MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Firefox się nie włącza..

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Firefox się nie włącza..

Postautor: HooGun » 18 listopada 2007, 22:51

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Witam

Piszę tu gryż mam od paru dni problem a mianowicie złapałem jakiegoś wirusa i po jego usunieciu za pomocą Skanera Online(Panda)
gdy chcę włączyć Mozille Firefox(v.2.0.0.9) wyskakuje Mi taki o to komunikat : Obrazek
Przeglądalem to forum ale niestety nie znalazłem drugiego takiego problemu więc pisze. Oczywiście to o czym mówi komunikat wykonałem jakże i przeinstalowałem
Firefox'a i to wielko krotnie. Chciałem wykonać także "Standartową diagnostyke" no ale z prostego fakt że nie moge włączyć przeglądarki tego nie zrobilem. Nic nie pomoga prosze o pomoc.

Dziękuje :)
HooGun
 

Postautor: Tomek » 18 listopada 2007, 22:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.8) Gecko/20071022 Ubuntu/7.10 (gutsy) Firefox/2.0.0.8

sprawdź czy w folderze profilu masz plik parent.lock - jeśli tak - usuń go.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8930
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Postautor: HooGun » 19 listopada 2007, 00:08

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Sprawdzałem wczesniej i nie miałem ale teraz ponowie sprawdziłem i..nie mam..
HooGun
 

Postautor: HooGun » 20 listopada 2007, 15:54

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Up'uje moją prośbe o pomoc..
HooGun
 

Postautor: Mirek » 20 listopada 2007, 18:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Jak wygenerujesz jakiś spis działających procesów i usług - np. z pomocą HiJackThis - to w wolnej chwili zerknę, czy nie ma czegoś podejrzanego. Bo rozumiem, że próbowałeś już przez Menedżera Urządzeń ([CTRL]+[ALT]+[DEL]) lub przez znacznie fajniejszego: Process Explorera zabić wszystkie chodzące procesy firefox.exe i dopiero po takim "pogromie" włączyć FFa?

Pozdr.,
M

PS: U mnie kiedyś w Outpost Firewallu uszkodziła się baza danych i też FF nie chciał się włączać - ale u mnie było bez żadnego komunikatu - pomogło skasowanie pliku *.mdb w folderze firewalla.
Mirek
Moderator
 
Posty: 1698
Z nami od: 09 sierpnia 2007, 20:37

Postautor: Internauta1024A » 20 listopada 2007, 19:40

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

A czy czasem problem nie jest z prefetchingiem XP .
Spróbuj wyczyścić folder prefetchingu za pomocą tego narzędzia:
http://download.chip.pl/download_49519.html
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
Internauta1024A
 
Posty: 378
Z nami od: 14 sierpnia 2006, 13:00

Postautor: Gość » 22 listopada 2007, 18:45

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; TOB 6.05; Windows NT 5.1; SV1; SIMBAR={BC2F7ABD-B393-4ee4-8A41-9CE3C8272099}; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Mam taki sam problem pomocy :cry:
Gość
 

Postautor: Nemain » 22 listopada 2007, 21:11

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Nie to nie problem z preftchingiem, on jest odpowiedzialny za zupełnie cos innego.
@ Gość. Przeinstalowałeś? Usuń i zainstaluj. Czy przed włączeniem w procesach nie siedzi firefox?
Obrazek
"Wszystkim, którzy starają się dostrzec promyk światła, tam gdzie inni widzą tylko ciemność" -- Paulo Coelho.
Nemain
 
Posty: 252
Z nami od: 11 czerwca 2006, 11:13
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Postautor: Gość » 22 listopada 2007, 21:20

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; TOB 6.05; Windows NT 5.1; SV1; SIMBAR={BC2F7ABD-B393-4ee4-8A41-9CE3C8272099}; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Przeinstalowalem ? i to samo nie dziala .
Gość
 

Postautor: Gość » 22 listopada 2007, 21:23

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; TOB 6.05; Windows NT 5.1; SV1; SIMBAR={BC2F7ABD-B393-4ee4-8A41-9CE3C8272099}; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

[quote="Anonymous"]Przeinstalowalem ? i to samo nie dziala .i procesach nie siedzi firefox.
Gość
 

Postautor: HooGun » 26 listopada 2007, 21:08

Przeglądarka: Opera/9.24 (Windows NT 5.1; U; pl)

Zastosowałem się do waszych rad i dlaej nic..Opera mi nie odpowiada prosze o pomoc :]
HooGun
 

Postautor: marcin_f » 27 listopada 2007, 08:47

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-GB; rv:1.8.1.10) Gecko/20071115 Firefox/2.0.0.10

Jeżeli Fx nie uruchamia się nawet w trybie awaryjnym, to zrób tak:
1. Sprawdź, czy proces firefox.exe nie jest uruchomiony. Jeżeli jest, to go ubij.
2. Wejdź do katalogu instalacyjnego Fx (standardowo pod Windowsem to c:\program files\mozilla firefox) i usuń ten katalog całkowicie. Jeżeli nie da się usunąć, może musisz zrestartować komputer. Jeżeli dalej nie idzie, to musisz to zrobić w trybie awaryjnym (chodzi o uruchomienie Windowsa w trybie awaryjnym). Ten ostatni wypadek jest symptomem, że masz dalej aktywne szkodniki, zalecam przeskanowanie komputera przy użyciu programów AdAware i Spybot-S&D, również w trybie awaryjnym.
3. Teraz instalujesz na świeżo Fx z nowo ściągniętej instalki i powinno działać – albo co najmniej będziesz mógł przeprowadzic standardową diagnostykę.
marcin_f
 
Posty: 282
Z nami od: 02 grudnia 2005, 09:04
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], dexter, Google [Bot], Yahoo [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: