MozillaPL.org - polskie centrum Mozilli

Główne menu:

błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Tematy specyficzne dla przeglądarki Mozilla Firefox

Moderator: Pomocy?!

błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: kikki » 10 sierpnia 2011, 14:13

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Kiedy wpisuje adres "www.google.pl" wyskakuje "404 Not Found nginx". Wszystkie inne adresy działają, tylko z google jest problem. Jak to można naprawić? Jestem zielona w tych sprawach, więc proszę o wyrozumiałość:)
kikki
 

Odp: błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: Tomek » 10 sierpnia 2011, 14:28

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0a2) Gecko/20110809 Firefox/7.0a2

A nie masz czasem antywirusa pandy? Gdzieś mi w google migło że powoduje podobne problemy...
A jeśli nie... to standardowo:
Na początek wyczyść pamięć podręczną przeglądarki: Firefox → menu Narzędzia → Wyczyść historię przeglądania → wybierz Wszystko → rozwiń Szczegóły → zaznacz tylko Pamięć podręczna → naciśnij przycisk Wyczyść teraz, jeśli nie pomoże wykonaj Standardową diagnostykę. Czytaj ze zrozumieniem i upewnij się, że kopia profilu została wykonana. Jeśli problem nie ustąpi, poinformuj o przebiegu diagnostyki. Napisz, co wniosło stworzenie nowego profilu oraz uruchomienie przeglądarki w trybie awaryjnym.
"Mym sojusznikiem jest Moc, i potężnym sojusznikiem ona jest." -- Mistrz Yoda
Tomek
Moderator
 
Posty: 8928
Z nami od: 19 sierpnia 2004, 06:52
Lokalizacja: pewna śliczna kotlina

błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: kikki » 10 sierpnia 2011, 15:12

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Wszystko oprócz ponownej instalacji Mozilli Firefox wykonałam i...NIC. Po utworzeniu nowego konta "about:home" wyskakuje google, ale kiedy wpisuje jakieś hasło ponownie jest 404 Not Found, to samo się dzieje kiedy po prostu wpisuje "google.pl". Sprawdzałam na Google Chrome, i problem się powtarza. Tam rownież google się nie otwerają. Mój program antywirusowy to avast. Jaka może być przyczyna takiego zachowania i jak to naprawić?
kikki
 

błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: kikki » 10 sierpnia 2011, 15:25

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Sprawdzałam jeszcze jak czytanie adresu zachowuje się na Windows Internet Explorer. I tam wszystko chodzi dobrze. Więc problem występuje tylko na Google Chrome i Mozilli. Wcześniej jakis czas przed problemem pokazywało się, że mój komputer może byc zarazony, avast znalazl wirusa, usunal, jednak wiadomosc nie zostala skasowana. Czy to może mieć jakis zwiazek? Ponawiam pytanie... Co z tym zrobic?
kikki
 

Odp: błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: Stef@n » 16 sierpnia 2011, 08:51

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Witam, od soboty również mam podobny problem czyszczenie pamięci, diagnostyka, reinstalacja oraz wyłączyłem wszystkie zapory i antywirusów to wszystko nadal nie pomogło. Zaznaczam, że pod IE Google działa.

Proszę o pomoc
Stef@n
 
Posty: 1
Z nami od: 16 sierpnia 2011, 08:45

Odp: błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: dexter » 16 sierpnia 2011, 09:17

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0a1) Gecko/20110727 Firefox/8.0a1

Sprawdź, czy łączycie się z siecią przez proxy: Opcje -> Zaawansowane -> Sieć -> Ustawienia.

Sprawdź, czy możecie się połączyć po https.

Wyczyść system za pomocą ccleanera.
Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4852
Z nami od: 02 października 2004, 21:30

Odp: błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: n0nam3 » 21 września 2011, 18:40

Przeglądarka: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.9.168 Version/11.51

Tutaj masz rozwiazanie mi pomoglo a mialem to samo
http://support.microsoft.com/kb/972034
n0nam3
 

Odp: błąd 404 przy wpisywaniu 'google.pl'

Postautor: Gość » 28 września 2011, 21:24

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/14.0.835.186 Safari/535.1

Dziękuję, pomogło:)))
Gość
 

google nie otwiera się w mozilli 7.0.1

Postautor: takasobie » 01 listopada 2011, 02:00

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1

Hej!

Ściągnęłam najnowszą wersję Mozilli - wszystko działa bez zarzutu, ale nie otwiera mi się strona Google. Pojawia się napis: 404 Not Found
nginx i koniec. Ale inne produkty Google czyli m.in. youtube, picasa, gmail działają bez zarzutu. Google w Explorerze chodzi normalnie.

Nie jestem znawcą komputerów. Gdyby ktoś zechciał przystępnie opisać, co powinnam teraz zrobić i w czym może być problem, byłabym bardzo wdzięczna!

Pozdrawiam!
takasobie
 
Posty: 1
Z nami od: 01 listopada 2011, 01:43

Odp: google nie otwiera się w mozilli 7.0.1

Postautor: dexter » 01 listopada 2011, 16:50

Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:8.0a1) Gecko/20110722 Firefox/8.0a1

Obrazek Obrazek
dexter
Moderator
 
Posty: 4852
Z nami od: 02 października 2004, 21:30


Wróć do Przeglądarka Firefox

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Baidu [Spider], Bing [Bot], Exabot [Bot], Google [Bot]

Przejdź do powiązanej strony

Nawigacja:

Stopka: