autor: Grzegorz » 25 sierpnia 2009, 17:58
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2
Mnie zacinają filmiki, pod Windowsem - przeprowadziłem Standardową diagnostykę od A do Z, przeinstalowałem wtyczki w Firefoksie, zwiększyłem odstęp pomiędzy zapisywaniem aktywnej sesji i w ogóle cuda tworzyłem.
Problem nie dotyczy profilu, bo ten sam uruchamiany na innym komputerze i/lub systemie działa poprawnie. Nie dotyczy też Firefoksa, co ciekawe nie dotyczy też wyłącznie Flasha, bo Opera i Chrome korzystają z tej samej wtyczki, a problem nie występuje.
Odtwarzanie flashowych multimediów w windowsowym Firefoksie 3.5.2 zacina mi w odstępach 2 sekundowych na wszystkich stronach. Na nowym profilu, w wersji przenośnej itd. Niezbyt często oglądam filmy w przeglądarce, to mi to nie przeszkadza. Gdybym miał obstawiać, chodzi o jakiś globalny dodatek lub wtyczkę, która trwale namieszała w systemie. Choć przypuszczam, że wraz z aktualizacją Flasha lub Firefoksa problem ustąpi.
Nie twierdzę, że to bug, bo nie potrafię powtórzyć jego występowania nigdzie poza moim laptopem pod Windowsem.
GnuPG. Podpisuję własne wypowiedzi. | TrueCrypt. Ufam kryptografii, nie państwu. | Tor. Dbam o swoją prywatność. | OTR. Moje rozmowy nie są podsłuchiwane.
Załóż konto lub kup domenę WWW z linka polecającego:
http://www.hekko.pl/?ref=34295