MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: d4rqu » 08 lutego 2011, 17:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b11) Gecko/20100101 Firefox/4.0b11

Witam,

Jak przywrócić w firefox 4 pasek stanu który był na dole przeglądarki? Teraz jak najadę na link to pokazuje on się w pasku adresu - dopiero po kliknięciu jest on pokazany na dole. Jak przywrócić taki pasek z firefox 3.5?

pozdrawiam,
d4rqu
d4rqu
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: dexter » 08 lutego 2011, 20:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7

Zainstaluj rozszerzenie Status-4-Evar lub Link Target Display.
Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4979
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: d4rqu » 08 lutego 2011, 20:45

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b11) Gecko/20100101 Firefox/4.0b11

A to już bez dodatków nie mogę zrobić takiej prostej czynności?

Jest możliwość włączenia autoukrywania paska statusu oraz paska zakładek? Jest możliwość zmniejszenia wielkości paska zakładek?
d4rqu
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Leepa » 08 lutego 2011, 22:29

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b12pre) Gecko/20110205 Firefox/4.0b12pre

Stylish i dwa skrypty:
http://userstyles.org/styles/41338 (ukrywane zakładek)
http://userstyles.org/styles/37319 (ukrywanie paska dodatków)

Albo (w kwestii paska statusu):
Barlesque plus najnowsza beta Status-4-evar z opcją pokazywania statusu i odnośników w okienku popup - na wzór Chrome.
Leepa
Leepa
 
Posty: 272
Z nami od: 09 grudnia 2004, 09:31
Lokalizacja: Kraków

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: GLaF » 25 marca 2011, 18:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Kto wpadł na tak debilny pomysł, żeby do wyświetlania tak podstawowej rzeczy jak pasek stanu potrzebny był dodatek?
GLaF
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Gość » 25 marca 2011, 20:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Myśliciele z Mozilli. Zamiast ułatwiać użytkownikom przeglądanie internetu to oni likwidują podstawowe opcje przeglądarki. Brawo. W wersji 5 może całkowicie zlikwidują zakładki i będziemy musieli wszystko wpisywać ręcznie? Idzie to wszystko w ta stronę.
Gość
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: sig » 25 marca 2011, 21:08

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

GLaF pisze:Kto wpadł na tak debilny pomysł, żeby do wyświetlania tak podstawowej rzeczy jak pasek stanu potrzebny był dodatek?

Ktoś kto uczynił go zbędnym? teraz jak jest potrzebny to tylko do ew ikon rozszerzeń
Strzeżonego backup strzeże
sig
 
Posty: 778
Z nami od: 22 maja 2010, 09:44

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: mia » 27 marca 2011, 12:07

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Beznadzieja!!!! To ma być lepsza wersja?? Gdzie jest pasek stanu?? :evil: Gdybym nie chciała mieć tego paska to bym go sobie sama go usunęła w ustawieniach. Powinien być w wersji podstawowej,a nie w jakiś rozszerzeniach. To ma być ułatwienie? Co za palant to wymyślił?!!
mia
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: dexter » 27 marca 2011, 12:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

mia pisze:Co za palant to wymyślił?!!


Przecież to wyście - internauci - we wszystkich projektach interfejsu woleliście kilka dodatkowych pikseli na stronę zamiast elementów przeglądarki.
Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4979
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: _Rhotax » 27 marca 2011, 19:06

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.16) Gecko/20110319 Firefox/3.6.16

To nie ja - to oni! :D
_Rhotax
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: yzihs » 28 marca 2011, 22:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

Jakby ktos szukal jak zmniejszyc wysokosc status bar(w Userchrome.css):
Kod: Zaznacz cały
/* Status Bar Height */
#status-bar { max-height: 10px !important; }
yzihs
 
Posty: 61
Z nami od: 14 września 2008, 08:16

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: klimek » 07 kwietnia 2011, 14:58

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; pl; rv:1.9.2.16) Gecko/20110319 Firefox/3.6.16

fakt - firefox 4 to kompletna beznadzieja...
Najbardziej wkur.. mnie to, że zamienili otwieranie w nowej zakładce z otwieraniem na nowej stronie. (jak w innych lipnych przeglądarkach). Ktoś wie jak przywrócić poprzednią pozycję? (czyli ze otwieranie w nowej zakładce jest nr 2)
Narazie wywaliłem ten szit i wgrałem firefoxa 3.6.16, wyłączyłem aktualizację i znowu wszystko jest super. Jednak trzeba będzie się w końcu przerzucić, więc byłbym wdzięczny za pomoc z zamianą tych opcji w menu kontekstowym, bo po paru minutach działania miałem 10 okien z FF.
klimek
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: sig » 07 kwietnia 2011, 16:02

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

klimek pisze:fakt - firefox 4 to kompletna beznadzieja...
Najbardziej wkur.. mnie to, że zamienili otwieranie w nowej zakładce z otwieraniem na nowej stronie. (jak w innych lipnych przeglądarkach). Ktoś wie jak przywrócić poprzednią pozycję? (czyli ze otwieranie w nowej zakładce jest nr 2)
Narazie wywaliłem ten szit i wgrałem firefoxa 3.6.16, wyłączyłem aktualizację i znowu wszystko jest super. Jednak trzeba będzie się w końcu przerzucić, więc byłbym wdzięczny za pomoc z zamianą tych opcji w menu kontekstowym, bo po paru minutach działania miałem 10 okien z FF.

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/a ... nu-editor/ Dzięki temu dodatkowi sam sobie ustawisz kolejność opcji w menu.
Strzeżonego backup strzeże
sig
 
Posty: 778
Z nami od: 22 maja 2010, 09:44

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Gość » 11 kwietnia 2011, 22:37

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

W mojej wersji (dopiero co ściągniętej) pasek można włączyć najpierw włączając klasyczne menu, a dopiero potem trzeba włączyć pasek stanu... super... tylko dlaczego, żeby coś na nim znaleźć, to potrzebuje lupę? albo co najmniej umiejętności i oka snajpera? I po jaką ch*** ten czerwony x po lewej stronie paska stanu?
Że o reszcie wodotrysków już nie wspomnę, ot, choćby jak użytkownikom zrobić na złość i pozamianiać kolejność w menu...
Coź - chyba najwyższa pora przeprosić się z IE 8. :)
Gość
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Gość » 11 kwietnia 2011, 22:38

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

PS: i zapomniałam - nie wiedzieć czemu teraz adres www zamiast w pasu stanu wyświetla się nad nim...
Bye Bye Firefox... Welcome IE
Gość
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Tomek » 12 kwietnia 2011, 05:54

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:2.0) Gecko/20110321 Firefox/4.0

Nie ma już czegoś takiego jak pasek stanu - jest pasek dodatków. Który można zamknąć - po to ten czerwony X. A włączyć go można bez uruchamiania klasycznego menu - wystarczy prawy klawisz myszy na dowolnym pasku (np. na buttonie firefox) i i zaznaczyć Pasek dodatków.
Jeśli ci to nie działa -
PS: i zapomniałam - nie wiedzieć czemu teraz adres www zamiast w pasu stanu wyświetla się nad nim...

Bo nie ma pasku stanu - jest pasek dodatków.... a adres wyświetla się tylko przez chwilę... Rozwiązania masz podane w tym wątku.
Bye Bye Firefox... Welcome IE

Cieszymy się razem z tobą!
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8936
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: sq » 03 maja 2011, 17:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

a można jakoś usunąć ten czerwony oczo.. 'X' paska dodatków?
sq
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: c-o-n » 16 czerwca 2011, 08:44

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0.1) Gecko/20100101 Firefox/4.0.1

widok -> paski narzędzi -> dostosuj

Teraz sobie przeciągnij "X" do ikonek i zniknie :)

Btw. Z reszta opcji np. przesuniecie przycisku "HOME"
c-o-n
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Gość » 16 czerwca 2011, 18:03

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Nie rozumiem tych pieniaczy. Mam wersję FF5, która z wyglądu jest jak FF4 i podoba mi się to, że nie ma paska stanu i ustawienie w menu kontekstowym. Każdy dostaje FF w wersji podstawowej, a dodatki są właśnie po to, aby każdy mógł sobie dostosować. Mozilla mogłaby zainstalować wszystkie dodatki i możliwość ich włączania/wyłączania, tylko to jest bez sensowne rozwiązanie. Idealne rozwiązanie jest takie jak teraz. Na tym polega siła Firefox'a, że każdy może go zmodyfikować po swojemu, inne przeglądarki tego nie mają.
Gość
 

Odp: Jak w firefox 4 przywrócić dawny pasek stanu?

Postautor: Gość » 09 lutego 2012, 00:36

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0.1) Gecko/20100101 Firefox/8.0.1

GLaF pisze:Kto wpadł na tak debilny pomysł, żeby do wyświetlania tak podstawowej rzeczy jak pasek stanu potrzebny był dodatek?


Witam
Właśnie sam się zastanawiam, komu on przeszkadzał? Wciąż ktoś grzebie w tej Mozilli i wydaje mu się, że wprowadzając nowinki ulepsza pracę. Pasek stanu był ważny i można go było ukryć, gdy nie był potrzebny. Zawsze na tym pasku miałem kłódkę, która informowała mnie o bezpieczeństwie połączenia z usługami bankowymi. Gdy było niezabezpieczone pokazywał się wykrzyknik. Teraz nie mam gwarancji, że łącząc się z bankiem jestem bezpieczny. Był również Adblok Plus, którym mogłem wyłączać blokowanie reklam na stronie oraz blokowanych elementów, jak choćby okna filmowego YouTube. Teraz jest pusto w tym miejscu. Proponuję geniuszom z Mozilli, usunięcie całej Mozilli, jeśli im przeszkadza. :lol:
To samo jest w innych programach. Człowiek się przyzwyczaja do pozycji w zakładkach i wie, gdzie się co znajduje. Tak jest np. w Corelu. Co wersja, to polecenia są w innych zakładkach i goni się, jak Żyd po pustym sklepie. ;)

Marek Ubogi
Gość
 

Następna

Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: