MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Połączenie zostało zresetowane

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Połączenie zostało zresetowane

Postautor: blz3ed » 20 lutego 2008, 09:14

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Witam, mam problem z firefoxem mianowicie gdy włączam przeglądarke i chcę przejść do strony wyskakuje taki oto napis:PołąWitam, mam problem z firefoxem mianowicie gdy włączam przeglądarke i chcę przejść do strony wyskakuje taki oto napis:Połączenie zostało zresetowane

Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.

* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

* Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.

* Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Co jest tego powodem?
Rozmawiałem z adminem mojej sieci i on niestety nie mógł mi pomóc.
Po wyłączeniu wszystkich firewalli i antywirusów dzieje się to samo.
blz3ed
 

Postautor: Tens » 20 lutego 2008, 11:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Mało informacji, które mogłyby pomóc rozwiązać problem. Jeśli strona, która się nie wczytuje nie pojawia się też w innych przeglądarkach - problem może tkwić w systemie. Sprawdziłbym go pod kątem obecności wirusów i spyware. Gdy problem dotyczy tylko Firefoksa - wykonaj solidnie Standardową Diagnostykę.
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: Gość » 20 lutego 2008, 13:19

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Wszystkie te czynności wykonałem wcześniej i nie pomogło. Reinstalowałem kilka razy instalując wwcześniejsze bądź późniejsze wersje i też nic. Reasumując... nie mam pojęcia co moge zrobić więcej...
Gość
 

Postautor: Tens » 20 lutego 2008, 13:32

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Nie odpowiedziałeś precyzyjnie na żadne pytanie:
- czy taki sam problem występuje na innych przeglądarkach?
- czy na nowym profilu oraz w trybie awaryjnym Firefoksa jest tak samo?
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: Gość » 20 lutego 2008, 22:52

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Na IE działa wszystko dobrze, na nowym profilu i w trybie awaryjnym dalej ten sam problem się powtarza, sprawdzałem czy nie ma wirusów i wszystko jest czyste.
Gość
 

Postautor: Tens » 20 lutego 2008, 22:57

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Jaki masz antywirus/firewall? Pomimo, że wyłączyłeś, one nadal mogą działać w tle - znany jest z tego np. Kaspersky. Od kiedy występuje ten problem? Nie czasem po aktualizacji Firefoksa?
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: blz3ed » 21 lutego 2008, 11:38

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

antywirus to nod32, również używam Comodo. To działo się stopiowo. Najpierw firefox wolniej chodził, potem, po upływie 2-3 dni przestał się łączyć w ogóle. Wydaje mi się, że nie było to bezpośrednio po zainstalowaniu aktualizacji, ale pewien nie jestem.
blz3ed
 
Posty: 2
Z nami od: 20 lutego 2008, 22:52

Postautor: Galahda » 22 lutego 2008, 18:33

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Mam dokładnie ten sam problem:/
Galahda
 

Postautor: blz3ed » 23 lutego 2008, 15:57

Przeglądarka: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

nikt nam nie pomoże?
blz3ed
 
Posty: 2
Z nami od: 20 lutego 2008, 22:52

Postautor: kabzior » 24 lutego 2008, 00:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080129 Iceweasel/2.0.0.12 (Debian-2.0.0.12-1)

blz3ed pisze:nikt nam nie pomoże?


Sami musicie sobie pomóc :)
Usunąć regułę dostępu do sieci w antyvir i dodać od nowa Fx.
kabzior
 
Posty: 663
Z nami od: 11 sierpnia 2006, 19:18
Lokalizacja: Łódź

Postautor: Gość » 24 lutego 2008, 14:14

Przeglądarka: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

uzywam pakietu arcavir mozesz mi pwoeidziec jak to zrobic ??
Gość
 

Postautor: Tens » 24 lutego 2008, 15:20

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

To forum wsparcia programów Mozilli, a nie ArcaVir.
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: fasol20 » 24 lutego 2008, 16:56

Przeglądarka: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

problem mam z mozilla uzywam jej od 2 lat tak jak arcavira. kabzior zasugerował aby usunac regułe dostepu do sieci dlatego zapytałem. Ale szczerze mowiac watpie zeby to pomoglo do tej pory wszystko było ok i nagle po 2 latach mozilla sie sypie i nikt nie moze pomóc widze co sie dzieje na innych anglojezycznych forach.

TENS skoro to forum wsparcia mozilli dlaczego nie ma odpowiedzi jak pomóc ?
fasol20
 
Posty: 8
Z nami od: 23 lutego 2008, 15:41

Postautor: kabzior » 24 lutego 2008, 19:01

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.8.1.12) Gecko/20080129 Iceweasel/2.0.0.12 (Debian-2.0.0.12-1)

fasol20 pisze:problem mam z mozilla uzywam jej od 2 lat tak jak arcavira. kabzior zasugerował aby usunac regułe dostepu do sieci dlatego zapytałem. Ale szczerze mowiac watpie zeby to pomoglo


Skoro wątpisz to nie rób tak jak radzimy, tylko wymyśl coś sam. Po co prosisz o pomoc skoro gdy Ci sugerujemy co może być przyczyną to stwierdzasz że to nie to? Problem z nadgorliwymi antyvirami jest często spotykany i warto pójść tą drogą. Jeśli uważasz inaczej - próbuj, powodzenia :)

fasol20 pisze:TENS skoro to forum wsparcia mozilli dlaczego nie ma odpowiedzi jak pomóc ?


Ależ jest, podałem Ci ją. Ale nie pomogę Ci w kwestii usuwania reguły dostępu do sieci i tworzenia nowej, bo w życiu na oczy nie widziałem Twojego programu. Wykaż odrobinę inicjatywy, naprawdę nietrudno jest znaleźć w antyvirze/firewallu listę programów dopuszczonych do łączenia się z siecią, usunąć z niej Fx i dodać na nowo.
kabzior
 
Posty: 663
Z nami od: 11 sierpnia 2006, 19:18
Lokalizacja: Łódź

Postautor: fasol20 » 24 lutego 2008, 19:33

Przeglądarka: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

dzieki za odpowiedz. napisałem tak zeby wywołac jakąs reakcje... znalazłem regułe usunełem i dodałem na nowo, nie pomaga problem istnieje od ostatniej aktualizacji firefoxa. tak sie do firefoxa przyzwyczaiłem ze trudno jest mi sie przestawic. szukałem czegos na forum arcabita czy sa jakies konflikty i nie stwierdzono. Bede wdzieczy za jakąs podpowiedz.
fasol20
 
Posty: 8
Z nami od: 23 lutego 2008, 15:41

Postautor: Tens » 24 lutego 2008, 20:09

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Czy były używane jakieś programy do zmiany IP? Albo do oczyszczania systemu? Czy można wyłapać moment, od którego zaczęło się to dziać?
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: fasol20 » 24 lutego 2008, 20:22

Przeglądarka: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

Tens : nie uzywałem zadnego programu do zmiany IP nie robilem zadnego oczyszczanie systemu. wszystko działo sie stopniowo po ostatniej aktualizcji do 2.0.0.12. Najpierw działał wolniej potem zaczął sie wieszac co ajkis czas. Teraz wiesza sie pare sekund po wlączeniu firefoxa . Odinstalowłem go totalnie + skasowałem wszystkie pliki z danych aplikacji i prgram files ipo reinstalce znowu to samo.
fasol20
 
Posty: 8
Z nami od: 23 lutego 2008, 15:41

Postautor: Tens » 24 lutego 2008, 20:26

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Hmm, dziwne. A inne programy zachowują się normalnie?
Pytaj w taki sposób, w jaki oczekujesz odpowiedzi.
Tens
 
Posty: 1886
Z nami od: 28 września 2006, 18:09

Postautor: fasol20 » 24 lutego 2008, 21:03

Przeglądarka: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

i tu najlepsze TAK ! Opera i explorer działaja bez problemu poza przegladarkami tez wszystko bez zastrzeżeń... awaryjnie uzyłem hi jack this i posłałem na forum arcabita tez nie stwierdzono nic złego....
fasol20
 
Posty: 8
Z nami od: 23 lutego 2008, 15:41

Postautor: fasol20 » 26 lutego 2008, 23:45

Przeglądarka: Opera/9.26 (Windows NT 5.1; U; pl)

czy ktos moze mi cos jeszcze poradzic czy mam poprostu zapomniec o mozilli ?
fasol20
 
Posty: 8
Z nami od: 23 lutego 2008, 15:41

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: