MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Nie mogę uruchomić firefoxa

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Nie mogę uruchomić firefoxa

Postautor: Gość » 26 grudnia 2006, 12:41

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

jeśli taki temat już był to sory, ale nie znalazłem.
Przejdę do rzeczy:
Nie mogę uruchomić firefoxa, wyskakuje mi okienko z info że firefox jest już uruchomiony na tym komputerze i nie może sostać otworzony jeszcze raz, mogę tylko wybrać "ok", próbowałem już sciągać nowsze wersje i reinstalować, nic nie pomaga!!! HELP!!!
Czy konieczny reinstal windy?
Gość
 

Postautor: JesperKyd » 26 grudnia 2006, 14:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

ctrl+alt+del i zamknij proces firefox.exe
Obrazek
JesperKyd
 
Posty: 312
Z nami od: 24 stycznia 2006, 21:55
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postautor: Gość » 26 grudnia 2006, 15:31

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

niestety próbowałem!
nie widzę go wogóle w procesach.
Gość
 

Postautor: marbim » 26 grudnia 2006, 23:44

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Ja mam ten sam problem... w procesach nie ma uruchomionego firefox'a a i mimo to wyskakuje okienko z takim komunikatem. Usunięcie z systemu i ponowna instalacja nic nie dają
marbim
 

Postautor: PLX » 27 grudnia 2006, 12:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9

a restart komputera ?
PLX
 

Postautor: marbim » 27 grudnia 2006, 18:55

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Restart nic nie daje... za każdym razem wyskakuje komunikat: "program firefox został już uruchomiony ale nie odpowiada..."
marbim
 

Postautor: Gość » 27 grudnia 2006, 20:25

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

próbowałem też usuwać wpisy z rejestru, nie pomaga...
mamy problem kolego.
jeśli udało by cie ię odpalić program proszę o info...
Gość
 

Postautor: josif » 28 grudnia 2006, 10:15

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)

Anonymous pisze:próbowałem też usuwać wpisy z rejestru, nie pomaga...
mamy problem kolego.
jeśli udało by cie ię odpalić program proszę o info...


jeśli udało wam się coś zrobić dajcie znać, mam ten sam problem
josif
 

Postautor: Tens » 28 grudnia 2006, 10:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.0.9) Gecko/20061206 Firefox/1.5.0.9

Wypróbujcie zewnętrzne programy, które pozwalają na zarządzanie procesami, np. Process Explorer, Process Manager, Process Patrol.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: Gość » 28 grudnia 2006, 21:56

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

czy programy te są darmowe?
jeśli tak poproszę o link
Gość
 

Postautor: TomekNH » 29 grudnia 2006, 09:48

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

TomekNH
 
Posty: 586
Z nami od: 13 kwietnia 2006, 19:03

Postautor: Gość » 29 grudnia 2006, 23:13

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

u mnie nie pomaga,
proses pojawia się kiedy odpalam (próbuje) firefoxa,
kiedy go zamkne w tej aplikacji, zamyka się też to okienko.
Gość
 

Postautor: marbim » 31 grudnia 2006, 09:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

Niestety w dalszym ciągu nie mogę się uporać z tym problemem... Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem, to utworzyć konto nowego użytkownika w windowsie i wtedy firefox na innym koncie działa, przynajmniej u mnie...
marbim
 

Postautor: Tomek » 31 grudnia 2006, 11:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061208 Firefox/2.0.0.1

tak czytam i czytam... a czy ktoś z was zerknął tu:
Przeprowadź Standardowa diagnostyka i tu Pytania i problemy. Przeczytaj zanim założysz nowy temat!???
@marbim - poczytaj o utworzeniu nowego profilu FIREFOKSA - bo to tutaj jest problem - stary profil musiał ci nawalić i powoduje niestartowanie FF
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

podobny problem

Postautor: xeritx » 31 grudnia 2006, 20:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

u mnie wygląda to tak odpalam kompa właczm neo włączm firefoxa jest dobrze wyłączm firefoxa próbuje drugi raz odpalić i nic nie mam nic w procesach. czekam na pomysły
xeritx
 
Posty: 1
Z nami od: 19 grudnia 2006, 21:51

Postautor: Gość » 02 stycznia 2007, 21:00

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

C:\Documents and Settings\........\Dane aplikacji\Mozilla\


wykasujcie plik firefox
uruchomcie firefoxa
powinno działać

pozdrawiam
Gość
 

Postautor: Tomek » 02 stycznia 2007, 21:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061208 Firefox/2.0.0.1

bzdura
wykasowanie tego folderu prowadzi do utraty danych! (zakładek, haseł, opcji)
Jeśli nie wiesz co pisać - nie pisz w ogóle!
Proponuję naprawdę przejrzeć linki które podałem a zwłaszcza tematy dotyczące profili.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: Gość » 03 stycznia 2007, 18:34

Przeglądarka: Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; pl)

bzdura czy nie, działa i to najszybszy sposób nie mówiłem że najlepszy. W moim przypadku mi wystarczył
zakładki? hasła?
ja akurat pamiętam wszystkie, zresztą wysarczy skopiować z innej przeglądarki, nie widze problemu, nie musisz się tak unosić tomasiek
Gość
 

Postautor: Tomek » 03 stycznia 2007, 19:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.1) Gecko/20061208 Firefox/2.0.0.1

podałeś sposób który jest błędnym rozwiązaniem. niektórzy mają po kilkaset zakładek zbieranych przez lata - zastosowanie twojej metody powoduje BEZPOWROTNE utracenie tychże. Hasła? Ja mam kilkanaście zapisanych - i wierz mi nie po to jest ten mechanizm żeby pamiętać.... Konsekwencją twojego najprostszego rozwiązania jest usunięcie zakładek, haseł, rozszerzeń, ustawień rozszerzeń itp itd.
Skopiować z innej przeglądarki? a jak się od 4 lat nie używa innej to co? moich zakładek nie ma w IE ani w Operze ani w Konq - są tylko w Firefoksie.

Twoje rozwiązanie działa - to fakt - ale to tak jakby metodą na nauczenie słonia latania było wysadzanie go w powietrze - działa? działa - słoń lata...
Ponownie - proponuje przeglądnięcie tematów w FAQ dotyczących tworzenia nowych profili.
I odradzam korzystanie z tak drastycznych metod jak usuwanie swojego profilu (tym bardziej że kolega Gość nie raczył nawet poinformować o konsekwencjach)
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: radek.kaba » 03 stycznia 2007, 23:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; pl-PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070103 BonEcho/2.0.0.2pre

Hmm, naprawdę nikt nie podawał wcześniej rozwiązania tego problemu...?


Jeżeli Firefox nie chcę się uruchomić, bo twierdzi, że już jest uruchomiony w systemie - a procesu firefox.exe (lub firefox-bin) ani widu, ani słychu, to...

...należy z katalogu z profilem wykasować plik parent.lock i/lub .parentlock, który (jakimś cudem) nie został wykasowany po zamknięciu (lub zabiciu) aplikacji!
radek.kaba
 
Posty: 260
Z nami od: 21 września 2005, 14:51

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], Katoda, Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: