Problem na Onet.pl. Ma ktoś może jeszcze jakiś inny pomysł? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Gość
 

Postautor: Grzegorz » 13 lipca 2009, 20:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1) Gecko/20090624 Firefox/3.5

Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki: Firefox > Narzędzia > Wyczyść dane prywatne.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7419
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Re: Brak obrazków na stronach

Postautor: michass » 24 października 2009, 14:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

chlopaki help!!!! zrobilem juz wszytsko co tu jest napisane a nie mam obrazkow nadal ani miniatur na roznych stronkach naprzyklad na pudelku nie mam wogole obrazkow same tytuly.. juz nie wiem co mam zrobic help! odisntalowalem tego skype cos tam w narzedzia>dodatki> ctrl f5 nie pomaga wogole wszytsko doslownie i dalej lipa :/
michass
 

Re: Brak obrazków na stronach

Postautor: Tomek » 24 października 2009, 15:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1.3) Gecko/20091020 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.3

Wykonaj Standardową diagnostykę. Czytaj ze zrozumieniem i upewnij się, że kopia profilu została wykonana. Jeśli problem nie ustąpi, poinformuj o przebiegu diagnostyki. Napisz, co wniosło stworzenie nowego profilu oraz uruchomienie przeglądarki w trybie awaryjnym.
Możliwe też że jakieś oprogramowanie zewnętrzne blokuje...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8902
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Re: Brak obrazków na stronach

Postautor: michass » 24 października 2009, 16:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

nie pomoglo mi nic.. jedynie to ze na IE wszystko dziala ok a na FF dalej to samo wczesniej nie mialem obrazkow ani na IE ani na FF eh :/
michass
 

Re: Brak obrazków na stronach

Postautor: Tomek » 24 października 2009, 17:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.1.3) Gecko/20091020 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.3

Skoro nowy profil nie pomógł, ani przeinstalowanie, a podobne objawy masz w IE to problem leży w systemie/komputerze. Dziwne jest to że nie miałeś obrazków na IE a po SD Fx je masz... Fx nie jest w żaden sposób połączony z IE. Jak dla mnie wskazuje to wszystko na niezły bałagan w systemie operacyjnym, albo na działanie jakiegoś złośliwego oprogramowania. Ale to już nie tematyka tego forum.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8902
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Odp: Re: Brak obrazków na stronach

Postautor: Grzegorz » 25 października 2009, 11:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.3a1pre) Gecko/20091023 Minefield/3.7a1pre

michass pisze:na IE wszystko dziala ok


tomasiek pisze:Skoro nowy profil nie pomógł, ani przeinstalowanie, a podobne objawy masz w IE to problem leży w systemie/komputerze.

:shock:

Rozwiązanie już padło, Standardową diagnostykę należy wykonać, a nie przeczytać po łebkach i udawać, że nie pomogło :lol:
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7419
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Następna

Wróć do Rozszerzenia dla Firefoksa

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: