Witam,
Bardzo lubię ubarwiać swoje listy ciekawymi cytatami -- takimi jakie są w pakiecie sygnatur MozillaPL. Niestety, ostatnio zaczęły mi się one powtarzać. Ściągnąłem więc program z bazą danych ponad 9000 różnych cytatów pełen nadziei że uda mi się je użyć w Mozilli. Niestety, nie jest to takie proste -- Mozilla umożliwia dodawanie pojedyńczych sygnatur, ale nie całych plików sygnatur. Szybka analiza programu wykazała, że sygnatury są trzymane w pliku moztweakSignatures.rdf.
Zatem jeśli chciałbym używać swoich sygnatur, to musiałbym mieć wygenerowany na ich podstawie tenże właśnie plik.
Stąd moje pytania:
1. Czy istnieje generator tego pliku (używany na przykład przez zespoły lokalizacyjne), albo pojawi się w jakiejś przyszłej wersji?
2. Jeśli nie, to są jakieś specyficzne wymagania dla tego pliku (maksymalny rozmiar, etc?), bo w takiej sytuacji na bazie specyfikacji RDFów napiszę sobie skrypcik w pythonie który by generował moztweakSignatures.rdf.
Pozdrawiam
P.
Generator Sygnatur
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Generator Sygnatur
Przeglądarka: -
- przepla
- Z nami od: 26 kwietnia 2003, 22:32
Re: Generator Sygnatur
Przeglądarka: -
przepla pisze:1. Czy istnieje generator tego pliku (używany na przykład przez zespoły lokalizacyjne), albo pojawi się w jakiejś przyszłej wersji?
Nie wiem czy działa, nie testowałem
http://www.golesny.de/bin/sigconv/index.html
przepla pisze:2. Jeśli nie, to są jakieś specyficzne wymagania dla tego pliku (maksymalny rozmiar, etc?), bo w takiej sytuacji na bazie specyfikacji RDFów napiszę sobie skrypcik w pythonie który by generował moztweakSignatures.rdf.
Pozdrawiam
P.
Hmmm... Nic mi nie wiadomo o maksymalnym rozmiarze (może coś jest w specyfikacji RDF), z pewnością gdy będzie za duży okno wiadomości będzie się długo ładowało. Wszystkie wpisy muszą być zakodowane w UTF8, znaki nowej linii też muszą być zamienione. Jak już sobie skonwertujesz te sygnaturki to daj znać - potestuję wydajność i może coś poprawię jak będzie źle
- GmbH
- Z nami od: 30 stycznia 2002, 22:38
• Strona 1 z 1
Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite