Jak odzyskać utracone wiadomości
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Jak odzyskać utracone wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0)
Pomocy,
Niechcący przy konfiguracji konta usunęłam inne ważne konto z bardzo ważnymi wiadomościami (ok. 300, których nie mogę ponownie ściągnąć).
Czy jest szansa żeby to odzyskać ???
Proszę o pilna pomoc.
Niechcący przy konfiguracji konta usunęłam inne ważne konto z bardzo ważnymi wiadomościami (ok. 300, których nie mogę ponownie ściągnąć).
Czy jest szansa żeby to odzyskać ???
Proszę o pilna pomoc.
- Aleksau
Re: Jak odzyskać utracone wiadomości
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; PL; rv:1.8.1.2pre) Gecko/20070111 SeaMonkey/1.1
Na początek zrób kopię zapasową profilu (http://mozillapl.org/wiki/Profile) - po prostu go zgraj czy spakuj gdzieś na bok...
Następnie załóż jeszcze raz to konto. Wejdź w [Konfigurację konta -> Ustawienia serwera]. Zobacz jaki jest [Katalog lokalny]. Zapewne gdzieś pod koniec będzie miała "-1" albo inny numerek (np. pop3.onet-1.pl). Skasuj ten numerek wraz z kreską przed. Wyjdź natychmiast z Tb i włącz go znowu. Jest szansa, że w katalogu bez numerka są stare dane tego konta (w tym maile) i wszystko wróci na miejsce.
Jeśli nie, to poszukaj tych maili na dysku (przejrzyj ten poradnik) w okolicach tego katalogu, może stary katalog się inaczej nazywał i musisz wpisać inną ścieżkę w [Katalog lokalny]...
Jeśli znajdziesz te maile na dysku, a powyższa metoda (wskazanie katalogu z mailami) nie pomoże, to zastosuj się do całości tegoż poradnika.
Jeśli nie znajdziesz tych maili na dysku, to pewnie już ich nie ma. Trzeba było robić backupy wcześniej...
Następnie załóż jeszcze raz to konto. Wejdź w [Konfigurację konta -> Ustawienia serwera]. Zobacz jaki jest [Katalog lokalny]. Zapewne gdzieś pod koniec będzie miała "-1" albo inny numerek (np. pop3.onet-1.pl). Skasuj ten numerek wraz z kreską przed. Wyjdź natychmiast z Tb i włącz go znowu. Jest szansa, że w katalogu bez numerka są stare dane tego konta (w tym maile) i wszystko wróci na miejsce.
Jeśli nie, to poszukaj tych maili na dysku (przejrzyj ten poradnik) w okolicach tego katalogu, może stary katalog się inaczej nazywał i musisz wpisać inną ścieżkę w [Katalog lokalny]...
Jeśli znajdziesz te maile na dysku, a powyższa metoda (wskazanie katalogu z mailami) nie pomoże, to zastosuj się do całości tegoż poradnika.
Jeśli nie znajdziesz tych maili na dysku, to pewnie już ich nie ma. Trzeba było robić backupy wcześniej...
Masz pytanie? Tu są odpowiedzi 
- E2rd
- Moderator
- Z nami od: 26 marca 2002, 23:16
dzięki za pomoc
Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0)
To były moje pierwsze dni z tym programem, więc wszystko odbyło się za szybko - stąd ten błąd, ale znalazłam rozwiązanie o którym piszesz - znalazłam katalog, gdzie jeszcze była cała moja utracona poczta - no i udało mi się ją odyskać.
dzięki i pozdrawiam
aleksau
dzięki i pozdrawiam
aleksau
- aleksau
jakznalazłas te katalogo gdzie one sa
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
witam, mam ten sam problem tez utraciłam poczte a raczej została wykasowana, jak [ort]otszukac [/ort]te katalogi, jestem całkiem zielona prosze o pomoc ilnie.
- niunia
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6
E2rd już to opisał w swoim poście - zadaj sobie choć trochę trudu żeby to przeczytać... bo nie będziemy tutaj tego przepisywać,
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
- Tomek
- Moderator
- Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird