Witam,
Mam problem z odbiorem maili z konta na Interii. Po kliknięciu 'Pobierz nowe wiadomości' Thunderbird pokazuje mi 'Pobieranie wiadomosci 1..x' i tyle - poczta nie zostaje pobrana.
Od tego momentu folder 'Odebrane' jest zablokowany - nie mogę dodać do niego żadnych wiadomości z innych folderów, ani wykonać operacji 'Porządkuj'. Pokazuje informację, że ten folder jest aktualnie przetwarzany. Po restarcie Thunderbirda folder się zwalnia - można modyfikować jego zawartość (porządkowanie, przenoszenie wiadomości).
Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem?
Próbowałem:
- porządkowanie folderu (przed blokadą)
- usuwanie pliku .msf
- zmiana pliku na dysku (utworzenie nowego folderu w TB, przeniesienie zawartości folderu Odebrane do nowego folderu, zamknięcie TB, usunięcie starego pliku Inbox z dysku, podrzucenie nowego pliku Indox).
Po tych próbach problem dalej występuje - nowa poczta nie jest pobierana.
Thunderbird nie odbiera wiadomosci
Moderator: Pomocy?!
• Strona 1 z 1
Thunderbird nie odbiera wiadomosci
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
- Gość
Przeglądarka: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14
Nowe informacje:
Problemem tutaj jest Avast: po zatrzymaniu ochrony dostępowej TB zaciągnął mi maile. Teraz ponownie uruchomiłem ochronę dostępową i zobaczymy co się będzie działo.
W logu Avasta w ostrzeżeniach mam wpis:
CClient::PopupThread - GetConnection failed!
Nie wiem, czy ten wpis jest związany z opisywanym problemem, ale wpis powtarza się co 10 minut, a TB miał pobierać maile z konta właśnie co 10 minut.
Macie jakieś pomysły?
Problemem tutaj jest Avast: po zatrzymaniu ochrony dostępowej TB zaciągnął mi maile. Teraz ponownie uruchomiłem ochronę dostępową i zobaczymy co się będzie działo.
W logu Avasta w ostrzeżeniach mam wpis:
CClient::PopupThread - GetConnection failed!
Nie wiem, czy ten wpis jest związany z opisywanym problemem, ale wpis powtarza się co 10 minut, a TB miał pobierać maile z konta właśnie co 10 minut.
Macie jakieś pomysły?
- Gość
I jeszcze jedno:
Najprawdopodobniej błąd powodowała pusta wiadomość, którą miałem na serwerze. Nie ma nadawcy, odbiorcy, tematu, treści itd.
To jest źródło wiadomości pokazywane przez TB:
From - Mon May 19 16:24:04 2008
X-Account-Key: account4
X-UIDL:
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:
Przy próbie wyświetlenia nagłówków w interfasie Interii dostaję taki komunikat: Brak nagłówków lub błąd serwera.
Pozdrawiam, Kuba.
Najprawdopodobniej błąd powodowała pusta wiadomość, którą miałem na serwerze. Nie ma nadawcy, odbiorcy, tematu, treści itd.
To jest źródło wiadomości pokazywane przez TB:
From - Mon May 19 16:24:04 2008
X-Account-Key: account4
X-UIDL:
X-Mozilla-Status: 0001
X-Mozilla-Status2: 00000000
X-Mozilla-Keys:
Przy próbie wyświetlenia nagłówków w interfasie Interii dostaję taki komunikat: Brak nagłówków lub błąd serwera.
Pozdrawiam, Kuba.
- Gość
• Strona 1 z 1
Wróć do Klient poczty Thunderbird