MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Tematy specyficzne dla pakietów SeaMonkey oraz Mozilla Suite

Moderator: Pomocy?!

Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Gość » 05 lipca 2007, 21:04

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.2) Gecko/20070222 SeaMonkey/1.1.1

Problem wygląda tak: ni z gruchy ni z pietruchy w czasie użytkowania następuje cos jakby przestawienie kodowania na klawiaturze - tracę w SeaMonkeyu polskie znaki diakrytyczne, równocześnie mając je choćby w gg, notatniku, czy wordzie.
Restart kompa pomaga, ale to metoda prostacka. Coś się przestawia w SeaMonkeyu ale co? Problem dotyczy całego zestawu, a więc i Kuriera Poczty, czy Kompozytora.
SeaMonkey 1.1.1, XP Pro. Zmiana klawiatury Polski <-> Polski (214) nie pomaga


A teraz dla jasności, ten sam tekst napisany w oknie przeglądarki, wprost na forum.
Problem wzglda takŁ ni y gruchz ni y pietruchz w cyaie uztkowania nastpuje coð jakbz pryestawienie kodowania na klawiaturye + trac w SeaMonkezu poslkie ynaki diakrztzcyne, rwnocyeðnie majc je chobz w gg, notatniku, cyz wordyie.
Restart kompa pomaga, ale to metoda prostacka. Coð si pryestawia w SeaMonkezu, ale co_ Problem dotzcyz caego yestawu, a wic i Kuriera Pocytz, cyz Kompoyztora.
SeaMonkez 1.1.1 , XP Pro. Ymina klawiaturz Polski ;+: Polski )214= nie pomaga

Pozdr,
Z.
Gość
 

Postautor: Adrianer » 06 lipca 2007, 12:46

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.4) Gecko/20070509 MultiZilla/1.8.3.2f SeaMonkey/1.1.2 Mnenhy/0.7.5.0

sprawdz, czy problem wystepuje rowniez z SeaMonkey 1.1.2...
Adrianer
Moderator
 
Posty: 1763
Z nami od: 15 maja 2002, 17:37
Lokalizacja: Aachen/Germany

Postautor: fan11 » 26 sierpnia 2007, 19:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.8.1.6) Gecko/20070802 SeaMonkey/1.1.4

w wersji SeaMonkey/1.1.4 też się to pojawia, ale bardzo rzadko co jest nie tak??????????
fan11
 
Posty: 4
Z nami od: 16 sierpnia 2007, 13:55
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Marekkkk » 27 sierpnia 2007, 11:37

Przeglądarka: A ja mam XP'ka xD

a jak cisie przestawi to spróbuj kliknąć Ctrl + Shift, miałem coś podobnego, i to działało, nie wiem czy to ten sam problem ;/
Marekkkk
 
Posty: 3
Z nami od: 27 sierpnia 2007, 11:32

Postautor: agniecha » 07 sierpnia 2009, 12:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.13) Gecko/2009073022 Firefox/3.0.13

mam problem chcem miec kalwiature na pasku zadan ale nie wiem jak mam to zrobic nie mam polskich liter pomozcie mi to zrobic czekam na odpowiedz
agniecha
 

Postautor: Gość » 07 sierpnia 2009, 12:19

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.13) Gecko/2009073022 Firefox/3.0.13

Jezeli ktos bedzie w stanie mi pomoc czekam na wiadomosc na gg
[ciach] - nie odpowiadamy na gg
Gość
 

Postautor: Tomek » 07 sierpnia 2009, 12:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090803 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.5.1

Nie ma to absolutnie nic wspólnego z Fx (zresztą piszesz w dziale Mozilli). Jest to problem dotyczący systemu operacyjnego.
Start-panel sterowania-opcje regionalne i językowe-języki-szczegóły i masz wszystko (za polskie znaki odpowiada polski programisty).

ps - ale brak polskiej klawiatury nie usprawiedliwia niestosowania znaków interpunkcyjnych....
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8920
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Re: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: mądry » 24 października 2009, 13:56

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

wciśnij razem lewy alt i lewy shift
mądry
 

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: madzien » 19 grudnia 2009, 03:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

Ale ja mam zupelnie to samo i to wina mozilli a nie kompa, w word mi pisze normalnie w gg tez tylko dziwnym trafem jako korzystam z tej przegladarki... i nic nie pomaga tylko reset.A w regionalnych mam o.ki i to nie jest kwestia alt i ctrl bo wciskam i beyskutku chyba zmienie przegladarke bo mnie to zaczyna meczyc ,chce cos napisac na forum i benc znikaja polskie litery! great wlasnie o tym marzylam!
madzien
 

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Grzegorz » 19 grudnia 2009, 04:27

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US; rv:1.9.3a1pre) Gecko/20091217 Minefield/3.7a1pre

Windows ma możliwość zmiany i zapamiętywania układu klawiatury dla każdej aplikacji osobno, dlatego możliwa jest sytuacja, gdzie w GG czy Writerze masz układ polski programisty, a w Firefoksie nie. Włącz systemowy pasek języka, uruchom Firefoksa, i przy aktywnym oknie przeglądarki zmień układ klawiatury.

Poza tym, są też rozszerzenia do zmiany (także automatycznej) układu klawiatury i słowników w Firefoksie, a nawet poszczególnych kartach.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.

Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego: http://www.hekko.pl/?ref=34295
Grzegorz
Moderator
 
Posty: 7466
Z nami od: 15 kwietnia 2007, 12:33

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Szuwarek » 24 maja 2010, 20:14

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.9) Gecko/20100315 Firefox/3.5.9

Hej, miałem ten sam problem podany w pytaniu. Lecz rozwiązałem go bez problemu wystarczy nacisnąć równocześnie "Shift" i "Ctrl" i problem rozwiązany. Jest to najprostszy sposób na przestawienie klawiatury.
Szuwarek
 

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: sypcio » 01 lipca 2010, 18:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.4) Gecko/20100611 Firefox/3.6.4

bomba jak bym na to wpadl jakies podpowiedzi!!
sypcio
 

Odp: Re: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Zuza » 08 listopada 2011, 19:13

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.9.168 Version/11.51

mądry pisze:wciśnij razem lewy alt i lewy shift


Kurde ja już płacze nad klawiaturą że nie mam ani ą, a ni nic, a tu czytam komentarz i naciskam i działa, mówiee jezzuuu... Tyle czasu tego szukałam, w tych regionalnych czy kut wie czym, naprawde działa, Dzięki :**** :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zuza
 

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Gość » 03 lutego 2012, 12:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0.2) Gecko/20100101 Firefox/6.0.2

U mnie pomogło wciśnięcie shift +ctrl po prawej.
dzieki ;)
Gość
 

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: LOGO » 24 stycznia 2013, 12:49

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:18.0) Gecko/20100101 Firefox/18.0

Komputerowcy starej daty beda wiedziec... to sie nazywa klawiatura DOSowska i przestawia ja sie za pomopca lewego ALT+ lewego Shift. po nacisnieciu charakterystyczna jest zamiana z=y i y=z
ja mam wiekszy problem na win 7. Mianowicie tak wygladaja w przegladarce moje znaki :(
ß - si
© - ci
æ - z z kropka
á- a
é - e
klawiature mam polska/programisty
sprawidzilem niemal wszystko...
pomozcie
LOGO
 

Odp: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Cybulsyrf » 21 marca 2013, 11:05

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0

1 panel sterowania
2 region i języki
3 klawiatury i języki
4 zmien klawiatury
5 wywalić wszystkie inne, zostawić tylko Polski (programisty).
U mnie pomogło
Cybulsyrf
 

Odp: Re: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Gość » 02 maja 2013, 06:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0

Zuza pisze:
mądry pisze:wciśnij razem lewy alt i lewy shift


Kurde ja już płacze nad klawiaturą że nie mam ani ą, a ni nic, a tu czytam komentarz i naciskam i działa, mówiee jezzuuu... Tyle czasu tego szukałam, w tych regionalnych czy kut wie czym, naprawde działa, Dzięki :**** :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:



w końcu coś podziałało. To nie zamiana z na y :| , a polskiego ą na takie z daszkiem i faktycznie lewy alt i lewy shift DZIAŁA. Dziękuje :D
Gość
 

Odp: Re: Brak polskich liter - przestawienie klawiatury?

Postautor: Anaisse » 10 sierpnia 2013, 19:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/28.0.1500.95 Safari/537.36

mądry pisze:wciśnij razem lewy alt i lewy shift


zdecydowanie najlepsze odpowiedź, dziękuje!
Anaisse
 

Odp:

Postautor: siemala » 18 stycznia 2014, 07:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0

Marekkkk pisze:a jak cisie przestawi to spróbuj kliknąć Ctrl + Shift, miałem coś podobnego, i to działało, nie wiem czy to ten sam problem ;/

CTRL + SHIFT - to jest to :)
siemala
 


Wróć do Pakiet SeaMonkey i Mozilla Suite

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: