MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie działa kopiowanie i wklejanie

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Nie działa kopiowanie i wklejanie

Postautor: Bandarzyk » 28 lipca 2006, 13:13

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Bardzo mi sie podoba Firefox, chcialem go zmienic na inny przez moj problem, ale zaden mu nie dorownuje!
Moj problem: nie moge skopiowac zadnego zdania ze strony otwartej w firefoxie ani zadnego adresu nic. zaznaczam tekst, biore KOPIUJ lub WYTNIJ i jak chce go wkleic w jakies inne miejsce menu WKLEJ jest niedostepne. Czy da sie cos z tym zrobic. Z gory dziekuje za pomoc.

[Poprawiłem tytuł - Anc]
Bandarzyk
 

Postautor: Internauta1024 » 30 lipca 2006, 05:30

Przeglądarka: Firefox

Masz bardzo starą wersję firefoxa - zmień na najnowszą 1.5.0.5 .
Internauta1024
 

Postautor: dav » 30 lipca 2006, 11:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.5) Gecko/20060719 Firefox/1.5.0.5

niestety internauta ma racje...
masz za starą wersje Firefoxa...
ja kożystam z najnowszej i robie z nią co chce,,, :wink: :D
dav
 

grrr...

Postautor: Bandarzyk » 30 lipca 2006, 11:53

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4

Niestety. Robilem wszystko, instalowalem najnowsza wersje, usuwalem katalog firefoxa z program files, instalowalem na nowy profilu. NIC! NIC!!! Jestem zalamany. Nadal nie moge kopiowac zdan ani adresow i ponownie ich wkleic. I nie mam juz pomyslow co moge zrobic...;(
Bandarzyk
 

Postautor: JesperKyd » 30 lipca 2006, 13:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.0.5) Gecko/20060721 SeaMonkey/1.0.3

należy odznaczyć - menu narzędzia/opcje/zakładka treść/zaawansowane - blokowanie lub zmiana menu kontekstowego
Obrazek
JesperKyd
 
Posty: 312
Z nami od: 24 stycznia 2006, 21:55
Lokalizacja: Bydgoszcz

...

Postautor: bandarzyk » 30 lipca 2006, 18:13

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Symbian OS; Nokia N70/2.0537.1.7; 1657) Opera 8.60 [pl]

bylem pelen nadziei, ale niestety nie pomoglo. Czy bede musial zmienic przegladarke?
bandarzyk
 

Postautor: oLaudix » 30 lipca 2006, 19:47

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

A robisz kopiuj i wklej czy ctrl+c i ctrl+v??
oLaudix
 
Posty: 7
Z nami od: 30 lipca 2006, 17:34

Re

Postautor: [][][][] » 30 lipca 2006, 20:20

Przeglądarka: Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; pl)

TAk jak napisał <oLaudix> spróbuj nacisnąć:
ctrl+c =Kopiuj
ctrl+v =Wklej

Jak dalej problem występuje, jest jeszcze jedna opcja :D Zmień firefoxa na Mozilla SeaMonkey, jest to równie dobra Mozilla, a może nawet lepsza... :D
http://www.seamonkey.pl

Pozdrawiam :)
[][][][]
 

dzieki za pomoc

Postautor: Bandarzyk » 06 sierpnia 2006, 11:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.8.0.6) Gecko/20060729 SeaMonkey/1.0.4

Chlopaki. Stosuje wszystkie chwyty: ctrl + c, ctrl + v. To nic nie pomaga. I niestety zrobilem to co mi ostatnio doradziliscie. SEAMONKEY. Brakuje mi firefoxa, tych kolorowych ikonek, ale lepsze to niz calkowita utrata tej przegladarki. Pozdrawiam. Dziekuje
Bandarzyk
 

Postautor: Zo0rk » 06 sierpnia 2006, 17:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

MAM TEN SAM PROBLEM!!!! http://www.mozillapl.org/forum/about-24870.html z tym, że na niektórych stronach da się to zrobić na innych nie tzn. np. na tym forum spokojnie kopiuje i wklejam a na w/w nie mogę
Zo0rk
 

Postautor: Lisek81 » 06 sierpnia 2006, 22:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4

To jest błąd Firefoksa 1.5.0.X...

Jeżeli skopiujesz jakiś tekst to mozesz go swobodnie wklejać gdzie chcesz ale NIE MOŻESZ otworzyć nowej zakładki lub strony w nowym oknie...
Po otwarciu nowej zakładki lub strony w nowym oknie zawartość schowka jest usuwana :(
Lisek81
 

:)

Postautor: Bandarzyk » 07 sierpnia 2006, 10:55

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; PL; rv:1.8.0.6) Gecko/20060729 SeaMonkey/1.0.4

Dziekuje za odpowiedzi. jak dla mnie jest to spora przeszkoda w stosowaniu ff i zadowalam sie seamonkey. czekam, az to sie poprawi.
Bandarzyk
 

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2006, 17:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060729 BonEcho/2.0b1

Zmiencie sobie na bete 2.0 tam dobrze działa kopiowanie i wklejanie
Gość
 

Postautor: Tomqoo » 09 sierpnia 2006, 22:41

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

Lisek81 pisze:To jest błąd Firefoksa 1.5.0.X...

Jeżeli skopiujesz jakiś tekst to mozesz go swobodnie wklejać gdzie chcesz ale NIE MOŻESZ otworzyć nowej zakładki lub strony w nowym oknie...
Po otwarciu nowej zakładki lub strony w nowym oknie zawartość schowka jest usuwana :(


Mogę mogę, bo w moim FF nie ma żadnych z ww. objawów. Wniosek z tego taki, że to nie FF ale np. jakieś rozszerzenie.
W razie problemów z Firefoxem zrób Stand. Diagnostykę i przeczytaj Firefox FAQ. Pytaj, jeżeli sobie nie poradziłeś.
Tomqoo
 
Posty: 656
Z nami od: 04 marca 2005, 09:27

Postautor: Lisek81 » 10 sierpnia 2006, 10:59

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.8.0.4) Gecko/20060508 Firefox/1.5.0.4

Tomqoo... A jaką masz wersję Firefoxa? Zastanawia mnie twoja wypowiedź bo ja tą sytuację sprawdzałem także na gołych Firefoxach i było tak samo. Wersja 1.0.X i 2.X pod tym względem działają prawidłowo... Wyniaka z tąd fakt że twórcy coś chyba sknocili...
Lisek81
 

Postautor: Tomek » 10 sierpnia 2006, 12:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1

hm... mój lisek 2.0b1 nie działa prawidłowo jeśli mam odznaczone w opcjach zaznaczanie tekstu przy użyciu klawiatury...
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8924
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Tomqoo » 10 sierpnia 2006, 21:21

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

Mam 1.5.0.6 (czasami widać w moim profilu coś innego, ale to tak na niby). Nie mam zaznaczonej opcji "zaznaczanie tekstu przy użyciu klawiatury", używam AutoCopy.
W razie problemów z Firefoxem zrób Stand. Diagnostykę i przeczytaj Firefox FAQ. Pytaj, jeżeli sobie nie poradziłeś.
Tomqoo
 
Posty: 656
Z nami od: 04 marca 2005, 09:27

Postautor: Internauta1024A » 11 sierpnia 2006, 06:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

A próbowaliście czy kopiowanie działa po założeniu profilu . Bo problem który omawiacie chyba występował w bardzo starej wersji przegladarki. Od której wersji macie aktualizowanego firefoksa na swoim komputerze (bez zakładania
nowego profilu czy instalowania systemu operacyjnego od nowa).
Internauta1024A
 

Postautor: Internauta1024A » 11 sierpnia 2006, 06:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

Internauta1024A pisze:A próbowaliście czy kopiowanie działa po założeniu profilu . Bo problem który omawiacie chyba występował w bardzo starej wersji przegladarki. Od której wersji macie aktualizowanego firefoksa na swoim komputerze (bez zakładania
nowego profilu czy instalowania systemu operacyjnego od nowa).


Poprawka
A próbowaliście czy kopiowanie działa po założeniu nowego profilu . Bo problem który omawiacie chyba występował w bardzo starej wersji przegladarki. Od której wersji macie aktualizowanego firefoksa na swoim komputerze (bez zakładania
nowego profilu czy instalowania systemu operacyjnego od nowa).
Internauta1024A
 

Postautor: Gość » 12 sierpnia 2006, 20:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

nie wiem dlaczego (możliwe że jest to związane z zainstalowaniem ff 1.5.0.6) mi też wysiadło ctrl+c, nie działa nawet jeżeli wciśnie się rmb i z rozwiniętego menu da się kopiuj, przy okazji wysiadło przenoszenie tabów ??!!??
Gość
 

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: