MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Mozilla Firefox nie otwiera żadnej strony!(nawet google)

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Mozilla Firefox nie otwiera żadnej strony!(nawet google)

Postautor: awsed » 02 sierpnia 2006, 12:23

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.5) Gecko/20060719 Firefox/1.5.0.5

Cześć!

Mam dziwny problem. Jestem posiadaczem laptopa z windows xp home service pack 2. Wgrałem sobie mozillę firefoź 1.5.0.5 . Kiedy wchodzę na firefoxa to nie chce mi się otworzyć żadna stronka. Ciągle pisze, że jest błąd strony itp... Co mam zrobić, aby mozilla firefox otwierała strony internetowe(chociaż google), po prostu żeby "chodziła"?


pozdrawiam awsed


P.S. Explorer chodzi bez zarzutu.
awsed
 

Postautor: Tomek » 02 sierpnia 2006, 12:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1

Firewall nie blokuje?
Może jakieś ustawienia proxy lub coś? Nie wiemy jak masz ustawionego IE ;)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8925
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Gość » 02 sierpnia 2006, 13:22

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.5) Gecko/20060719 Firefox/1.5.0.5

wszelkie firewalle mam wyłączone(outpost i windowsowski)
Gość
 

Postautor: Gość » 02 sierpnia 2006, 14:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060801 BonEcho/2.0b1

Trudno powiedzieć, co jest nie tak, jeśli wiemy tylko, że strony nie działają, a w IE wszystko jest normalnie. Przydałyby się jakieś dodatkowe informacje, w końcu nie jesteśmy jasnowidzami :wink:
Gość
 

Postautor: Gość » 02 sierpnia 2006, 18:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.5) Gecko/20060719 Firefox/1.5.0.5

tzn. jakie? proszę mówić to wszystko powiem
Gość
 

Postautor: TomekNH » 02 sierpnia 2006, 19:16

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1b1) Gecko/20060710 Firefox/2.0b1

Czy masz jakies rozszerzenia ?

Czy probowales uruchamiac Firefoxa w Safe Mode ?

Spróbuj przeprowadzic standardowa diagnostyke Firefoxa tu masz opisane jak to zrobic http://mozillapl.org/wiki/Standardowa_D ... a:_Firefox
TomekNH
 
Posty: 586
Z nami od: 13 kwietnia 2006, 19:03

Postautor: Sator » 03 sierpnia 2006, 00:39

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Mam dokładnie taki sam problem. Od czasu gdy zainstalowałem wersję 1.5.0.5. w Firefixie wciąż jest 'Błąd wczytywania strony'. Wszystkie inne programy sieciowe działają. IExplorer działa idealnie. Nie pomaga całkowita reinstalacja (czyszczenie rejestru, profili i katalogów). Co jest grane???
Sator
 

Postautor: Ancestor » 03 sierpnia 2006, 00:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1b1) Gecko/20060802 BonEcho/2.0b1

Sator pisze:Mam dokładnie taki sam problem. Od czasu gdy zainstalowałem wersję 1.5.0.5. w Firefixie wciąż jest 'Błąd wczytywania strony'. Wszystkie inne programy sieciowe działają. IExplorer działa idealnie. Nie pomaga całkowita reinstalacja (czyszczenie rejestru, profili i katalogów). Co jest grane???

Przeczytałbyś chociaż dotychczasowe posty w temacie...
Ancestor
Moderator
 
Posty: 1800
Z nami od: 11 czerwca 2005, 20:25
Lokalizacja: Sopot

Postautor: errenay » 03 sierpnia 2006, 07:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.5) Gecko/20060725 SUSE/1.5.0.5-0.1 Firefox/1.5.0.5

1. Sprawdzić firewalla
2. Sprawdzić ustawienia antywirusa
3. Sprawdzić ustawienia proxy w Ff
errenay
 
Posty: 1238
Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30
Lokalizacja: okolice stolicy ;)

Postautor: Gość » 03 sierpnia 2006, 11:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.5) Gecko/20060719 Firefox/1.5.0.5

mam stałe łącze nie potrzeba mi żadnego proxy. czy nie dzialanie mozillli firefox jest spowadowane zainstalowanie serwis pack-a 2 ?
Gość
 

Postautor: errenay » 03 sierpnia 2006, 14:43

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.0.5) Gecko/20060725 SUSE/1.5.0.5-0.1 Firefox/1.5.0.5

1. Stałe łącze nie ma nic wspólnego z posiadaniem / nieposiadaniem proxy.
2. SP2 - nie ma. Ale wraz z SP2 aktywuje się firewall wbudowany w Win. Sprawdź, czy nie jest włączony.
errenay
 
Posty: 1238
Z nami od: 11 grudnia 2004, 07:30
Lokalizacja: okolice stolicy ;)

Postautor: lukpiecz » 03 sierpnia 2006, 21:56

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; 1EA7721E-F9A3-25E5-F277-17E1D59A73E2; HbTools 4.8.0)

mam dokładnie te same objawy
lukpiecz
 

Postautor: Gość » 05 sierpnia 2006, 20:34

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.6) Gecko/20060728 Firefox/1.5.0.6

A co masz zaznaczone w Narzędzia->Opcje->Ogólne po na ciśnięciu przycisku "Ustawienia połączenia", powinno być zaznaczone "Bezpośrednie połączenie z Internetem" lub "Automatycznie wykryj ustawienia serwerów proxy dla tej sieci". Wypróbuj jedno i drugie.
Gość
 


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: